Tips om vistelse i La Se Serra Italien?

6 apr. 2010 17:37
Visningar: 1831
Jag funderar på att åka till La Serra i provinsen Campania Italien. Det jag vet är att La Serra ligger ca 250 mil från Kalmar, eller 17 mil söder om Rom eller om man vill 7 mil norr om Neapel. Utflyksmål kan vara Capri, Pompeji eller vad det nu är som är värt ett besök??
Resan är inte lätt att få tips om. Vad är enklast eller mest sevärt.
Hört att det går biltåg mellan Hamburg och Venesia och att priserna för en sådan resa varierar kraftigt utifrån tidpunkt för resan.
Köra bil ner och ta biltåg hem där då ca 100 mil blir bekväma på tåget?
Att ta bilen medför några extra resdagar med övernattningar, har någon erfarenhet av detta??

Eftersom jag redan planerat en resa till Estoril, Portugal så blir det väl La Serra under nästa år. Men, jag skulle vilja ha råd och tips.
Av Asok
12 apr. 2010 13:45
Det är väldigt långt att bila hela vägen ner. Enklare och bekvämare med hyrbil tycker jag.

Kan varmt rekommendera ett besök till Pompeji, helt fascinerande plats. Även Rom naturligtvis.
Capri har jag aldrig varit på men det jag vet är att den är vacker men väldigt dyr. Det ligger en liknande ö utanför Neapel, Ischia,
som är lika vacker men mycket billigare dit Italienarna själva åker.
3 jan. 2011 22:12
Hej Christerl! Konstigt att du fått så få svar om denna vackra del av världen. Jag har bilat ner från Stockholm flera gånger, och alltid stannat för övernattning i södra Tyskland-Österrike. Om man gillar att köra bil är resan inget problem. Efter vackra Alperna via Brennerpasset kommer man ner på den heta Po-slätten och man fattar att det är sommar. Man kan ta ett stopp vid Gardasjön, köpa vin och övernatta om man vill. Sedan raka spåret till Grosseto och förtjusande Castiglione della Pescaia med överklasshamnen Porta San Stefano. I närheten billiga Riva del sole som är en enkel semesterort vid havet med mycket svenskar. La serra är en likadan ort. Neapel fattigt och kriminellt. Sorrento trevligt. Se Pompeji, ta båt till Ischia eller Capri, men framför allt, om du åker bil ska du puttra ner till Amalfikusten - Stradale Amalfiana! Det vackraste jag sett. Gör inte som italienarna; drick vin o kör bil. Särskilt inte vid den branta Amalfikusten. Köp skor. Ät på billiga och generösa familjerestauranger ute på landsbygden. Mycket nöje! Eva.