Tsunami risk

12 nov. 2012 17:21
Visningar: 6093
Hejsan!

Är det någon som har någon aning om det är möjligt att det inträffar en tsnami inne i Bangkok-bukten, alltså både vid Koh Chang och Koh kood m.f. och vid Koh Samui och Koh Tao?

Jag tänkte att de kanske ligger skyddade i bukten, men det kanske inte stämmer. Är det någon expert som vet?

Tack på förhand!
Av Lawk
12 nov. 2012 20:36
Nej, ingen risk där vad jag vet.
Medlemmen har tagit bort svaret
Av Joakimn
13 nov. 2012 07:36
Ingen expert men lite påläst.
Skall vara"säkert"där då det inte finns några kontinentalplattor i närheten av den bukten..
Men vågen efter en sunami vandrar långt så om det sker någon så är det utanför Japan/filippinerna där finns de närmsta plattorna..
Då kan jag tänka mej att en maxvåg på 1 meter kan komma in..M.A.O det skall vara säkert.
13 nov. 2012 15:56
Tack så mycket för svaren, nu känner jag mig tryggare!
Jag tycker det låter sannolikt det du säger Joakim.
Och åter igen Tack för alla svaren!!
15 nov. 2012 07:33
Citerat från emmareser:
Bibby:

Du menar att du inte heller tror att det kan förkomma i en bukt alltså :) Jag tycker i vilket fall inte det är okej att kalla någon sinnessvag.
Så länge en bukt har förbindelse med en större vattenmassa och antagligen även annars så kan säkert jättevågor uppstå även där, sannolikheten är säkert mikroskopisk och inget att ens fundera på. Det kan t.e.x också slå ner en meteorit i bukten, risken är ju dock obefintligt större än för att det skulle hända i Stockholm Ström.

Det är inte okej som vissa uttrycker sig i tråden tycker jag, snarare pinsamt, bortse från sådana inlägg!
Av Hawaii
15 nov. 2012 08:26
Två katastrofala tsunamis med många döda var i Hilo Bay, Hawaii (Bay = bukt) 1946 och 1960. Beror mycket på havsbottnen, inte om det är en bukt.
15 nov. 2012 16:23
Floridasidan:

Tack så mycket!!! Jag tror nu precis som du :)
Och tack för omtanken! :)

Hawaii:

Ja , usch hemskt!! Men kan det vara så att den bukten ligger lite annorlunda om jag inte har fel? Men det så klart, ingen är omöjligt.
Av Hawaii
15 nov. 2012 16:41
Vad jag menade är att varje situation är unik. Det finns nog knappast två bukter i hela världen som har identiskt läge (gentemot det öppna havet) och exakt samma typ havsbotten, vilket innebär att ev. tsunami risk är annorlunda i samtliga fall och kommer att ha olika följder. Generella uttalanden är riskabla och ofta felaktiga.
15 nov. 2012 17:01
Hawaii:

Jag tror jag förstår vad du menar och du har säkert rätt i det du säger. Bara för att det kanske är mindre risk är ju inget omöjligt som sagt. Men man måste våga resa ändå, eller hur? :)
Av Hawaii
15 nov. 2012 17:20
Rent allmänt tror jag inte att man skall låta sitt liv styras av ev. katastrofer, som kan inträffa i morgon, eller om 50 eller 100 år. Själv bor jag ovanpå en av världens mest aktiva vulkaner. Res vart du vill utan att bekymra dig.
15 nov. 2012 17:25
Hawaii:

Du har rätt! Jag som person har ganska svårt för att slappna av och inte ora mig, men övning ger färdighet. Jag tänker inte låta tsunami-rädsla hindra mig från att åka till Thailand ( tror jag iallafall ) ! :D
Medlemmen har tagit bort svaret
16 nov. 2012 00:23
Vet inte men antar att Du menar mig Anteee, ser ingen "Floridaresan" i tråden.

Om Du läser igen så ser Du kanske att jag inte alls skriver som Du påstår. Lägg inte ord i andras mun!

Den som säger att något säkert kommer hända i morgon eller aldrig kan hända alls kommer ofta ha fel.

Det är tyvärr omöjligt att diskutera med någon som argumenterar mot saker man inte sagt och detta är dessutom helt ovidkommande för ämnet i tråden så jag tänker absolut inte gå in i någon diskussion om detta med dig. Tack!
Av Kerstin
17 nov. 2012 11:03
Jag tycker att du fått flera bra svar i denna tråd. Jag har resonerat som du verkar göra, att det är näst intill osannorllikt att en tsunami skulle inträffa i Siambukten. Ju mer öppet hav, desto mer "katastrofvarning" om något skulle inträffa. Om man kollar rent geografiska så är det "mer i vägen" på den sidan av Thailand än om man är på "Phuketsidan". Så jag tycker att du ska resa, och det går ju även att bo lite högre upp och inte direkt vid stranden. Jag är ju så klart ingen expert, men har läst på lite för egen del.

Mvh Kerstin
Medlemmen har tagit bort svaret
20 nov. 2012 18:07
Kerstin: Tack så mycket, du har helt rätt tror jag. Tack för uppmuntringen och vänligheten!