Trekking i Japan

Av Josef87
8 dec. 2009 02:21
Visningar: 111
Hej! Jag har planerat att vandra från den sydligaste (Cape Sata) till den nordligaste udden (Cape Soya) av Japan i början av mars. Vandringen beräknas vara ~250 mil lång och beräknas ta ~6 månader.

Jag börjar i sydändan och går mot Tokyo; boendeformen blir ömson tält, ömsom hotell/ryokan/minshuku/etc. Huruvida jag får stanna längre än 3 månader (vilket är maximala tiden för turistvisum om man kommer ifrån sverige) vet jag inte, men jag satsar på att försöka förlänga visumet i Tokyo (ungefär halvvägs). Alternativt lämnar jag landet för att komma tillbaka kort därefter.

Har bestämt mig för att ta med kamera, stativ, laptop (netbook) osv. och dokumentera mitt äventyr i bild och text för att kanske bli en bok en vacker dag. Ska försöka satsa på riktigt lätt utrustning i övrigt, då foto- och elektronikutrusningen redan väger omkring 7 kilo.

Har ni några trekkingtips i allmänhet och några utrustningstips i synnerhet? Har förstått att jag borde klä mig i flera lager samt satsa mycket på bra skor, ryggsäck, regnjacka och regnbyxor. Min målvikt är 20kg för packningen, men det kanske är lite orealistiskt?
Av Sanook
8 dec. 2009 09:21
Utrustningstips - för tält är Hilleberg nog ngt av de bästa, enkelt att sätta upp ensam, tar lite plats och vikt endast 1,5-2kg.
Låter som ett nice äventyr, jag är en som hade kunnat köpa en sådan bok - lycka till :)