Tips om Galapagos önskas

Av Hannahl
22 sep. 2023 11:56
Visningar: 39
Hej, är det någon som besökt Galapagos och kan ge oss lite tips? Vi är ganska resvana och vill inte åka dit på en gruppresa utan vill sätta ihop vår egen. Även om vi vet att vi måste anlita guide för att besöka de flesta öarna. Vi är en familj på 3 som kommer vara där i 3 veckor under December. Vi älskar djur, natur, walks, snorkla och dyka. Hur bör vi fördela våra veckor? Vilka öar är ett måste att ha sett? Vilka öar har den bästa snorkling som man kan göra själva utan båt och guide?
Tar gärna emot tips om boenden, matställen, guider och andra råd. Tacksam för allt som kan hjälpa oss att sätta ihop en oförglömlig resa.
På huvudöarna, får man röra sig fritt där eller finns det även där platser där man måste ha guide med sig? Hur tar man sig lättast runt på öarna?
Vi planerar att flyga till Baltra och först stanna på Santa Cruz, sen ta båten till Isabela och flyga till San Cristobal och flyga ut därifrån. Låter det som en bra plan?
Förstått att det är mycket cash på öarna, visst är det endast USD? Hur mycket USD får man föra in till Galapagos?
Är det någon som vet om man som turist/familj kan vara med och hjälpa till i något projekt under en dag eller så på någon av öarna? Tack på förhand, så spänd på massa härliga svar från er som varit där.