Coromandel eller Bay of Islands?

Av Mlg60
1 dec. 2014 18:36
Visningar: 674
Vi planerar boende i februari. Vi ska vara på sydön ett par veckor och sedan avsluta med sol och bad på nordön. Vilket ställe rekommenderar ni att vi ska åka till? Vi är i femtioårsåldern och har rest en del . Vi har kollat på Paihia, Chatedral Cove, Whitianga och Whangamata, men vet egentligen inget om dem. Någon som varit där och som kan ge oss råd?
1 dec. 2014 20:26
Coromandel är vackert, men jag röstar på Bay of Islands. Det är ett större område och det finns mer att göra där. Det är fantastiskt vackert och det finns fina stränder.
Av Mlg60
1 dec. 2014 20:39
Vi vill se allt, men tiden finns ju inte :( Fick tips om att ta tåget från Christchurch till färjan och ta den till nordön. Vi hade nog tänkt flyga upp, men det lät spännande. Vet du ngt om den sträckan? På sydön ska vi träffa vår dotter o hennes kille o vi ska nog hyra en liten husbil. De har köpt en liten bil som de sover i.Vi körde husbil i Aussie för ett par år sedan och det var smidigt.
Av Desires
1 dec. 2014 22:35
Har varit på nordön som vi tyckte var klart underskattad. Bl a stannade vi i Bay of Islands - det är väldigt vackert där! Vi stannade ett par dygn i Paihia. Men vi var där under lågsäsong och kunde därför ej njuta av det som man normalt gör där: som t ex att ta sig ut med båt för att kunna simma med delfiner, ägna sig åt snorkling, fiske eller bad vid underbara stränder. Båten ”The Rock” är en ombyggd mysig båt som man kan kryssa med i detta område. www.rocktheboat.co.nz

Vad gäller Coromandel var vi i det området också, tyckte även det var underbart! T ex stannade vi till i den söta byn Onemana, med den vackra stranden, gick även ner i regnskogsmiljö till den fantastiska stranden Cathedral Cove - såå otroligt vackert där!
Om du vill se foton från denna resa kan du titta in här: http://www.desires.se/#post74
2 dec. 2014 20:27
Var både i Paihia och vid Cathedral cove och valet är riktigt svårt! Om ni har några extra dagar så välj paihia och kör en dagstripp upp till Cape Reinga, fantastiskt vackert! Även Paihia eller Bay of islands, är väldigt fint, och man kan som de andra skrev hitta på en del här, mycket båtturer osv.

Annars bor ni antingen i Whitianga, Hahei eller i minisamhället vid Hot water beach. Kolla upp Hot water beach om ni inte redan gjort det, där kan ni gräva era egna spabad på stranden. Dock kan det vara rätt mycket folk där, så ni får trängas. Cathedral cove var en av favoritplatserna på norra ön.
Av Mlg60
2 dec. 2014 22:17
Tack för tips:) Favoritstränder? Söker boende och de verkar mest ha lägenheter.....Hade ju tänkt bo lite bättre än husbilen de sista dagarna, men ändå inte för dyrt o lyxigt, blir ju inte mycket tid i rummet då man reser o ser så mycket som möjligt.....
Av Mlg60
3 dec. 2014 17:46
Tack Marie, vilket jobb du gjort!
3 dec. 2014 18:48
Citerat från Mlg60:
Tack Marie, vilket jobb du gjort!
Åh, tack!