9 dagar i Tokyo, vad får man inte missa?

Av Sanbur
5 okt. 2016 00:22
Visningar: 2314
Hejsan!

igår landade jag i Tokyo sent på kvällen och efter en god natts sömn på vandrarhemmet ace inn så är jag nu redo att utforska staden men jag känner mig ganska vilsen då jag reser ensam. Har försökt läsa på en del men tänkte höra här om det är någon som har tips på vad man inte får missa, populära matställen, och hur man lättast tar sig runt i Tokyo?

kanske någon som också är här ensam och vill mötas upp?
bor just nu på ett hostel som heter ace inn shinjuku, ca 30 min gångavstånd från shinjuku station.

kramar, Sanna
5 okt. 2016 12:27
Nu har ju 12 timmar redan gått och du kanske redan har svar på några av dina frågor, men ändå...
Tokyo är ju en stad i mångt och mycket utan sevärdheter. Mycket går ut på att kolla in stan, ungdomarnas extrema klädstilar etc.
Äta: prova någon koreansk restaurang i Ueno, där man kan steka middagen själv på bordet.
Att göra: åk upp i Tokyo city view, Roppongi Hill.
Kolla på folk vid Shibuya-crossing och Harajuku.

Att åka tunnelbana:
http://4000mil.se/index.php/tokoy-subway/

Fast framför allt skulle jag satsa på att lämna Tokyo och ta mig vidare till andra platser i Japan, tex Kyoto, om jag hade 9 dagar.

Mer tips om Tokyo och andra platser i Japan här:
http://4000mil.se/index.php/japan/
Av Emolis
5 okt. 2016 17:50
En tur till ön Odaiba (med tunnelbana), där finns affärer, Fujihuset, temarestauranger, onsen mm. Sen tycker jag stadsdelarna Akihabara och Asakusa är ett "måste" om man vill se något av Tokyo. Andra förslag är Takeshita Street i Harajuku (med världens godaste crepes på t ex Angels Heart), Yoyogiparken och Ikebukuro. Allt beror förstås på vad du är intresserad av. Med så många dagar i Tokyo kan ju utfärder utanför stan, t ex Hakone, kanske vara något?
Av Mcenroe
5 okt. 2016 19:30
Gillar du Miyazakis filmer (som Spirited Away, Det levande slottet, Min vän Totoro, osv) är det kul att besöka Ghiblimuséet. Biljetter måste köpas i förhand. Fråga i en Lawsonbutik.

Jag är inte mycket för shopping - men som fotogeek måste jag erkänna att det är kul att besöka varuhuset Yodobashi. 9 våningar elektronik:-) Ligger i Akihabara.

Annars tycker jag folklivet i Shinjuku, Shibuya och Harajuku är trevligt.
Av Tjixy
8 okt. 2016 00:21
I Shinjuku har du samurai museum som var lite halvt intressant att kika på ifall sånt intresserar dig.
Annars skulle jag rekommendera att vandra runt i Asakusa och Akihabara, finns mycket kul att se där.

Åka tunnelbana tyckte jag var lättaste sättet att ta sig runt i Tokyo.
Om du inte redan har köpt ett så skulle jag rekommendera dig att köpa ett Pasmo eller Suika kort när du åker tunnelbana, är bara köpa på tunnelbanestationerna och ladda med valfritt belopp, mycket smidigare än att köpa biljetter varje gång du ska åka någonstans.

Vill du äta sushi så rekommenderar jag Sushi Zanmai, fanns lite överallt i Tokyo, jag tyckte dom hade bra sushi.
Av Sanbur
11 okt. 2016 12:41
Tack så hemskt mycket för alla tips! har läst allt bara inte hunnit svara förrän nu. Har hållt mig i Tokyo men tagit mig runt till olika delar! Harajuku och Asakusa är favoriterna so far. Funderar på en dagsutflykt imorgon, kan nog bli Hakone! Någon som vet om man även ser Mt Fuji därifrån? :)
tack så hemskt mycket åter igen!
kramar
Av Hawaii
11 okt. 2016 13:35
Om du kan see Mt Fuji beror nog mest på vädret. Har ju varit lite halvmuligt de senaste dagarna. (Jag befinner mig själv ute på Haneda Airport just nu). En utflykt till Kamakura kan vara fint. Tar ung. en timme med tåg.