Filipinerna med bar, palawan och tips

4 jan. 2020 17:06
Visningar: 239
Vi vill åka till filipinerna. Vi har två barn (1,5 och 4,5 när vi åker)
Vart på filipinerna hade ni rekommenderat ?
Förflyttar oss gärna 1-3 gånger. Vi är inte rädda för förflyttningar även om vi har barn.
Söker några ställe gärna med varierande karaktär.
Minst ett ställe får gärna innehålla långgrund sandstrand och närhet till lokala restauranger och ev någon marknad.
Kan palawan vara något med barn? Vad finns där mer än snorkling? När är det högsäsong på palawan och när är det högsäsong på Cubu?
6 jan. 2020 14:23 (redigerad)
Hej Veronica! Jag var i Filippinerna Feb/Mars i år och vädret var fantastiskt den tiden. För långgrunda stränder skulle jag absolut rekommendera Bantayan. Åkte inte med barn men skulle säga det är väldigt barnvänligt. Inte varit på Palawan men däremot Cebu. Är ganska långa avstånd beroende på var på Cebu-ön man vill vara. Bästa sättet att ta sig är buss (men se till att ta den som har aircondition, fortfarande väldigt billig). Med tanke på att ni har barn är det dock säkert bättre att ta van som är som lokaltrafik men mer som en taxi där du bokar från A till B (ibland med byte).

Jag rekommenderar också Bohol för mer aktiviteter: se Tarsians och chokladkullarna. Undvik Panglao om ni inte gillar riktigt turisförstörda ställen.

Siquijor var en riktig pärla för sol och bad, även långgrunt. Supermysigt att åka runt och se olika stränder, det supergamla trädet och det finns gott om både lokal och internationell mat även om det inte är en så stor och välutvecklad ö. Finns också superbra snorkling där (som man dock får betala en summa för då det är en sorts nationalpark). Jag har en vän som varit i Palawan och som jag förstår det är det mest utflykter som gäller (dyra) och säkerheten är inte alltid den bästa så det skulle inte stå högst upp på min lista med barn (har dock inga egna + inte varit där så svårt att uttala mig). Jag har skrivit en hel del om hur man tar sig till de olika öarna och det finns även massa bilder på min blogg https://kristinvitamin.blogg.se/category/filippinerna.html om du scrollar ned lite. Hör av dig om du har fler frågor 🙂 hoppas det var till någon hjälp. Filippinerna var fantastiskt och vi kommer åka tillbaka snart!
Medlemmen har tagit bort svaret