Delfiner

28 jan. 2014 19:09
Visningar: 1047
Hej

Jag undrar om någon har erfarenhet av delfiner kring Nya Zeeland?
Finns det någon möjlighet att få simma med delfiner i vilt tillstånd?
28 jan. 2014 21:47
Det finns i Bay of Island (Nordön) och Kaikoura (Sydön). Inga garantier att delfinerna vill simma med en dock.
19 mars 2014 12:18
JAAAA! Det är det bästa jag någonsin gjort!

Ni kommer definitivt få se delfiner, men det finns som sagt inga garantier att få simma med dem. Om det är viktigt för er så fortsätt försöka!

Första gången jag var i NZ var jag i Bay of Islands och ville desperat simma med delfiner, så jag åkte ut på delfintur tre dagar i rad. Tyvärr gick det ingen av de gångerna, men jag rekommenderar ändå turen för det är en underbar dag ute på klarblått hav.
Man ser alltid delfiner, och skulle man inte göra det tror jag de flesta bolagen har en garanti som säger att man får åka på en ny tur tills man ser dem. De har strikta regler för när man får hoppa i och bada om dem, och det viktigaste som de tittar efter är att de inte har några ungar med sig. Delfinungar diar jätteofta, och fryser lätt ihjäl om de inte äter supertätt så man får inte göra något för att distrahera dem eller mamman.

Det finns en gul båt som är jättebra! Fören är specialbyggd så man kan lägga sig där med huvudet utstickandes bara någon meter ovanför vattenytan och titta på delfinerna när de leker runt båten. Akta er för spruten från deras andningshål ;)

Jag har däremot bäst erfarenhet av Kaikora. Jag har varit ute på en delfintur där och det är det bästa jag gjort i hela livet!
Vi åkte jättetidigt på morgonen, kl var 4-5 och det bäcksvart ute. Vi var 6-7 backpackers som fick en båt för oss själva. (Detta var en organiserad tur alltså, vi fyllde den lilla båten men hade givetvis med oss personal från företaget som ordnade den!)

Vi såg solen stiga upp i ett fantastiskt rött skimmer och hela himlen lystes upp samtidigt som som vi spejade för fullt efter delfiner. Efter ett tag hittade vi en hel flock med flera hundra delfiner i som var godkända att simma med! Vi var i ca en timma och när vi kom upp i båten igen var alla helt lyriska och gled på ett lyckorus hela dagen!

Den känslan är verkligen helt obeskrivligt, och det finns inget som slår den för någon av oss!

Tänk på att ni måste kunna simma bra, ni kommer alltså vara "mitt" ute på havet. Det är djupt och vågor - tror vi var ute på 40 meters djup när vi simmade. Delfinerna simmar dessutom väldigt snabbt så ni får göra ert bästa för att hinna med och underhålla dem så att de vill stanna hos er, så det kräver en del! Det bästa man kan göra är att leka och snurra runt och framförallt att sjunga för dem genom cyklopet .. det måste varit kul för besättningen på båten att höra oss alla sjunga nonstop för glatta livet ;)

Det är nästan lite läskigt när man väl står där och ska hoppa i, det är stora djur.. men man glömmer det så fort man ser den första! TOTALT UNDERBART! MISSA DET INTE!

Företaget i Bay of Islands har jag tyvärr tappat namnet på men ni kommer förstå när ni är där. I Kaikoura rekommenderar jag verkligen Dolphin Encounters.

Nu fick du ett extremt långt svar men jag hoppas det kan vara till hjälp!
7 maj 2014 15:18
Måste hålla med föregående talare, simma med delfiner i Kaikoura var definitivt en av de bästa sakerna jag gjorde på hela resan.

Vi åkte med en delfinbåt i Bay of island också men i efterhand skulle jag skippat den, det var inte alls lika många delfiner där och dessutom är det väldigt strikt om man får hoppa i där eller inte.

I Kaikoura åkte vi också med den tidigaste avgången vilket jag har hört ska vara den bästa då delfinerna är aktivast på morgonen. Vi simmade med ca 300 delfiner och det var helt fantastiskt, priset? ca 800kr/person, men det är värt det så många gånger om. Om ni är sjösjuka tillverkar apoteket egna tabletter som de kallar "kaikoura cracker", då denna båten är "känd" för att många blir sjösjuka är de verkligen att rekommendera.