Transport Bangkok-Hua Hin samt boende

Av Muumi
20 sep. 2009 13:37
Visningar: 9210
Hej alla!
Min man, son, sonhustru, deras dotter på 1,5 år och jag skall till Bangkok 15:e januari 2010. Vi har inte tidigare varit där men tänkt oss Hua Hin som resmål. Hur tar vi bäst dit? Vad kostar det? Rekommendera gärna bra hotell! Eller har ni andra bar förslag?
Väntar till solen o värmen. Muumi
20 sep. 2009 17:22
Vi var i Hua Hin 2006 och bokade då hotell och transfer genom Globetrotter. Privattransfer i bil kostade 400:- , hotellet var däremot dyrt, men vi hade valt Sofitel Central. Och att det var dyrt var vi medvetna om, men ibland vill man lyxa till det. Däremot så var jag inte så nöjd med baden i havet, då det var väldigt skräpigt i vattnet. Jag skulle vilja rekommendera Koh Samui och något av hotellen i Chaweng som har revet utanför. Då är ni garanterade fina bad utan höga vågor och farliga strömmar.
Av Muumi
21 sep. 2009 09:38
Tack för svaret. Koh Samui är kanske något att tänka på.
24 sep. 2009 23:23
HEJ VI VAR BLANDANNAT I HUA HIN I FEBRUARI OCH VI ÅKTE MED TAXI FÖR 2000 BATH, VI PRUTADE OCH VI TOG INTE DOM SOM STOG INNE PÅ FLYGPLATSEN VI VAR TVÅ PERS. BODDE PÅ THIPURAI CITY MYCKET BRA OCH NÄRA ALLT VAD MAN KAN ÖNSKA. BESÖKTE ÄVEN KO SAMUI MED ÖARNA RUNT OM OCH ÄVEN AO NANG OCH VI AVSLUTADE I BANGKOK 1 DAG . RESER IGEN NU I VECKAN FÖR ATT SE MER AV THAILAND, VET ÄNNU INTE VART DET BÄR HÄN. TREVLIG RESA. KAN ÄVEN REKOMENDERA NATT BUSS FRÅN HUA HIN OCH SÖDER UT . TAR FRÅN HUA HIN TILL KRABI CA 8 TIMMAR OCH MAN KAN NÄSTAN LIGGA RAK LÅNG I BUSSARNA OCH MAN FÅR DRICKA VARJE TIMMA OCH EN DEL STOPP PÅ VÄGEN NER OCH BILLIGT VAR DET TROR DET KOSTADE CA 500 BATH/ PERS.
25 sep. 2009 07:39
Vad ni än gör. SÅ ÅK ABSOLUT INTE TILL HUA HIN. Värsta skitstället. Ful strand, Långgrunt, oklart vatten, dyrt. Kommer ni till bangkok först så stanna gärna där en dag o shoppa. MBK center, ko sanroad har mycket och fina saker.
När ni är färdiga med bangkok så kan ni boka flyg via airasia.com , har bokat via internet 20 talgånger o betalt med visa kortet, inga problem o billigt är det.. Nu flyger inte airasia till ko samui men till surat thani för 200:-, staden innan na tong där båtarna går ut till kosamui. Flyg annars direkt till phuket för 200:-.. Visst går de bra o ta buss eller tåg. Men tid e oxå pengar. Finns ett annat flyg bolag som flyger bkk till kosamui direkt. tror de kostar 500:- för enkel resa..
Som sagt ko samui i i chaweng e ok. Annars Ko phangan grannön till ko samui är mycket vacker (fått en stämpel att det är en festa ö men de behöver de inte vara) Krabi stranden phang na - ni bor i ao nang (fina stränder och öar utanför ao nang). Phuket där har du shopping + fina stränder som ex. singcape bortom kamala strand. Trang har du oxå- kanske ingen rolig stad men där utanför finns de finaste öarna..

Hotel i bkk kan du boka via gtahotels.com ibland har de feta erbjudanden. 5 stjärnigt för 200:- per pers. Tillgängligheten på hotell kan vara svår under högsäsong på öarna eller fastlandet, därför känns de tryggt att boka i förtid.. Men de är inte kul o boka något hemma sen blir man missnöjd där nere. Bättre o boka något fint nybyggt hotell där nere..
Av Muumi
2 okt. 2009 17:27
Tack för svaren men vi ska till Cha Am för vi har vänner som vi ska hälsa på. Vi kan ej övernatta hos dom utan skall bo på hotell "Cha Am My House". Finns det någon som bott där ? Har även bokat hotell i Bangkok på "Central/Chinatown", nån som bott där?