Ud avråder - kidnappingar

Av Kuracka
6 feb. 2017 17:49
Visningar: 1565
Ud avråder kustremsan i sabah, men Sandakan verkar ok att resa till. Dock har det skett 44 kidnappningar 2016 i sandakan. Någon som varit där 2016 och upplevt Sandakan området oroligt? Jag reser helt ensam.
Mvh Vicky
7 feb. 2017 14:55
Avrådan till Sabah har legat länge. Vi var på Borneo, både Sabah och Sarawak + indonesiska sidan sommaren 2013 och upplevde det inte som obehagligt. Sandakan var smutsigt men inte mer än så, vi gillade inte staden så stannade inte så länge. Dock skrämmande med kidnappningarna du skriver om, var har du läst det? Kan inte ge dig mer eftersom det var så pass länge sen vi var där. Men jag tror personligen inte det är några problem om man har lite sunt förnuft :) Lycka till!
25 okt. 2017 14:49
Angående försäkringsskydd i ett område dit UD avråder ifrån resor till så vet jag att det ändå finns visst skydd när jag kollade med Länsförsäkringars reseförsäkring så fick jag följande svar:

Om kunden reser till ett område som UD avråder från gäller försäkringen inte alls för skador som har samband med oroligheterna. Kan kunden visa att skadan inte har med oroligheterna att göra kan försäkringen gälla. Dock inte moment I Personskada vid överfall.

Med andra ord, är du på utflykt, ramlar och bryter benet så finns det ett skydd.
Är det däremot t.ex. en demonstration med stor folksamling där det blir upplopp och du blir nedsprungen och bryter benet, då gäller försäkringen inte.