Visumfråga Malaysia-Thailand! Longstayresa för barnfamiljen 1:a gången.

1 dec. 2018 20:43
Visningar: 92
Hejhej! Jag och min familj ska på vårt livs äventyr nästa höst. Vi ska för första gången iväg på en långresa och även första gången till asien. ALLT är nytt och spännande!! Och jag skulle verkligen behöva hjälp att rådda lite med dessa visumregler!
Planen lite löst och övergripande är att vi åker september och ska vara i Thailand tills vi åker till Japan i mars/april. MEN. Jag har förstått att det är absolut den sämsta tiden att åka till Thailand så planen är att åka till vissa delar av Malaysia i september och oktober (är liiite mindre dåligt m vädret på vissa delar om jag fattat det rätt + roligt att få uppleva detta land också) för att i november åka till Thailand. Då blir vi i Thailand nov-april.

Hur funkar det med visum för detta upplägg? Jag har för mig att om man ansöker om visum här hemma för 90 dagar i Thailand så startar de när man fått visumet i handen? Eller kan man ansöka i god tid innan och bara ange datum för när vi vet att vi ska åka in i landet?
Jag är väl orolig att det ska bli nåt knasigt för att vi först åker till Malaysia i 2 mån och sen till Thailand för att vara där i flera månader.
Behöver vi visum till Malaysia?

Tar gärna emot värdefulla tips från er som lämnat Thailand för att förnya visum/få fler dagar när man reser tillbaka. Mellan vilka städer är det smidigt och enkelt?
Hur går man tillväga rent praktiskt?
Vi reser med tre småbarn så alla tips och råd på hur vi löser det på så smidigt och enkelt sätt som möjligt uppskattas ofantligt!!
Något annat som vi glömt tänka på som är viktigt?

Tackar i förhand till alla er som tar er tiden att svara och hjälpa! Tack och kram!
1 dec. 2018 20:58
Ska lägga till att vi tänkte efter Malaysis åka till Chiang Mai för kanske 2 veckor och sen koncentrera oss på att vara längre perioder i Phuket(kamala beach), Hauy Yang och Ko Lanta. Från Ko Lanta vill vi göra en avstickare till Ko Lipe för någon vecka. (Och kanske här ta sig över till Langkawi för att förnya och få fler dagar?).
Men vi har inte bestämt vilka perioder vi ska vara på dessa platser.
Av Erik777
2 dec. 2018 03:30
I Malaysia får du som svensk 90 dagar vid varje inresa. Inget visum behövs. Du kan alltså vistas 89 dagar i Malaysia och sedan åka till Thailand en månad och återvända till Malaysia och få 90 nya dagar.

Du behöver egentligen inte ens lämna Malaysia för att få 90 nya dagar. Det räcker att åka över till Sarawak, som är en del av Malaysia men har egen immigrationsmyndighet. Jag är just nu i Malaysia med ett barn på sex månader. Det är ingen idé att ta med barnvagn. Går inte att använda annat än inne i köpcentrum. Nästan all barnmat innehåller mjölk och socker. Barnbilstolar och babyskydd används av nästan ingen. Finns absolut inte i taxibilar.

Övriga frågor om Thailand får någon annan svara på :)
2 dec. 2018 04:06
Hej Erik! Tusen tack för ditt svar! Då vi också kommer ha en 6månaders med oss på resan så är din information otroligt uppskattad! Massor av ny viktig info! Tack!

Vart någonstans i Malaysia är ni? Några bra tips på ställen som passar sig extra bra med småbarn?

Ha en underbar resa, och verkligen så snällt av dig att ta tid från den för att svara på frågor!
Av Erik777
2 dec. 2018 15:37
Citerat från Anneli82:
Hej Erik! Tusen tack för ditt svar! Då vi också kommer ha en 6månaders med oss på resan så är din information otroligt uppskattad! Massor av ny viktig info! Tack!

Vart någonstans i Malaysia är ni? Några bra tips på ställen som passar sig extra bra med småbarn?

Ha en underbar resa, och verkligen så snällt av dig att ta tid från den för att svara på frågor!
Vi är just nu i Kedah, nära gränsen till Thailand. Vi har varit i Penang och ska vidare till Johor Bahru och Singapore om några dagar. Vi hyr hus och bil, vilket känns väldigt bra. Har rest mycket i Malaysia även innan vi fick barn och baserat på det har vi försökt undvika bussar och de överfulla pendeltågen mellan Padang Besar och Butterworth. Däremot skulle vi inte ha några problem att åka med ETS. Som är typ som våra X2000.

Om ni inte hyr bil så ladda ned taxi-appen Grab. Den använde vi mycket i Penang. Ofta billigare än att betala för parkering, och man slipper leta efter en.

Vet inte om jag kan rekommendera några ställen som lämpar sig bra för barn. När vår blir större har vi sagt att vi ska besöka Legoland och Hello Kitty world i Johor.