Tips - Galapagosöarna!?

21 jan. 2015 23:55
Visningar: 2192
Jag tänkte dra till Galapagos i början av april, då jag kommer befinna mig i Ecuador då!
Jag vill ha tips på hur jag billigast, smidigast och bäst tar mig dit och reser runt?
Kan man på egen hand ta sig runt öarna?
Kom gärna med massa tips på bra boende, kryssningar, matställen, Allt! :)

Ha det fint! /Sandra
Av Bibby
23 jan. 2015 17:10
Kollade på detta lite när jag var i E för några år sen men att åka omkring själv kan du nog glömma utan det är att köpa paket.

Kollade runt men det skulle kosta ganska mycket och framförallt ta ganska lång tid, minst 4-7 dagar vilket jag inte hade.
Av Starkan
1 maj 2015 12:23
Hej! Hur gick det för dig? Är så nyfiken för jag och två kompisar planerar att åka till Galapagos i juli månad.
1 maj 2015 12:56
Det gick jättebraa!!! :D
Bokade ingenting alls innan jag kom dit. Det finns många "billiga" budgethostel!
Bodde t.ex på Casa de Laura på San cristobal, kostade 20 usd per natt och Laura är supermysig, och fräscha rum! Rekommenderar det!
Santa Cruz betalade jag 15 Usd på Los Amigos och det var också ett bra budgethostel. Båda låg centralt.
Sen beror det ju säkert lite på säsong osv. Men man får nog räkna med 20 usd per natt iallafall!

Att ta sig mellan öarna var jätte enkelt också. Man bokar båt kvällen innan och det kostar 30 usd enkel väg (mellan San cristobal - Santa Cruz, Santa crus - Isabela). Finns många ställen som säljer båtbiljetter!
Jag tog ju bara dagsturer från öarna och det var heller inga problem, finns massa ställen som erbjuder snorklingturer och hiking m.m!
Tog även taxi till många ställen, typ fina stränder och tortuga breeding centres. Då kommer man överens med taxichauffören om ett pris och bestämmer en tid då han hämtar er igen! Det går att pruta ner priset!

Galapagos är ju dock väldigt dyrt i jämförelse med resten av Ecuador, men skulle säga att det är ungefär som Sverige i mat och dryckesväg.

Jag var på Galapagos i 2 veckor och gjorde av med ca 10.000 (ink. Flygresor), och då åkte jag mycket fram och tillbaka mellan öarna och bokade några dagsturer! :)
22 aug. 2015 08:20
Hej!
Sandra, reste du själv? Undrar hur säkert det är att resa ensam och som tjej i Ecuador/Galapagos.
26 aug. 2015 02:59
Ja det gjorde jag och jag tyckte att det kändes säkert! Galapagos var ju nemas problemas, där var det ju nästan bara turister och många kunde prata lite engelska också!
I Ecuador är det väl som i övriga Sydamerika, du behöver lite spanska för att komma fram men jag upplevde folket väldigt hjälpsamma och tillmötes :) Sen ska man inte tänja på gränserna kanske och gå ensam på kvällar osv.
Ecuador är ett litet land med mycket att se, superenkelt att resa runt i med buss! :)
17 dec. 2015 17:57
Hej ! Jag är i Ecuador nu, i Manglaralto. Ja, det finns bussar som stannar i alla små byar , men att betala till en person på bussen UTAN att få kvitto , biljett känns mycket konstigt för att inte säga att det är rent sagt olagligt . Det är ofta privata busskompanier som gör som de vill. Resenären har aldrig ett bevis på att man har rätt att åka buss ; man ser transportkontrollanter men de går aldrig på bussar och kollar .
Ingen ger dig ett kvitto i detta land om du inte nästan bråkar om ,,,Du är rättslös , bra att veta !
17 dec. 2015 20:30
Fast köper man bussbiljetten innan via deras ombud fick man biljett. Behövde aldrig åka utan :) så beror det väl säkert på vilka bolag man åker med :)
Av My53
18 dec. 2015 10:42
Hej! Undrar om du kunde ta dig till öar lite längre bort på Galapagos eller bara de närmast de stora öarna. Bodde du på två öar? Vet du om det går att bo på fler? Jag blev jättepeppad när jag läste din tråd för jag har också hört att man måste åka på arr resa och att det var för dyrt för oss. Varifrån flög du till Galapagos? Var snorklingen bra? Tacksam för svar! :) My
26 jan. 2016 17:48
Tack för jättebra inlägg Sandra! Underbart att läsa så odelat positiva inlägg! Jag o min 8-åring ska åka till Galapagos i Juni och jag får ganska mycket kritik för detta p g a farliga myggor, giftiga ödlor, kontaminerat vatten etc. Upplevde du några "faror" på öarna eller i Quito(om du var där under tiden i Ecuador)? Jag reste jorden runt med min tioåring i fjol och upplever inte att det är någon skillnad att resa med barn mot för alla strapatser jag gjort ensam, men finns det fog för omgivningens oro i detta fall? /Elisabet