Tips om pärlor i Kalifornien ??

Av Kina5
27 dec. 2008 23:50
Visningar: 9427
Vi är en familj på två vuxna o två tonårsbarn (14 o 16) som ska köra runt i New Mexico, Nevada och Californien nästa sommar i 5 veckor. Är tacksam för alla tips om ställen att besöka, hotell, stränder, naturupplevelser, turistfällor osv. Det är bara att ösa på med kommentarer. Jag är tacksam för alla förslag. Vi startar resan i Albuquerque o far vidare mot Las Vegas o Grand Canyon. Har redan bokat boende i North Rim. Åker sedan till San Diego och vidare upp mot Los Angeles, sedan på Hwy 1 till San Francisco. Har även bokat boende i Yosemite National Park som vi ska besöka. Avslutar resan med ett stopp i New York på 3 dagar.
Av Jimhan
28 dec. 2008 00:29
Jag drar iväg till LA nu på måndag och reser sen runt i de trakter som du beskriver under ca 2 veckor. Lovar att återkomma med eventuella tips efter resan :-)
28 dec. 2008 12:13
Hej!
Ni har gjort ett bra val, jag var i Kalifornien 2 veckor i somras, det var helt underbart!
17 Mile Drive, en kustväg från Carmel till Monterey - otroligt vackert...! Det måste ni besöka.
Sedan ska ni absolut stanna till i Carmel, som är en liten mysig ort med en helt underbar strand!
Montereys akvarium, ska vara USA:s största, men det var inget speciellt igentligen, så det kan man hoppa över, spendera den tiden i staden Monterey, som är en väldigt vacker och charmig stad.
I San Francisco tyckte jag att stadsdelen Haight Ashbury, där hippiekulturen uppstod, var väldig häftig att besöka. Det finns fortfarande massa hippieaffärer som man kan köpa massa konstiga saker i, roligt att kolla i alla fall :-)
En rolig restaurang i San Francisco är Lori's Diner, som är en traditionell 50-tals restaurang, som serverar typisk rejäl amerikansk mat. Det finns 4 restauranger i staden, två st ligger längs med Powell Street (gatan där kabelspårvagnarna går längs med).
Om ni planerar att besöka vingårdarna norr om San Francisco... så tycker jag att ni bara ska besöka dem om ni verkligen är intresserade av vin, landskapet är vackert, men egentligen ser det precis ut som vinlandskapet här i Europa... på vingårdarna får man lära sig om vintillverkning, provsmaka osv. Men det tycker jag inte är värt det, det var rätt så tråkigt tycker jag, eftersom jag inte är intresserad av sådant, den dagen skulle jag ha spenderat i San Francisco istället!
Om dina tonårsbarn är intresserade av shopping så är Old Navy som ligger på Market Street, direkt i slutet av Powell Street, en jättebra klädaffär för ungdomar, det är bra priser och trendiga plagg, själv köpte jag jättemycket på Old Navy!
I San Francisco bodde jag på Larkspur Hotel som ligger på Sutter Street, den hade jättebra läge, ½ block från kabelspårvagnarna och knappt 2 block från Union Square - som är centrum i San Francisco där många varhus finns, bl.a. Macy's...
Kolla gärna in mitt resealbum med bilder och filmer från min semester, om du vill veta mera fråga!

Lycka till!
/Travellover
Av Kina5
28 dec. 2008 15:44
Tack för tipsen, Travel lover. Jag har läst ditt resealbum och vi funderar nog på att skippa Napa o Sonoma, även om jag själv är jätteintresserad av vin och vintillverkning. Resten av familjen är måttligt intresserade så vi kanske ska lägga tiden (hade planerat två dagar där) på något annat istället. Eller så kan vi göra som du gjorde - ta en busstur dit över dagen.
Vi kommer troligtvis att vara 4-5 dagar i San Francisco + en hel dag i Monterey innan. Hotellet du bodde på har jag kollat upp och det är tyvärr för dyrt för vår budget. Så vi får leta upp något som hamnar på runt 100 dollar om det går.
Är det någon som har åkt tåg i USA, vi funderar att ta tåget från Albuquerque till LA och hyra bil där sedan. Jag har läst någonstans att det är ofta förseningar på tågen. Är det någon som har erfarenhet av det? // Kina
Av Jessib
28 dec. 2008 23:34
Hej. Det låter som ni har en helt fantastisk resa framför er. Jag gjorde en femveckors tripp genom staterna förrförra sommaren, dock inte någon bit med tåg. Men min absoluta favorit var att åka genom New Mexico. Det var verkligen helt suveränt. Så himlans vackert och öde på sina håll. Jag var aldrig i Alberquerque men i Santa Fe som é en turistfälla och i Taos som var grymt.
På Hwy 1 stannade vi i Cambria som var en bedårande liten by och som jag rekommenderar.
Hyr bil från Sverige, det blir billigast och se till att få med alla försäkringar. Vi hyrde av Avis och det gick helt smärtfritt och var aldrig några som helst problem. I San fransisco behövs ingen bil och jag tyckte det var rätt jobbigt att köra där inne för allt är enkelriktat. Men i övriga USA så med en GPS går det kalas.
Ha det helt underbart!
28 dec. 2008 23:36
Många bra förslag...Mitt standardtips är att spendera så lite tid som möjligt i L.A. och mer i vindistrikten, S.F., S.D. och småstäder som Monterey etc.
Av Kina5
29 dec. 2008 00:00
Tack för alla tips, jag personligen vill inte stanna så länge i LA men mina döttrar vill tvärtom, så det blir en kompromiss, jag har räknat med 4 nätter där, för att hinna med det väsentliga, Universal Studios, Mann’s Chinese Theater med kändisarnas hand- eller fotavtryck på trottoaren, Kodak Theater och Santa Monica Pier och kanske Six Flagg, sedan har väl de 4 dagarna gått...
Var ska man bo? Är inne på Hollywood för att ha nära till de flesta sevärdheter men är det ok där på kvällarna? // Kina
29 dec. 2008 00:09
Kina: Nu var det i o f s något år sedan jag var där senast men då var inte Hollywood det bästa området att bo i...

Skulle söka mig mot Santa Monica eller liknande...
29 dec. 2008 09:45
Hej
Vi ska själva resa dit i sommar och har fått tips att bo vid Hermosa Beach i LA. Där är det lugnt och tryggt och framför allt vackert vid havet. Det är en 5 mil lång cykelväg längs stranden där man kan hyra cyklar bl a och bara glida fram norrut mot S:a Monica. Låter mysigt tycker jag. Downtown ska man inte bo, där är det bara kontor och uteliggare tydligen.
Av Kina5
29 dec. 2008 19:24
En fråga till Jessib, är det inte ens värt att ta svängen över Santa Fe, vi har bara 4 dgr i New Mexico o hade nog tänkt att besöka Santa Fe och även Taos. Vi kommer att bo i Albuquerque. Sedan kanske man ska hyra bil istället för att se landskapet från bilen. Tåget går på kvällen och då är det ju mörkt.
Är det någon som har erfarenhet av envägshyror och vad det brukar kosta? Det är svårt att få fram den informationen på nätet.
Hermosa Beach i LA såg riktigt trevligt ut!. Tack igen för tipsen, jag letar vidare efter intressanta ställen att besöka. // Kina
Av Jessib
29 dec. 2008 20:50
Santa Fe tyckte jag var väldigt turistigt och inte så charmigt men det finns massa konst och fina hus. Ta absolut svängen förbi, men jag hade hellre lagt lite mer tid i Taos och bergen runtomkring.
Om ni tar tåget från Alberquerque till LA för att hyra bil, ska ni köra tillbaka till Las Vegas , Grand Canyon och san Diego då? Jag kanske har missuppfattat det men det låter som en omväg. Det är väldigt häftigt med miljöbytena som blir den vägen. Först New Mexico med massa kaktusar, sen mäktiga Grand Canyon, in i öknen till Las Vegas och sen kommer palmer och hav.
Los Angeles tycker jag är en helt fantastisk stad, bara man har klart för sig vad man vill göra och det verkar ni ju ha. Vi bodde på Elan hotel som ligger på gränsen Beverly Hills och West Hollywood.
Jag har inte vart på Six Flags i LA, däremot var jag på den i New Jersey i sommras och jag säger bara, Liseberg...släng dig i väggen. Det var helt suveränt! Jag ville aldrig åka hem:)
29 dec. 2008 21:30
Hearst Castle i San Simeon är ett kitchigt och fascinerande ställe att besöka. I närheten av San Simeon ligger också det knäppa Madonna Inn, http://www.madonnainn.com/. Att åka dit och ta en fika och titta på hela härligheten tar inte så lång tid och är kul.

Ni ska ju till Yosemite National Park redan annars skulle jag vilja tipsa om Sequoia National Park. Fantastiskt vackert och där finns verkliga bjässar till träd. Bland annat växer General Sherman där, världens största träd.
Av Sasv100
30 dec. 2008 06:59
Var i Kalifornien i oktober.
Vi bodde i Hollywood och upplevde inga problem.
Jag kan rekommendera Hollywood Orchid Suites som ligger 5 min promenad från Kodak Theatre, Mann's Chinese och då givetvis Hollwood Blvd. Länk till deras website: http://orchidsuites.com/
Av Kina5
30 dec. 2008 08:37
Hej igen och tack ännu än gång.
Först svar till Jessib, anledningen till att jag har tänkt att vi ska ta tåget från Abluquerque till LA är för att hyra bilen där och slippa envägshyra samt att det verka vara bra att pröva på att ta tåget en av sträckorna. Från LA åker vi mot Las Vegas o Grand Canyon och sedan tillbaka till San Diego. Men som sagt jag vet att det blir en omväg och det kanske inte blir så mycket billigare heller, dock slipper vi köra den långa sträckan från Albuquerque till Grand Canyon men istället för köra extra från LA till Las Vegas. Vi kan även hoppa av tåget i en stad som heter Barstow (CA), för att korta av körsträckan men anländer där tidigt i ottan och måste vänta på biluthyrningen ska öppna.
Ang. hotellet The Hollywood Orchid Suites så verkar det var helt i min smak och passa den budget vi har, eftersom vi är borta i 5 veckor försöker vi hålla oss till priser runt 100 dollar per natt o på vissa ställen blir det förstås dyrare (som LA och San Francisco). Tack för länken, där bokar nog vi övernattning.
San Simeon o Hears Castle ska vi absolut åka till, det verkar vara maffigt. Madonna Inn - vilket ställe, kanske lite för dyrt för oss men man blir bra sugen att ändå ta in där en natt!!
Nu när vi åker mitt i sommaren (juni-juli) - tror ni att man ska boka de mesta av boendet i förväg? Vi har inte lust att åka runt o leta när vi är på plats men man vill ju samtidigt även vara spontan ibland :-) Är det något som har erfarenhet av det?
Av Isig
30 dec. 2008 09:29
Hej
Härlig resa ni har framför er.
Hur mycket kan man räkna med att en sådan resa kan gå på?
Ni som gjort en liknade resa hur mycket går det på?

Tack på förhand Mia
30 dec. 2008 09:39
Hej igen,

Om ni ska till Hearst Castle kan det vara värt att förboka en guidad tur så ni får se det ni vill. Man får nämligen bara komma in där med guide och, åtminstone när vi var dit, så var det väldigt fullt så vi fick bara möjlighet att gå på trädgårdsturen. Allt annat var slut den dagen. Förboka kan man göra på nätet.

Vad gäller Madonna Inn så vet jag inte om jag skulle bo där.Det är mycket bröllopspar där. Men man kan åka dit och gå på caféet och fika och kika runt. Allt är så överstyrt där så man blir full i skratt. T.ex var rännan på herrtoaletten ett stort vattenfall där herrarna kunde hjälpa till att vattna, och damtoan var inte sämre den. En riktigt tron med tronhimmel och röda sammetsdraperier fick man sitta på.
Av Kina5
30 dec. 2008 10:01
Jag vågar knappt säga eller ens tänka på vad resan kan gå på men vi har räknat på ca. 125-150.000. Eftersom vi är 4 personer så blir det ju inte så lite utgifter!
I det priset så ingår; flygbiljetter, bilhyra, övernattningar och mat/dryck. Har även räknat med de olika aktiviteter vi gör samt en del klädinköp. Tjejerna har även med sig lite egna pengar som de kommer att köpa kläder för. Sedan är det ju svårt att veta hur mycket utflykter osv. man gör när man väl kommer dit. Eftersom vi flyger STO-Albuquerque - SFO-NY-STO så kostade flygbiljetterna en hel del. Vår dotter i USA tar enkel hem från SFO-NY-STO och den biljetten är nästan lika dyr som T&R Sverige-USA.
Det som är toppen med USA är att de har 4-bäddsrum på många hotel och att de inte kostar så jättemycket extra. Nu hoppas vi att dollar går ner under våren så blir det ännu billigare.
Tack igen för tipset om Hearst Castle och Madonna Inn. Vi ska se till att boka turen innan vi kommer dit för vi vill absolut se stället. På Madonna Inn är vi nog lite malplacerade efter din beskrivning av stället. Jag har annars hört att orten San Luis Obispo, där Madonna Inn ligger, är en trevlig o mysig ort, så där stannar vi nog till och kanske övernattar istället.
Oj vad man längtar redan men det är bara att hålla ut :-))
Av Memmie
30 dec. 2008 13:35
Hej!

Jag var i Californien och Las Vegas i augusti på bröllopsresa. Vill börja med att säga att ni kommer att få det helt underbart!

Om Las Vegas vill jag bara säga att om ni ska bo på stripen, välj då ett hotell som ligger mitt på eller i södra delen. Vi bodde först på Bellagio och bytte sedan till Circus Circus (för att det var billigare). Men det var väldigt trist för norra delen av stripen är helt död.

Sen hade vi en dryg vecka i Los Angeles. Bodde på Magic Castle hotel i Hollywood. Kanonbra!! Det låg ett kvarter från Hollywood Blvd och Mann's Chinese Theatre. Vi trivdes hur bra som helst och blev väldigt förtjusta i Hollywood. Mann's Chinese Theatre är jättevacker, så gå dit nån kväll och se en film. Se bara till att ni ser den filmen som går i stora salongen. Att vi var så länge i LA var för att vi ville hinna besöka alla nöjesparker. Vi var på Disneylands båda parker, Universal Studios och Six Flags. De var okej men levde inte upp till våra förväntningar. Det var lite kul att åka studioturen på Universal och är man galen i bergochdalbanor är Six Flags roligt (men för övrigt var parken jättetrist). Annars älskar vi nöjesparker, men har man varit i Orlando innan har inte LA mycket att komma med.

San Francisco är en jättevacker stad (som alla verkar älska) och har ni bara tänkt att vara inne i staden räcker 4-5 dagar gott. Även här bodde vi på ett jättebra hotell, Comfort Inn by the bay, med fantastisk utsikt över staden och Golden Gate-bron. På väg upp till SF är Hearst Castle och Carmel-by-the-sea väl värda varsitt stopp. Men övernatta inte i Carmel, det var dyrt! Hwy 1 är förstås jättevackert, men vi tyckte det var helt onödigt att betala pengar för att köra 17 mile-drive, det var inte vackrare där än det var på resten av 1:an.

I New York finns det ju också hur mycket som helst att göra och tre dagar räcker inte på långa vägar, men det gör ju inte så mycket för det är ett sånt ställe man åker tillbaka till om och om igen. Har varit där två gånger, senast nu i december, och har båda gångerna bott på Comfort Inn Manhattan. Det är ett hotell jag varmt rekommenderar (har båda gångerna bott i fyrabäddsrum och de har varit rymliga och bra). Läget är oslagbart. Vi väljer ofta Comfort Inn (som är en del av Choice hotels) när vi reser i USA för de håller alltid bra standard utan att kosta så mycket. Frukost ingår alltid och barn under 18 bor gratis med föräldrarna.

Hör gärna av dig om det är något du undrar! Ha en riktigt härlig resa!
// Memmie
Av Sasv100
31 dec. 2008 09:33
Mer om Orchid Suites. Vi bokade en Deluxe 2 Bed Suite. Det funkar bra att bo 4 personer i en sådan.
Om ni ska besöka någon theme park är mitt tips att köpa en "front of the line-biljett" där det finns. Vi besökte Universal Studios och tack vare denna biljett sparade vi ca 1 timmes kötid på de fyra första attraktionerna vi gjorde. Det var aldrig över 10 min väntan vid någon attraktion. På Universal kostade denna biljett $30 mer än en ordinarie biljett.

Hearst Castle är värt ett besök. Boka biljetterna i hyfsad tid i förväg, minst 1 vecka. När vi var där bodde vi i San Simeon. Gör inte det. San Simeon består av 2 områden med dåliga hotell. Bo hellre i Cambria eller Morro Bay.

Memmie's åsikt om 17-mile drive kan nog stämma, dock inte för mig. Eftersom jag spelar golf var det häftigt att ta den turen. Speciellt förstås att komma till Peeble Beach som en avslutning, vilket sker om man börjar turen från norr (Monterey).

Instämmer med Memmie's tips om boende i Las Vegas. Försök med hotell som Paris, Mirage, Bellagio, Venetian, Wynn (de 3 sista väldigt dyra), Harrahs, Caesars Palace etc som alla ligger på centrala strippen.

När ni åker från LV till SD kommer ni att passera Barstow. Där finns det en gammal gruvspökstad som heter Calico. Besök INTE Calico. Det är slöseri med tid och pengar.

Gillar ni djurparker så är San Diego Zoo bra.

Hyrde bil gjorde vi via http://www.hyrbil.com. Hämtade ut bilen på Alamo. Enligt hyrbil.com ska alla nödvändiga försäkringar ingå vilket visade sig att det inte stämde. Vi fick en punktering. Såsom svensk så fixar man sådant lätt. När vi skiftat till reservdäcket ringde vi till Alamo´s kundservice för att fråga hur vi skulle göra med det trasiga däcket. Första kommentaren var "Har ni bytt däcket själva" vilket på tonfallet tydligen inte var så vanligt i USA. Nåväl, jag fick instruktioner att uppsöka en däckverkstad och där laga eller byta ut däcket och mina utlägg skulle jag få tillbaks när jag returnerade bilen. Däckfirma hittades och de lagade däcket för det enorma priset av $15.
Nu kommer äntligen frågan om försäkringar. När bilen returnerades blev vi upplysta om att vi inte hade någon försäkring som täcker händelser som en punktering, i Alamos fall heter deras försäkring Roadside Plus. Nu fick jag i alla fall tillbaka mina $15 eftersom kundservice sagt att jag skulle få det, men killen som tog emot min bil sade att han skulle ta någon i örat.
Kontentan av detta är att när jag hyr bil i fortsättningen kommer att kolla att jag kommer att få hjälp vid en punktering. Det är trots allt något som händer då och då.
31 dec. 2008 16:20
Kanonbra val att åka till San Diego. En helt underbar stad. Mycket bättre än Los Angeles. Här finns San Diego Zoo, Sea World, mysiga Coronado, vackra stränder (Coronado och La Jolla framför allt), Old Town med mexikanska hus m.m.
Visst kan ni bo i Hollywood, håll er så nära Mann's Chinese Theater som möjligt. Santa Monica är i och för sig mysigare, men ska ni mestadels befinna er i Hollywood så är det lika bra att bo där. Billigare också.
Av Matto
1 jan. 2009 11:36
En helt underbar resa ni har framför er, kalifornien är paradiset på jorden, otroligt skiftande natur och upplevelser utöver de vanliga.
Har precis klippt ihop en 50min lång dvd av de jag och sambon filmade på resan i somras, har dock inte kommit på något smart sätt att få ut den på nätet i hyfsad kvalité.
På vår reseblogg finns kanske en del tips: http://roadtripkalifornien2008.blogspot.com/
Av Kina5
1 jan. 2009 19:13
Hej igen o god fortsättning på det nya året. Jag är jättetacksam för alla tips o kommentarer jag fått hittills!!

Jag har en fråga ang. biluthyrning. Det är inte helt lätt att få reda på vad som egentligen ingår i bilhyran när man kollar på nätet. Några som verkar vara billiga är Enterprise, är det någon som har erfarenhet av dessa. På deras hemsida är det svårt att få grepp om vad som egentligen ingår.
Det känns som man vill hyra med någon pålitlig uthyrare så det inte blir extra kostnader som tillkommer när man kommer fram och ska hämta ut bilen. Hälsninga Kina
Av Sasv100
1 jan. 2009 19:44
Om du hyr bil på en amerikansk site så ingår inga försäkringar i det pris som först visas. De som ha erfarenhet säger att en bra tumregel är att dubbla priset du får på en site. Anledningen till varför försäkringar inte finns med i grundpriset tror jag är (förutom att det ser billigt ut) de flesta amerikaner har dessa försäkringar i sin försäkring för bilen hemma.

Innan min resa kolla jag upp flera forum angående bilhyra och överallt möttes man av rådet att boka bilen på en icke-amerikansk website. Kolla på http://www.holidayautos.se/ eller http://www.hyrbil.com
1 jan. 2009 20:45
Holidayautos har vi använt oss av för att hyra bil i USA. Dom brukar ha bra priser och i deras pris ingår alla försäkringar som behövs (möjligen med undantag för punkteringsförsäkringen som Sasv100 nämnt i tråden ovan).

När ni kommer och ska hämta ut bilen kommer i försäljaren i alla fall hävda att det finns försäkringar som ni behöver och som ni kan lägga till på plats. Han kommer dessutom att säga att den bil ni hyrt är på tok för liten för era behov (trots att de amerikanska bilarna verkligen är stora och rymliga!) och försöka få er att uppgradera. Detta beror på att försäljarna har provision på allt extra dom kan kränga på kunderna. Men ni kan lugnt strunta i vad de säger, försäkringarna som ingår i bokningen från Sverige är verkligen tillräckliga. Försäkringarna är faktiskt riktigt dyra så det kan bli stora extrakostnader på sådant.
Av Conon
6 jan. 2009 14:00
Hallå!

Efter att ha åkt runt i Kalifornien tillsammans med min sambo förra sommaren så kan jag rekommendera att boka hyrbil med Avis från Sverige. Men glöm inte att dubbelkolla på dom papper ni skriver på vid uthämtning av bil så att alla försäkringar ni ville ha med verkligen är med. Vi hade lite strul med att vi slutligen fick betala mer i USA för bilhyra än vad vi fått uppgift om i Sverige men Avis i Sverige ersatte oss i efterhand med mellanskillnaden. Tror att ett sånt problem hade varit svårt att komma tillrätta med om det varit ett bolag som inte har Sverige-kontor.

Eftersom vi också åkte under högsäsong så märkte vi att det var svårt att få tag på dom billigare boendena i storstäderna om man inte bokat i förväg. Under våra reseveckor var det bara i LA, SF och ett litet mysig hostel i Cambria som vi hade bokat boende för innan. Resten ringde eller bokade vi över internet dagen innan. För två personer var det absolut inga problem att hålla sig under 90$ i snitt per natt. Travelodge, Vagabond Inn och Super8 Motel passade den budgeten bra.

I Los Angeles bodde vi i Hollywood i nästan en vecka men anledningen till det var att vår kompis bor där i närheten så det var en bra utgångspunkt för oss dom flesta dagarna. Längs strippen känns det tryggt även på kvällen men runt omkring verkade det lite skumt :) Omkring Santa Monica skulle jag gärna prova på att bo nästa gång just för närheten till havet.

Både San Francisco och San Diego var städer som jag hade velat haft mer tid i än de två dagarna i varje stad.

Kommer inte ihåg alla grejer angående boende och hyra bil men vi antecknade alla tips vi kunde komma på i vår blogg:
http://lindasebben.blogspot.com/2008/08/tips-och-rd-fr-usa-resan.html

Ni kommer få en helt fantastisk resa. Blir riktigt sugen på att göra er rutt :)

/Sebben
Av Roke
8 jan. 2009 16:03
Har varit mycket i Californien(och övriga USA) och även kört mycket bil där.
Senast förra vintern körde jag och min familj(fru+2 barn) från Atlanta i Georgia via Alabama till New Orleans, vidare till Houston i Texas och genom hela Texas till Del Rio, vidare genom södra New Mexico till Tucson och Phoenix i Arizona och ut till kusten i San Diego och vidare till slutmålet i Los Angeles.
Körsträckan blev c:a 500 mil och var en fantastisk upplevelse, och jag kan verkligen rekomendera denna körsträcka.
Då jag och min familj har tillgång till boende i Los Angeles(Hermosa Beach) och vi vistas där minst en gång/år, kan jag även rekommendera att man som turist försöker hitta boende längs kusten i mysiga orter som Hermosa Beach, Redondo Beach, Manhattan Beach eller Venice Beach.
Från dessa orter har man relativt nära till det mesta av sevärdheter och upplevelser i L.A.
Av Kina5
8 jan. 2009 19:59
Tack igen för alla tips.

Fin reseblogg Sebben - många bra tips inför resan. Har även varit inne på Matto's blogg och fått massor med bra tips. Cheesecake Factory måste man ju bara besöka !!

Ang. LA så har jag inte hittat ngt billigt boende i Santa Monica men däremot ett Quality Inn i Hermosa beach med pool för en relativt billig peng som vi kanske testar, fast jag vet att jag är ute i väldigt god tid och hinner väl ändra mig några gånger innan vi åker i juni. Det är ju så kul o sitta o kolla o planera. Har ändå tänkt att boka boendet i LA (o de andra storstäderna vi besöker) innan vi ger oss av för att få bra priser.
En fråga - kommer man fastna i bilköer om man bor vid stränderna och ska upp till Hollywood eller Universal Studios, tänkte på med val av boende. Vi kommer nog bara vara 4 dgr i LA och man vill ju få ut så mycket som möjligt av tiden. Vi tänkte även besöka Six Flags och shoppa lite. // Kina
Av Satguru
9 jan. 2009 09:12
Carmel var verkligen fint. Det var också en mycket speciell atmosfär i bergen öster om LA. Ingen som nämnt Mount Shasta. Lär vara en pärla för somliga. Coronado är härligt. Själv gillade jag också små ställen som Encinitas och Del Mar. Skulle ni känna för lite omväxling är en tripp över till Mexico en hit.

Happy travelling! :)
Av Jimhan
18 jan. 2009 01:19
I Las Vegas kan man verkligen bo prisvärt, vi betalade 250 kr för ett dubbelrum på Stratosphere Tower, som också har tre häftiga åkattraktioner på toppen 300 m upp. Nackdelen är att det ligger lite avsides. Är man i Las Vegas bör man också besöka Hoover Dam på gränsen mellan Arizona och Nevada, en imponerande konstruktion! Inte allt för långt ifrån Las Vegas ligger också Death Valley National Park med alla typer av spännande ökenlandskap. Mycket kan man se från bilvägen, men den korta vandringen upp genom Golden Canyon fram till Red Cathedral är verkligen något extra.

Grand Canyon kan ju upplevas på många olika sätt. Jag tycker att man bör ge sig ut och vandra en bit ner i canyonen för att komma närmare och slippa trängas med en massa andra uppe på kanten. Om ni ska bo på North Rim slipper ni kanske de värsta turistflockarna ändå ;-)

San Diego är en riktigt trevlig stad, San Diego Zoo var en verklig höjdare med trevliga miljöer för djuren. Tijuana i Mexiko är också en trevlig avstickare, men det kanske kan vara en del kö för att komma tillbaka in i USA igen på sommaren. Det är ingen bra idé att köra in med hyrbilen i Mexiko, men det vet du säkert redan ;-)

Santa Fe vet jag inte om jag tycker var värt en omväg...

Ta gärna en titt i mitt resealbum från sydvästra USA.

Trevlig resa! Ni kommer att få det hur bra som helst!