Tips på ställen i Thailand

14 aug. 2011 11:02
Visningar: 1224
Tjenare, ja och polaren drar till thailand i november nån gång till december (1 månad) 20 til 20e kanske eller något

Min fråga är vart ska man ta vägen i thailand? Var senast i Koh chang

så tips på ställen att åka till i november/december månad
14 aug. 2011 13:45
Hej

Vad är ni ute efter för ställe?....En rätt lungt "ö" kanske med ett antal stränder dit man lätt kan ta sig till gåendes och med inget röj på kvällen, utan några sköna restauranger och barer samt ett antal affärer. Där det även finns möjlighet att ta utflykter till öar nära.

Eller nån "ö" där det finns allt man kan önska sig, där man kan bo lugnt om man känner för det, och sedan ta sig till en annan by, om man söker mera rörelse.Samt att även från denna ö ha möjlighet att ta sig lätt till nära liggande öar med olika aktiviteter!

Som sagt hör av dig vad ni skulle vilja få uppleva på eran semester, så skall jag försöka tipsa om nått, eller några ställen i Thailand.

Mvh/Muangthai
14 aug. 2011 20:40
Oj bra fråga en jävla blandning hade inte vart fel. men kan nämna saker vi har tänkt att hitta på

1. Vill vara på nån lugn fin ö å bara relaxa sönder å ta nån drink
2. Snorkla
3. Fiska
4. kommer inte på va de heter men de är ett fordon på fyra hjul man kör med i skogen typ.

5. Festa loss (Med mycket scandinavier om de finns något speciellt ställe)

Sen skulle de va kul å höra tips från dig å andra vad för mer saker man kan göra så de blir en minnesvärd/rolig resa.
Av Pelle77
14 aug. 2011 22:04
Åker ni i slutet av november (ju senare desto bättre) så funkar västkusten bäst vädermässigt:

http://www.travelfish.org/weather_fish.php

Jag skulle välja Phuket om ni vill festa och se mycket skandinaver. Öar finns det många av om ni vill ha lugn och ro. Missa inte ett besök på Similan Island, bland de bästa dykplatserna i världen. Vill ni dit så lägg ett par nätter i Khao Lak så slipper ni restiden mellan Phulet o piren Tap Lamu i Khao Lak där dyk/snorklingbåtarna går ifrån.

ATV bilar går nog att hyra på många platser, här finns lite info om utflykter:

http://www.phuket.com/magazine/khaolak-best-tours.htm
15 aug. 2011 18:27
Hej

Håller helt med "Pelle77", men kan även tipsa om Phi Phi Island, där det finns bra dyk/snorkel vatten samt att den lilla byn Ton Sai är en by som ni säker skulle trivas i.
Hit kan ni ta en stor båt, som tar ca 1,45h från Phuket. Ni kan åka hit på en dagutflykt eller bara ta båten, och stanna över tex 1-2 nätter, mitt boende tips är Banyan Villa eller Phi Phi Hotell. http://krabi.sawadee.com/hotels/phiphi.html

Bra sida om Phi Phi Islands... http://www.phiphi.se/

Lycka till/Muangthai
15 aug. 2011 21:20
Tack för tippsen! uppskattas massa! Var i phuket ska man bosätta sig tycker ni? hotell och prismässigt och så? vill ha toa sovrum å toa så är ja nöjd.
15 aug. 2011 21:59
Hej igen!

Ett alternativ är att bo i Kata, en by som är uppdelat i 3 små byar.Först har du Kata Center, sedan har du Kata Yai och sist har vi lila Kata, dvs Kata Noi.

Man kan lätt gå mellan dom olika delarna av Kata, om vi pratar strand så har Kata Center och Kata Yai samma beach, medans Kata Noi har en egen nedanför en kulle.

Bägge beacherna är bra, ev är Kata Noi Beach ett strå vassare!!!

Själva byarna, och då framför allt Kata Center och Kata Yai har massor av restauranger en del barer samt små affärer, dvs allt man kan önska sig!

Om denna del av Phuket vore nått, så kan jag tipsa om Ricos Bungalow som har en pool som omringas av ett 10 tal bungalows.Från Ricos har ni ca 5 min att gå till beachen http://www.sawadee.com/hotel/phuket/ricos/ tyvärr ingår ej frukost. Mend et finns att köpa bara några steg från Ricos,

Ett annat boende som jag också har provat är Kata Poolside Resort, bra boende med bara 4 minuter till beachen här ingår frukost buffe http://www.sawadee.com/hotel/phuket/katapoolside/

Men om ni söker efter ett bya med det största nöjesutbudet, ja! största utbudet av allt så är det Patong som ligger ca 15-20 minuter med tuk-tuk från Kata.
Patong Beach är väl inte en av dom vackraste på ön, men helt ok!!

Boende tips Patong... http://www.sawadee.com/hotel/phuket/seasun/ som är en resort, men kan även tipsa om ett guesthouse som skall vara bra! http://phuketguesthouse.com.r24.asia/676385/Casa-Jip-Guesthouse/cur=USD

Ni kan ju även bara åka dit och gå runt lite, så hittar ni garanterat något. Utbudet på boende är mycket stort.men risken kan ju också vara att ni inte kan bo på samma plats hela tiden, med tanke på att det kan vara bokat!!

När vi är på Phuket brukar vi bo just i Kata, och sedan åka in till Patong någon gång!

Lycka till med planeringen/Muangthai
15 aug. 2011 22:14
åå tack ännu en gång ska kolla upp detta lite närmare nu :)!
16 aug. 2011 16:31
Så kortfatta just de ja mekat ihop men känns som ja måste fylla på med ställen då vi ska vara där i 4 veckor å lite till. Vart man ska fiska ect

* Khao Lak --------> Similan Islands (Snorkla)
--------> Phang Nga Bay (Kanot/kajak eller va de heter)
--------> Ta Chai Island ? ( ingen aning)

* Phuket

Bo i kata
Dra till pantong å va dära över dagen/kvällen/natten nån gång

--------> Phiphi (Kanske, vart där tidigare å tyckte sådär då fast va 10 bast då)

Avslutar med Bangkok, Shopping och vip-bio, något mer som ska göars?
16 aug. 2011 19:43
Hej

Tycker att ni inte skall planera in för mycket, ni skall ju även passa på o njuta/vila när ni är där.

Glömde att tipsa om en annan ö som heter Racha Island, som även som Similan är bra dyk/snorkel ställe. Beachen på Racha är som att gå i potats mjöl, vit o skön.

Kan ju även tipsa om mina absoluta favorit stränder på Phuket. Laem Sing,Nai Harn,Ya Nui och självklart även Kata stränderna ;-)

Från Phuket till Bangkok, om ni ej varit i Bkk förrut kanske ni vill ha lite tips.

Marknader där ni kan göra riktiga kapp "Chatuckak Weekend Market, öppet bara lör/sön 09-18, ett bara måste tycker jag!!

En annan marknad är Suan Lum Night Bazar, bästa tid att besöka denna markand är efter solen gått ner.

Om ni gillar elektonik prylar, så är Phantip Plaza ett paradis...där finns 5 våningar fullpackat med datorer,kameror,tv-apparater, spel,tillbehör... ja allt som ni kan tänka er inom elektonik prylar
http://www.thebangkokshoppingguide.com/Pantip_plaza_bangkok

Sedan har ni den kända gatan i Bkk..Khao San Road, där man kan träffa människor från hela världen.På Khao San Road finns det massor av små affärer, mysiga restauranger,barer mm

Ha det gööt/Muangthai
16 aug. 2011 23:15
okej tack! är de fär hätiskt å ta sig till koh samui? nått å rekomendera där eller är de dåligt väder kanske?
17 aug. 2011 05:17
Citerat från rajjejosefsson:
okej tack! är de fär hätiskt å ta sig till koh samui? nått å rekomendera där eller är de dåligt väder kanske?
Tja!

Visst funkar det att även ta sig till Koh Samui. Denna buss resa som det gäller inklusive färjan tar ca 7h kostnad runt 375 bath( inklusive färjan) enkel väg.
Bussen går från Phuket Towns busstation 2ggr dagligen!! http://www.1stopphuket.com/getting_here/bus

För er är det nog Lamai eller Chaweng som skulle locka mest, har tyvärr ej bott själv där, utan på den norra delen http://www.sawadee.com/hotel/samui/theflorist/ (15 min från Chaweng). Där det är betydligt lugnare, om ni vill ha tips på en bra hotell site så recommenderar jag http://www.sawasdee.com/ men utbudet är stort där oxså, så det funkar nog om ni kan gå runt lite o leta.

Vädermässigt, så brukar det vara bra väder under nov/dec...kan komma någon enstaka regn skur. Men den brukar försvinna lika fort som den kom.

Det blir mycket med länkar, men denna svenska länk om Samui är bra! http://www.kohsamui.nu/resor

Mvh/Muangthai
Av Pelle77
17 aug. 2011 08:29
Citerat från rajjejosefsson:
okej tack! är de fär hätiskt å ta sig till koh samui? nått å rekomendera där eller är de dåligt väder kanske?
Tyvärr är framförallt november en väääldigt blöt månad på Samui och Phangan då monsunen medför kraftiga rega. Jag skulle definitivt hållt mig borta då, då det är årets blötaste period med kraftiga regn och översvämningar är vanliga. Jag besökte ön vid jul förra året (då vädret i hela världen var lite upp och ner för övrigt), och monsunen var då fortfarande kvar. Chaweng var täckt av vatten på gatorna och det piskade ner regn i flera dagar. visst kan man ha tur med vädret, men jag skulle hållt mig borta därifrån okt-mitten av januari. Om ni vill över till östsidan så ta Samui sist i sådana fall. "Normalt" ska monsunen vara över runt mitten av dec månad, men som sagt, ibland kan den dröja sig kvar längre. Kolla länken nedan och peka på de destinationer du är intresserad av så kommer väderstatistik upp (samma länk som jag la in lite högre upp i tråden):

http://www.travelfish.org/weather_fish.php
18 aug. 2011 22:34
tack igen! tänkte passa på å fråga 2 frågor, vart får man tag på biligast biljett? å vad brukar man få ge för att åka till bangkok från göteborg under december?
Av Pelle77
18 aug. 2011 22:46
Citerat från rajjejosefsson:
tack igen! tänkte passa på å fråga 2 frågor, vart får man tag på biligast biljett? å vad brukar man få ge för att åka till bangkok från göteborg under december?
Det beror på när du vill åka. Det är alltid betydligt billigare om du kan tänka dig att åka i början av månaden. Såg ett pris med utresa 1/12 och hem 28/12 för 6700 med Air France. Kryper du närmare jul kostar det ett par tusenlappar till.
Av Pelle77
18 aug. 2011 22:50
RG funkar som sökmotor. Sedan kollar jag alltid det bolag som blir billigast på deras egna sida. Skiljer det några hundralapar bokar jag alltid på bolagets egna sida. Det blir mycket enklare om du behöver göra någon ändring på biljetten (som att ändra avrese/hemdatum).

Testa också att maila Jordenresor och Jade, som bägge specialicerar sig på Thailand. Förr så dök aldrig Thaibiljetter upp på söksidorna och då kunde de hitta bra biljetter. Nu brukar man kuna hitta även med Thai på sökmotorerna men jag skulle ändå testa att se vilka priser de kan få fram.

Thai har förlängt sin kampanj med utresa fram till 30 nov:

http://www.jordenresor.se/
http://jade.se/reseerbjudanden/prisras-till-thailand
19 aug. 2011 07:31
Har suttit fler timmar om dagen de senaste å sökt, de datum ja söker är 23 november till 28 december

men går lika bra med 23 november till 23 december

å helst hade ju 23 november tills 3 januari vart bäst.

Men som sagt datumen spelar ingen större roll, bara vi är i thailand under december

Men vad ska priserna ligga på? hittar för 6800 och 7200 till bangkok
19 aug. 2011 13:46
Citerat från rajjejosefsson:
Har suttit fler timmar om dagen de senaste å sökt, de datum ja söker är 23 november till 28 december

men går lika bra med 23 november till 23 december

å helst hade ju 23 november tills 3 januari vart bäst.

Men som sagt datumen spelar ingen större roll, bara vi är i thailand under december

Men vad ska priserna ligga på? hittar för 6800 och 7200 till bangkok
Hej

Priserna du har hittat runt 7000 kr till Bkk, är mycket bra under december månad. Om jag var du skulle jag fixa dessa biljetter medans dom finns kvar till detta pris :-)
19 aug. 2011 19:32
Hej

Ja angående bolag! så kan jag säga att jag har hört mera positivt om KLM än Air France.
Vi skall själv flyga med just KLM, början av nästa år då vi skall besöka Malaysia samt Thailand.
23 aug. 2011 21:19
Tänkt på, om de går att ta sig till koh samui rätt biligt från phuket eller ahh kaohlak smidigt å lätt? å helst biligt.