Trash Heroes på Koh Lipe

20 mars 2014 13:57
Visningar: 305
Hej, är just hemkommen från en fin resa till Koh Lipe. Tyvärr har civilisationen slagit hårt mot ön och den är otroligt nedskräpad.
Varje dag gick jag längs stranden och fyllde flera plastpåsar med skräp: glasbitar, metall, batterier, plastflaskor, plastpåsar och fimpar som låg i vattnet eller uppsköljt på stranden. Jag blev uppmärksammad på ett gäng som varje måndag hyrde en long tail boat och åkte runt på öarna och stränderna runt Koh Lipe och plockade skräp i sopsäckar en hel dag för miljöns skull. Jag vill slå ett slag för dessa hjältar som hjälper djurlivet och miljön runt öarna!

Gör en insats du med, var du än befinner dig! Ta med en plastpåse varje gång du tar en promenad och plocka upp det skräp du ser! Hjälp till att bevara dessa vackra öar med dess rika djurliv för framtidens skull!
Av Emh87
20 mars 2014 19:28
Hejsan,

Jag var på Koh Lipe i december-13 och såg att många i lokalbefolkningen (?), restaurangarbetare etc. gick runt med "Save Koh Lipe" som tryck på tröjorna. Har det något med nedskräpningen att göra? Om inte, vad är detta?

När vi låg på Sunrice beach så gick jag en sväng och plockade ihop lite skräp :)
24 mars 2014 15:19
Hej
Är också precis hemkommen ifrån Koh Lipe. Håller fullständigt med om att det är fruktansvärt skräpigt på sina ställen på ön. Vet inte hur mycket glas, vi o våra vänner plockade under den veckan vi var där. Var kommer allt glas ifrån egentligen ? Som tur är så har många av glasbitarna blivit slipade i sanden och havet, så dom var inte jättevassa men ändå. Sen skall vi inte tala om nerskräpningen inne på ön, soptippar lite överallt. Så många ton sopor det hade blivit om alla bidragit till att hålla den ren.
Av Tipp1
24 mars 2014 18:16
Hej . Håller med vi var där feb -13 och gick med påse varje dag och plockade glas tyvärr så tyckte jag att folket inte brydde sej alls , vi gick över på andra stranden kommer inte ihåg vad den heter men där var det ännu värre hela skogen vid stranden var full med flaskor å skrä :( och lokalbefolkningen dom låg i hängmattan å sov?!
Men hur som så gjorde vi en insats för ön då vi var där.