TSS Travel Service

14 nov. 2013 16:59
Visningar: 3880
Ni som rest med TSS Travel till Turkiet för en billig penning, hur upplevde ni hotellen på rundresan? Maten på de olika hotellen? Var det mellanlandning på nedresan? Har Du något annat att tipsa om inför vår resa i slutet av november?
17 nov. 2013 10:37
Hej! Vi kom hem den 14 Nov efter en buss resa i Lykien med Volkan som guide. Hotellen var över vägande bra men kom till 2 stycken som var sämre. Ett av hotellen så var middagen samt frukosten kastastrofala men rummet mot havet. Synd man inte får veta att det kostar lite extra med lunchpaketet innan man skall resa men ingen stor kostnad 1080kr. Ha småpengar TL i fickan då det kostar 1-2TL vid varje toabesök. Hoppas resan blir bra.. Hör gärna av dig så man får höra. Niclas och Eva
17 nov. 2013 15:11
Hej Niclas & Eva
Tack för ert svar. Lunchen äter man väl på olika ställen varje dag, precis som middagen, men i broschyren står tillägg för middagar och inträden. Till vilka ställen är det inträden? Bra att ni skrev om toa-pengar! Gällde det även dricks till buss mm? Hur var bussarna? Fanns någon möjlighet till pool på något av hotellen. Kanske det finns en lucka till ett dopp!! Många frågor som känns bra att veta i förväg.
Kommer ni på något mer som är värt att veta.
Hälsar Snurran
17 nov. 2013 18:47
Hej igen. Först lite prisfel. Vi betalade 850 per person och då ingick lunch varje dag samt 3 olika utflykter som inte ingår. Det sita pappret vi fick där står det vad det kostar. Busschauffören betalar man sista dagen och det blir runt 15 - 20 euro. Man betalar ungefär samma för guiden. Man kommer till hotellen runt 18 varje dag och är det mörkt. Vi tog hammam ett par ggr men kolla efter billigt vi hittade ett billigt andra kvällen vid ett hotell för 35 euro var. Vilken resa åker ni på?
17 nov. 2013 19:03
Kul att ni svarar så snabbt!
Vi åker på samma resa som ni. Vi har precis kommit hem från en resa med Rovols Rail i Sydafrika. Där var vi en grupp svenskar som betalade all dricks via vår guide, men vi såg inte glädjen hos buss/jeep chauffören då vår guide med pengarna gick av sist!!! Vilka utflykter betalde ni för? Var dessa utflykter sevärda? Alltså ingen pool, om jag förstår er! Vi far från Arlanda månd. 25/11. Snurran
17 nov. 2013 19:43
Hej. Upptäckarpaketet heter det och det innefattar antika staden Myra som är sevärd, båttur till sjunkande ön Kekova oxå mycket trevlig.. Turkisk afton sista kvällen är oxå extra sen är det en Visby som heter Sirince som man skulle ha 2 timmar på sig för den är mysig att gå i. Prova att smaka på viner i olika butiker. Ett minus var flyget ner för oss.. Maten tog slut efter 3 rader så inget fanns att äta bara dricka. Vi tog nog närmare 800 kort som man tittar på så ladda kameran. På bussen kan ni lägga 5euro var så får ni dricka hur mycket vatten ni vill ölen kostar 3euro. Vår chafför hette Yalcin och körde mycket lugnt i bergen. Ha det så bra nu..
20 nov. 2013 10:34
Jag kom hem 18/11 från Lykkieturen. Jag upplevde att hotellen var bra i sin helhet. Frukost och middag bestod av bufféer i varierande kvantitet. Några bättre än andra men man blev då mätt :) Själv avstod jag från det lilla paketet och därmed även luncherna. Jag gick istället runt och kollade i närmiljön vilket var mycket givande för mig. tog en öl eller kaffe medan jag väntade på de övriga (vi var 5 i min grupp som avstod lilla paketet för 99 euro). Flyget var bra, det fanns mat och dryck till oss alla men tänk på att man måste betala i reda pengar (skr, euro, T lira). Vi kom fram kring 1.30 lokal tid till hotellet och fick sova till kl 0.60 så det blev lite med sömn. Utflykterna var otroligt givande enligt mitt tycke. vi hade en underbar o kunnig guide. Jag använde mig av euro men blev med all säkerhet lurad på priser så min rekommendation är att använda turkiska lira. Man betalade 5 euro på bussen och fick ta hur mycket vattenflaskor man ville under resans gång. sista dagen samlade vi ihop dricks till guiden och chauffören. Det fanns tillfälle till bad både i havet och i pooler. Man rekommenderades att dricka Raki varje dag för magen skull. Själv hade jag köpt med mig en liten flaska whiskey och det blev både billigare och fungerade lika bra. Jag kom hem i förrgår och sitter redan och kollar på resa till Kappadokien och det säger väl egentligen allt om min uppfattning av resan. Önskar er en härlig upplevelsresa och hoppas ni får lika bra som jag fick!
26 nov. 2013 16:28
Tack Norvell för din fina reseberättelse med härligt bilder! Mycket informativt också! Vi ska åka den 13/12 på turen "I apostlarnas fotspår", alltså inte samma som du, men man har nog väldigt mycket som är lika på båda turerna. Tack för tips om att avstå "Upptäckarpaketet" och ta med lite mackor från frukosten! Visserligen är det ju december, och vi förväntar oss en del dåligt väder, men förhoppningsvis ska vi väl kunna vara ute en hel del i alla fall.
En sak man undrar över är ju om det finns uppvärmning på hotellen? Har dom centralvärme? Kanske svårt för dig att veta då ni åkte i varma oktober... Var inomhuspoolerna någorlunda varma?
Fanns det generellt hissar eller måste man bära i trappor? Kanske något att ta hänsyn till vid packningen?
Det ska bli väldigt spännande!
19 mars 2015 21:46
Resan var jättebra o billig man var inte tvingad att handla tyvärr kom smolk i bägaren efter hemkomsten. Då min särbo blev oförmögan att delta strax före avresa kunde vi inte kräva nån återbetalning för henne. DVS jag betalade fullt för 2 personer. Men TSS kräver ett enkelrumstilläg för mig på 1360 trots att jag betalt fullt för 2 pers- De anser att jag har enkelrum o då får jaag betala enkelrumstillägget trots att jag betallt fullt för dubbelrum. Ska kontakta allmänna reklammationsnämden