Tips på saker att tänka på??

14 sep. 2012 20:54
Visningar: 1251
Hejsan!
Jag drar till Filippinerna den 1-24 oktober nu och vad jag längtar! Men nu har jag några frågor som jag hoppas att någon med lite Filippinerna-erfarenhet kan besvara.

Först och främst; Myggor. Vi har tänkt hålla oss på Panglao/Bohol, Boracay och antagligen Malapascua. Är det mycket mygg där? Jag är en sådan som myggorna älskar så självklart tänker jag ta med myggmedel. Men är det mycket liksom? Och tycker ni man ska ha med sig myggnät? Eller finns det att köpa billigt där? Eller är det en standard på de flesta boenden, även lite billigare?

Sedan undrar jag om det är några mer saker man ska fixa eller ta med innan man åker? Har läst något om att ha kopior på sina flygbiljetter, pass?

Så lite sådana saker är vad jag undrar över, och även kanske saker som är bra att ha med i packningen förutom det vanliga med kläder osv...

Hoppas någon har lite svar till mig.

Sara
Av Haikko
14 sep. 2012 21:13
Självklart ska man ha respekt för myggorna.
Vi smörjde in oss varje dag innan kvällen och fick knappt något myggbett, såg inte många myggor för den delen heller.
Malaria finns inte runt de södra delarna förutom på Negros enligt WHO´s lista över Filippinerna.
Dock existerar Denguefeber, men enligt Mickebulan(här på reseguiden) så hade han enbart hört talas om ett fåtal denguefall bland folk som bodde inne djungeln så jag tror inte det är extremt stor chans att få det.

Men som sagt bör man ändå smörja sig för att vara mer säker.

Boendet tycker jag höll bra standard även på de billigare(200:- >)

Kopior på pass och resedokument är alltid bra att ha.
15 sep. 2012 03:36
Hej Sara,

Det är väldigt lite mygg på Panglao, dom brukar dyka upp ca 1 halvtimme när solen går ner sen märker du dom inte. Myggnät behöver du inte, dom flesta hotellen har screen för fönsterna. Det finns oxså bra myggmedel här nere som finns att köpa överallt kallas OFF. Dengue finns mest i städer, har inte hört talas om några fall på Alona beach.
Ang biljetter & Pass, scanna in det i din mail så har du det alltid med dej, en kopia på hemförsäkringen om olyckan skulle vara framme. Bra att ta med: Nässpay (finns inte här) Lite vanliga mediciner typ treo, alvedon.

MVH Micke
17 sep. 2012 14:37
Tackar så mycket för era tips!

Micke, när jag ändå har dig på tråden, hur är vädret där borta? Tycker det ser rätt dåligt ut med sol nu när man kollar på väderprognoserna..
18 sep. 2012 02:07
Hej,

Vädret är bra nu på Panglao ca 30 grader och sol, 25 grader på natten, det är ganska jämnt väder under hela året här, dessvärre är många väder prognoser
är helt felaktiga...t.ex när vi hade en tyfon över Manila med översvämningar & blåst 45 s/m
med 700 mm regn...så stod det mulet 4 s/m men uppehåll..;)

Kolla in www.typhoon2000.com eller pasaga weather

Dom är ok.

MVH Micke