Tips på resrutt 2 veckor västkusten Thailand

Av Zolaa
28 aug. 2016 14:55
Visningar: 260
Hej!

Jag, min pojkvän och ett till par har tänkt att resa till Thailand i mars 2 veckor nästa år och skulle gärna ha behövt lite tips/hjälp på vart vi ska åka.
Jag och min pojkvän var för ca 1,5 år sedan på koh samui, koh tao, hua hin, bangkok i 3 veckor men tänkte denna gång pröva västkusten! Många trådar har ju tips och förslag på alla miljoner olika öar vad det verkar som, så jag känner mig lite förvirrad på vad vi ska välja.

Tanken hittills är flyga till Krabi (eller är det bättre att flyga till phuket?) och sedan direkt ta båt då vi hellre vill till öarna än fastlandet. Koh Lanta vill vi inte till då en av oss redan varit där och det verkar väldigt "svenskt". Jag har hört och läst mycket gott om Koh Lipe och skulle gärna åka dit (även om vad jag förstår det också blivit otroligt turistigt), även Phi Phi.
Låter 2 öar lagom att bo på för 2 veckor eller kan man klämma in något mer som ligger i närliggande område? Eller borde man hellre ta dagsturer till öar runt omkring? Senaste Thailands-resan bodde vi i snitt 4 nätter på varje hotell och det går ju bort en hel del tid på att packa/checka ut/förflytta sig/checka in på nytt osv.
Angående rutten koh lipe och phi phi, är det enkelt att ta sig dit? Hur lång tid tar det från fastlandet och vilken borde man åka till först? Eller har någon tips på en bättre rutt? Vi är ute efter en klassisk semester med sol, bad, god mat och en del upptäcksfärder.