Tips på vad vi kan göra i Sydney!

1 juli 2011 11:28
Visningar: 1193
Jag och min kusin åker till Sydney under tre veckor i Januari 2012. Vi kommer åka runt en del och se fina platser men även besöka fina stränder, äta god och billig mat och festa en del. Surfa, dyka och andra spännande saker är också ett måste. Vet ni något bra vandrarhem så hade det varit super bra. Vi har inte så mycket info än så länge så bara skriv :)
1 juli 2011 12:17
Base Backpackers (www.stayatbase.com/base-backpackers-sydney-hostel) på Kent Street är schysst.

Ett annat alternativ är att testa t ex pub-hotellen The Excelsior eller Royal Exhibition i Surry Hills (området är dessutom lite hot spot). Det förstnämnda har egen rockklubb i bakre delen av puben och sistnämna är ett helt OK budgethotell.

www.excelsiorhotel.com.au alt. www.royalexhibition.com.au.

Vad gäller stränder hamnar de flesta på Bondi. Personligen tycker jag Manly är softare och trevligare (färja istf buss) att ta sig till.

Andra trevliga stränder är Maroubra (ganska oexploaterat), Coogee eller någon av Northern Beaches.

Billig mat finns det gott om... Finns flera food markets (Paddy's bl a) men även en hel del thailändska och vietnamesiska hak i närheten av China town som är betydligt mer genuina än de kinesiska turisthaken som finns i själva China Town.

I Darling Harbour rekommenderar jag den bortre sidan (mot Pyrmont) snarare än King Street Wharf-sidan eftersom den senare nämnda är lite mer "fancy" och dyrare. Här hittar ni bättre barer och klubbar å andra sidan.

Annars findn många bra hål i väggen med klassisk australisk mat.

En soft dag inne i Sydney så skulle jag tjacka lite smått och gott på Paddy's Market och dra mig ut till Botanical Gardens eller Centennial Park.

Gillar ni fisk och skaldjur är Doyles en institution i Sydney som finns både i Fish Markets (värt ett besök i sig) och Watson's Bay. Inte svindyrt heller.

I the Rocks (typ gamla stan) finns även många barer, pubar, restauranger.

Ett tips för festande är att hålla sig borta från triangeln Central Station-Chinatown-Elisabeth Street eftersom alla backpackers hänger där.

Bara några första idéer.
1 juli 2011 12:26
Tack för alla tips :) dessa kommer i ha mycket nytta av :)
3 juli 2011 20:18
Jag bodde på Base Backpackers (Kent St) i tre månader så det kan jag rekommendera.
Jag gillade att vandra mellan stränderna, t.ex. mellan Bondi och Coogee via Tamarama. Från Bondi till The Gap (Watsons Bay) och vidare till Nielsen Park etc. Jättevackert.

Sen rekommenderar jag verkligen att vandra mellan Manly och Spit Bridge.
23 jan. 2014 22:16
Tyvärr har The Excelsior stängt nu och blivit en mexikansk restaurang som heter El Loco (jag bor i huset bredvid). Synd på en grym rockpub, nu är det värsta hipsterhaket. :)

-Anders
http://www.swedesinaustralia.com
24 jan. 2014 09:38
Tråkigt, jag gillade det stället... Såg några riktigt udda mer eller mindre bra band där - kanske toppat av gänget dressade som Geishor. :-D

Jaja... Allt förändras. Min favoritrestaurang Becasse konkade ju mitt i lågkonjunkturen också. Men Justin North kommer tillbaka.
Citerat från Tamarama:
Tyvärr har The Excelsior stängt nu och blivit en mexikansk restaurang som heter El Loco (jag bor i huset bredvid). Synd på en grym rockpub, nu är det värsta hipsterhaket. :)

-Anders
http://www.swedesinaustralia.com