Två veckor men vart ska man åka?

Av Mariesl
5 jan. 2016 15:12
Visningar: 750
Jag tänkte åka till Nya Zeeland i Mars. Men det är svårt att klura ut om man ska till nord eller sydön.
Jag vill se Zeelands vackra natur, kanske klättra i berg men då ska det inte vara några snöiga sådana.. Jag vill upptäcka grottor och laguner.. Sola och bada. Kanske simma med en delfin eller två, hoppa bungyjump eller något annat kul som ön kan erbjuda.

Men vart ska man åka om man har två veckor på sig?

Otroligt tacksam för svar
Marie
26 feb. 2016 11:54
Jag tycker absolut att Sydön är bäst!

Det finns mycket mer att göra där.
I Queenstown kan du hoppa fallskärm eller bungy och massor av olika adrenalingrejer.
Du kan vandra i Abel Tasman eller Mount Cook, kanske besöka en frans josef glasiär.

Om du hyr bil och åker längs kusten finns det många mysiga ställen att se. Jag upplevde några av de bästa ställena längs vägen när man bara kan parkera och gå in en bit. Det finns tusentals vattenfall och fresh water pools!
Av Desires
26 feb. 2016 17:52
Kan ej svara på vilken ö som är bäst, kan bara säga att vi tyckte även att Nordön var fantastiskt fin! Vi hade 10 dagar där och upplevde t ex
- Bay of Island-området som är väldigt vackert och är man här under sommaren ska man definitivt ta sig ut med båt för att kunna simma med delfiner, ägna sig åt snorkling, fiske eller bad vid underbara stränder
- Cape Reinga, den nordligaste punkten i Nya Zeeland. För urinvånarna - maorerna - är Cape Reinga platsen där själen överger kroppen. Här smälter Tasmanhavet samman med Stilla havet.
- Rotorua, det mest termiskt aktiva området på Nya Zeeland. Vi gick igenom ett stort område med sprutande gejsrar, varma källor och sjöar som färgats av mineraler.
- Den otroligt vackra o berömda stranden ”Cathedral Cove”, vi vandrade ner dit på stigar i
naturskön miljö. När vi var där gick det ej att bada - måste vara njutbart att kunna bada där!

Ja finns mycket även på Nordön, men förstår om du hellre väljer Sydön 2 veckor, som jag förstår ska påminna mycket om Norges landskap!
Här kan du titta in o se mina foton därifrån http://www.desires.se/#post74