Universal Studios eller Disneyworld?

24 okt. 2010 20:45
Visningar: 2441
Hej!

Jag åker till Miami Beach i december men vill gärna komma ifrån stranden och se något annat.

Så nu sitter jag och fundera på vad för äventyr jag och min pojkvän borde ge oss ut på.
Då vi båda gillar karuseller så borde Universal Studios vara det självklara valet, men samtidigt så verka det ju finnas en hel del åkattraktioner inne på Disneyworld också?

Så nu vill jag gärna ha tips från er som har varit på något av ställena bra/dåligt, kostnad, vad ingår när du köper din biljett?
24 okt. 2010 22:16
Hej!

Är det just karuseller av det häftigare slaget så är det "Islands of Adventure" i Orlando eller Busch Gardens i Tampa Ni ska besöka. Busch Gardens skulle jag personligen ranka högst, en riktigt trevlig park med allt från djurpark via ölprovning (gratis), olika uppträden till några av de häftigaste bergbanor man kan tänka sig. http://buschgardens.com/Bgt/.

I inträdena ingår alla åkattraktioner, uppträden mm. man kan i vissa köpa till t.ex. "först i kön biljett", VIP-pass, "ät så mycket Du kan pass" o.s.v., det kan finnas vissa saker som kostar extra, t.ex. i Busch Gardens kostar det att åka på safari bland djuren i parken. Bilparkering ingår inte och kostar i regel runt $15.
25 okt. 2010 15:47
Jag har bara varit på Disneyworld och skulle inte välja det stället om man tycker om Berg- och Dalbanor, det är mer ett familjeställe som mest riktar in sig på barn...
Av Jacobcr
6 jan. 2011 13:29
Hej !

Universal Studios och Adventure Park , c a 1 dag per park är lagom.... (bredvid men tillhör Universal Studios) är helt klart det självklara valet, Disney W är mycket mer inriktat mot barnfamiljer och är självklart fantastiskt det med...

Men är man filmintresserad och gillar olika attraktioner m m så kommer ni älska Universal, dessutom grymt bra på kvällarna där strax utanför man går in i parkerna så finns det massa schyssta barer och bra restauranger....

Har för mig att vi köpte en biljett då alla attraktioner ingick.

trevlig resa //Jacob
6 jan. 2011 19:55
Jag har varit på alla Disney och Universal-parkerna i Orlando, och tycker att om man är ute efter häftigare åkturer och effekter så ska man välja Universal-Parkerna. Disneys Magic Kingdom har myskänsla och där finns självklart också åkturer, men inte lika häftiga som på Universal.
När man köper en biljett så ingår alla åkturer på parken, man behöver alltså inte köpa biljetter för varje enskild åktur. Detta medför dock köande till åkturerna, men det är det värt! :) Kostar kring 500kr för en park en dag, beroende på dollarkursen. Universal-parkerna är dessutom också enkla att kombinera om man vill vara på bägge parkerna samma dag då de ligger just bredvid varandra.
22 maj 2018 18:34 (redigerad)
Båda är ju superhäftiga! Men Disney är alltid Disney. Kan vara kul att testa de olika åkattraktionerna, särskilt nu när Disney ska göra nya filmer ]baserade på dessa. https://cineasten.se/disney-filmer/ Sen lär de ju fixa attraktioner med superhjältetema nu när de har köpt upp Marvel.

Bäst är väl dock att ta båda ;)