Tips om Mauritius

Av Cina
15 mars 2006 08:14
Visningar: 3034
Åker till Mauritius i början av April skulle vara kul att få lite tips om stället. Har aldrig varit där så
alla tips är intressanta.
Av Roy
15 mars 2006 09:59
En härlig ö att resa till för sol, djuphavsfiske och avkoppling. Uppskattar den blandkulturen och den goda maten som är en av de fina följderna till denna.

Föreslår att ni försöker ta er runt på ön och uppleva de olika delarna, hyr gärna en liten bil för detta. Besök gärna de små byarna och städerna, de är inte speciellt tillrättalagda och ger en genuina upplevelser. Pröva de lokala restaurangerna för att smaka det traditionella, mycket goda köket. En god idé är att försöka bo på två olika delar av ön, beroende på hur länge ni skall vara på destinationen.

Orten Grand Bay i nordväst kan räknas som centralort för turismen på ön och är anpassad till detta. Även om du finner många hotell och resorts på andra delar av ön, så ligger en majoritet av anläggningarna i närheten av orten.

Från Grand Baie går det båtturer till öarna i nordväst, väl värt att göra. Fin snorkling, bra naturupplevelser.
Man kan även färdas med u-båt för att ta del av undervattenslivet! Gillar ni fiske borde ni pröva ett av världens förnämsta djuphavsfiske med storvilt som byte. Inte billigt, men oftast värt insatsen.

Besök också marknaden i huvudstaden Port Louise och i Flaqc på västkusten.

Turistmyndigheterna har en hemsida med mer information: http://www.mauritius.net

Ha en fin resa!
Av Legusta
15 mars 2006 10:27
En sparsmakad ö enligt mej men det får ni uppleva själva. Visst servicen är mycket bra men man ser också tydligt en besvärande fattigdom.

Grand Baie en fin ort snygga hus och en otroligt vacker strand, men dyrare än övrigt på ön.

Det som man bör ta med sig hem är kläder och deras superba rom.

Marknaden i Port Louis bör ej missas(se bild:http://www.reseguiden.se/forum/legusta/bilder/3207), Pamplemousses Royal Garden (se bild: http://www.reseguiden.se/forum/legusta/bilder/3204), Cassela Bird Park och en superb restaurang "Le Chamarel" med en strålande utsikt över Le Morne halvön som i mitt tycke är den finaste delen av Mauritius.

Ett besök i Grand Bassin är kulturelt då du får uppleva hinduernas heliga vallfärdsplats sedan den första vallfärden 1897. Tempel och helgedomar har byggts runt stränderna på kratersjön uppe på centralplatån 700 möh. (Se bild: http://www.reseguiden.se/forum/legusta/bilder/1640)

Den bästa badstrande på ön är Péreybère strax norr om Grand Baie.

Båtbyggare och glasmästare som gör jättevackra fönsterglas med motiv bör besökas i Curpipe. Detta är en lugnare stad som du gärna kan shoppa lite billigare än dom stora semesterorterna.

Länkar:
1. http://www.canit.se/~kan/
2.http://web.telia.com/~u11702276/mauritext.htm#swe
Av Cina
21 mars 2006 07:28
Tack så mycket för alla tipsen & länkarna...../Cina
Av Sultana
10 maj 2006 15:24
För framtida visiter kontakta gärna mig om Mauritius!
Jag lever här sedan manga ar...och kan ön utan och innan!
Hitta det riktiga paradiset pa ön med min hjälp ;)
Mvh, Joacim / (Logga in för att se e-postadress)