Japan, Malaysia, Taiwan, Indonesia

Av Ismet
7 nov. 2018 22:57
Visningar: 133
Hejsan,,

Har tänkt resa på vinter och besöka de 4 länderna! Tacksam för all hjälp gällande resa, övernattningar! Troligen reser själv och framför allt vill se Japan. ( mitt dröm)
Skriv gärna en mejl tack

(Logga in för att se e-postadress)

Hälsningar av Ismet från Bosnien, men nu Göteborgare)
Av Erik777
7 nov. 2018 23:18
Missa inte Kyoto när du är i Japan, lägg minst en heldag där. Kolla på olika slott och kejserliga palatset.

I Malaysia, glöm inte att berätta för alla malajer att du är bosnier, ni är mycket berömda och populära bland malajer, fast få har sett en live :)
Av Ismet
8 nov. 2018 11:39
Citerat från Erik777:
Missa inte Kyoto när du är i Japan, lägg minst en heldag där. Kolla på olika slott och kejserliga palatset.

I Malaysia, glöm inte att berätta för alla malajer att du är bosnier, ni är mycket berömda och populära bland malajer, fast få har sett en live :)
Hej EriK och tack för en snabb återkoppling)
Tack för tipset spec. i Malaysian;))
Vänligen Ismet
Av Bibby
10 nov. 2018 16:40
wikitravel.org

Missa inte Nagasaki, ett av mina mest minnesvärda besök, alla kategorier.

Penang är kul.
Av Ismet
10 nov. 2018 18:25
Hejsan och tack för tipset) Jag är oerhört tacksam för alla bidrag gällande de länderna, även Singapur kan bli intressant!
Jag har inte sett Asien mkt och därför är nyfiken på många nya saker. Gillar inte stora städer eftersom jag är naturälskare skall säga. Eftersom jag gillar alla slags människor så vill jag träffa lite "äkta - lokala befolkning" testa lite nya saker såsom sport, kultur, folk tradition, visst j gillar jag god mat, vin, vandra, nöje också. Det blir spännande fast lite kan bli tufft å resa ensam, men jag är social o skall klara mig;) Trevlig helg önskas av Ismo
Av Hawaii
10 nov. 2018 22:48 (redigerad)
Inga som helst problem att resa ensam i dessa länder. Har själv gjort åtskilliga resor på egen hand och det är lätt att komma i kontakt med folk. Men det blir väl svårt att undvika stora städer eftersom man i princip automatiskt alltid måste passera dem, och vissa tycker jag kan definitivt var värt ett par dagar. T.ex. Kyoto och Singapore. Natur upplevelser får man ju faktiskt "anstränga" sig lite mera för. T.ex. Rammang Rammang norr om Makassar (Sulawesi), vulkanen Mt. Bromo (söder om Surabaya) och vulkanen Mt. Rinjani (Lombok). Intressant "folkliv" finns ju fakiskt överallt, speciellt om man reser runt i t.ex. Indonesien. Yogyakarta, med en utflykt till Borobudur alltid en intressant upplevelse. MacRitchie Nature Trail är nog den enda riktiga natur upplevelsen i Singapore. Kuching (Borneo/Malaysia) - en hel del fina utflykter till national parker t.ex. Och staden Bogor söder om Jakarta har en mycket berömd botanisk trädgård och folklivet rent allmänt också intressant. C:a 2 timmar med tåg från stationen Kota Jakarta (i sig själv en intressant upplevelse). Natur upplevelse i Japan finns det ju massor av, men kräver att man ger sig ut lite från städerna, men det är bara att "googla" och du hittar massor med tips. Och Singapore Botanic Garden - mycket berömd och också kul med folklivetm, speciellt en weekend. Ja, det blev lite hit och dit här!
Av Ismet
14 nov. 2018 19:03
Tack snälla)
Har noterat dina favorita platser och skall prioritera! Hoppas att man klara sig på engelska) STOR TACK till Dig och alla de underbara människorna på "Reseguiden" som delar erfarenhet med sig! Jag kan förutom Kroatien och Turkiet nästan alla sevärdheter i Bosnien! Hela B i H är som nationell park och rätt många svenskar reser år efter år som turister eller skandinaviska- "bosniska vänner" . Välkomna ! Och det skulle bli glädje för mig att hjälpa andra medlemmar om resor tack. Vänligen Ismet