Tokyo x veckor i April-16. Språkkurs?

20 sep. 2015 18:59
Visningar: 28
Hej.

Jag är en trevlig och positiv kille på 21 vårar. Arbetar fulltid som Målare och bosatt i en liten två'a i Östergötland. Som nu suttit och dreglat över Japan i ett par år.

Jag tänkte att man skulle åka iväg i slutet av Mars, början på April. Ska tydligen vara en underbar årstid i Japan, särskilt då Sakuraträden (körsbärsblomman) står i blom.

Men det jag inte riktigt vet än är om man bara ska åka iväg i någon vecka som turist, resa runt och uppleva Tokyo och landet. Eller om man ska gå all in och satsa på en språkkurs i en 4-8 veckor. Beroende lite på hur mycket man lyckas spara ihop.

Man har fått ett ökat intresse för just den Japanska kulturen och språket nu på sista tiden, så det är definitivt något man skulle vilja göra. Dock att resa iväg själv till ett land där folket inte har alltför duglig Engelska är lite hårresande.

Jag har inte alltför stor koll på just vad det hela skulle gå på om man skulle stanna i en 8 veckor, har suttit och kollat runt lite på gogonihon, samt ESL. Och en 8 veckors språkkurs samt boende hos värdfamilj landade på en omkring 35.000. Sen är det ju en hel del extra utgifter, allt från transfer och flyg till SIM-kort och färdmedel. Så vad hela kalaset kommer att gå på vet ja tyvärr inte.

Det kanske finns någon mer där ute i vårat falukorvsland som har samma intresse och nyfikenhet när det kommer till Japan och språket. Man kanske skulle börja med att turista, trivs man kanske man kan komma hem, jobba ett tag och resa tillbaka med studiemedel för att lära sig språket.

Allt som allt så är jag verkligen inte låst, allt jag vill är att uppleva Japan innan man fastnar i Jobbet.

Hör gärna av er om ni känner lite som jag, diskuterar och planerar gärna även om era planer kanske inte liknar mina. Kan självklart prata vidare här samt Skype eller Facebook.

Marcus S
Av Luthox
30 nov. 2015 22:24
Hej!
Jag heter Emma och är en tjej på 21 vintrar som länge haft ett brinnande intresse för Japan. Jag tänkte åka dit och ta en språk kurs men min oroliga mammas ultimatum var att jag först skulle åka på nöjesresa och se om jag trivdes i landet. Så nu sitter jag här utan ressällskap och kollar japan-resor. Jag har just nu ögonen på en resa till Tokyo i april för ca 11.000 vilket jag tycker är överkomligt. det är 7 dagar fullspäckade med aktivitet/shopping och sightseeing som jag planerar, sedan tänkte jag lägga till 3 dagar så man har tid för jetlagg.

Innan jag skriver mig av sidan så borde jag kanske avrunda haha, jag vill i alla fall jätte gärna ha sällskap så är du intresserad och vill prata vidare får du gärna höra av dig! :)
2 feb. 2016 15:45
Hej! Jag har lust till att resa till Japan i vår och vill gärna hitta någon att resa med och som är lite äventyrlig! Jag har lust att se landsbygden och fjällen men också städerna, maten och kulturen. Jag är 23 år och jobbar som kock i Hemsedal för tillfället. Har tidigare rest i Indien och Mozambiq. Har jobbar i London, Sverige och Norge. Älskar friluftsliv och matkulturer.

Hör av dig!

/Åsa
Av Elsab
25 feb. 2016 12:08
Hej allihopa!

Jag ska bo i Tokyo från första april till sista maj. Främst för att komma bort från vardagen ett tag och bara få uppleva nya saker, situationer, sorters folk. Har alltså inget planerat och ser fram emot den friheten, men är såklart lite orolig för att inte stöta på något trevligt sällskap.

Är det någon som är intresserad av fika/middag/technodans/sightseeing i valfri stadsdel så är det bara att hojta till! Är öppen för allt slags folk.