Turista i vinterstockholm? Tips?

Av Lis87
9 nov. 2013 19:42
Visningar: 5720
Hej alla kloka människor därute :)

Min kille bor i södra Europa och kommer till Stockholm i januari och hälsar på. Jag vill såklart visa hur härligt Sverige kan vara på vintern, trots slasket och kylan och allt det där som kan vara lite avskräckande för nån som aldrig knappt sett snö ens... Vi har ungefär en vecka och vi tänkte hålla oss i stockholmsområdet. Nu vill jag gärna ha tips på vilka aktiviteter man kan hitta på.

Skridskor? Sett att det finns i Kungsan och även ibland på Brunnsviken? Någon som testat och vet om det är värt? Finns det någon annanstans?

Skulle vilja hyra nån stuga med bastu och eldstad, gärna i nåt naturskönt område nära Sthlm, det känns ju typiskt svenskt. Tips?

Sen blir det väl en dag i Gamla stan och kanske en tur upp i Kaknästornet. Vad mer är sevärt? Museum? Natur? Utsikt?

Kom igen nu alla resvana medlemmar, bomba mig med tips! :)
/Lisa
9 nov. 2013 21:12
http://www.visitstockholm.com/sv/Gora/
inte så svenskt men kanske lite kul och avkoppling i skön naturmiljö: http://www.yasuragi.se/
Skansen är ju väldigt svenskt med de nordiska djuren och små bodarna och hantverkarna.
Att hyra en stuga med bastu kan ju bli dyrt i närheten av stan men annars har du ju bastuflotten:
http://stockholmsbastuflotte.se/om-bastuflotten men den är ju inte heller direkt billig att hyra.
Här kanske ett billigare alternativ: http://www.domarudden.se/bastu.html
Cosmonova kan vara kul: http://www.nrm.se/besokmuseet/cosmonova.64.html
Glöm inte att äta på Grill, Paladar de Cuba, AG m.fl eller titta här på klassiska svenska restauranger: http://www.dn.se/pa-stan/ata-ute/11-klassiska-restauranger-i-stockholm/
Mvh
Av Dirgis
11 nov. 2013 14:05
Skärgården på vintern är underbar. Om att hyra stuga är inte så enkelt. Många människor stänger igen sina hus på vintern. Det finns dock en del att välja på.
http://skargardsstiftelsen.se/skargarden-vackrast-pa-vintern/

Ett lite udda ställe är Lyckhems pensionat. Har firat jul där med mina barn tidigare. Det blev en oförglömlig upplevelse.
Av Daggeb
6 feb. 2014 15:03
Ishotellet i Jukkasjärvi kanske ligger långt bort men dom har ju en filial i Stockholm http://www.icebarstockholm.se. Det känns väldigt svenskt.

Eller varför inte gå en spökvandring i Gamla stan och höra om allt spännande som hänt i de trånga gränderna http://www.spökvandring-stockholm.se. Kanske en stadsvandring om man inte vill att det ska vara så läskigt. http://www.stadsvandring-stockholm.se. Det känns väldigt Stockholmskt.

En fantastisk utsikt över Stockholm och en upplevelse är globens skyview http://www.globearenas.se/sv/skyview/kop_biljetter.aspx

Hoppas det kan hjälpa någon även om det är en sen kommentar.
7 feb. 2014 08:22
Skärgårdsvinkeln Dirgis nämnde är ju ganska kul. Både Grinda o Utö Värdshus hyr ut på vintern om jag inte missminner mig. Kanske Sandhamn om lite mer turistigt.

Satsa på lite svenskt käk i stan. Tranan, Prinsen, och KB har ju klart svenska förtecken - eller kanske Tradition. Dessutom är ju Pelikan inte allas kopp te men riktigt klassiskt för husman.
Av Dirgis
7 feb. 2014 19:42
Ät lunch på restaurang Franke, Malmskillnadsgatan 29. Ett annat mysigt ställe är att ta lokaltåg 10 min till Sundbyberg och besöka Marabouparken där finns både konsthall och restaurang.