Tips och råd till vår drömresa till Borneo

Av Jekkoo
4 jan. 2016 11:37
Visningar: 160
Hej!

Jag och min sambo planerar en drömresa till Borneo. Man kan säga att vi är noviser på att åka så här långt, enbart charters tidigare. Därför är man lite lost i planeringen av resan. Vi vill ju att den ska bli så bra som möjligt!
Vår tanke är att åka i slutet av juni, början av juli och har tänkt stanna i + 14 dagar.

Vi vill uppleva naturlivet samt relaxa på en riktigt fin ö!
Vi har kikat runt en del på nätet och ja, det är en djungel! Först tänkte vi boka allt själv men efter att kikat runt så, samt med vår oerfarenhet i bakgrunden, så känns det tryggare att boka utfärderna till djungeln med hjälp av ett resebolag.
Har varit i kontakt med bland annat malaysiaexperten, någon som har erfarenhet av bolaget?

Tanken är att landa i KL, vara där en natt för att ta oss vidare till Sandakan. Därefter blir det några dagars safari där vi kommer besöka orangutang-centret samt utflykter i Borneos djungel för att avsluta trippen med Turtle Island. Boendeföreslagen vi fått är:
- Abai Jungle Lodge
- Kinabatangan Riverside Logde
- Selingan Island ie.Turtle Island

Erfarenheter/tankar om boendena?

Efter Turtle Island vill vi avbryta resandet med bolaget och ta oss vidare på egen hand till någon härlig paradisö. Vi har kikat på Langkawai samt Lankayan Island. Vi har inga dyrkcert men tycker om att snorkla. Vi gillar även att gå på upptäcksfärd men också slappa och ha det gott. De sista dagarna på resan är alltså tänkta till att spenderas just så och ta dagen lite som den kommer.
Har ni förslag på andra öar som passar oss som ej har dyrtcert? De flesta tips jag hittat kring paradisöarna gäller främst dykning. Vi vill ha vackert vatten, bungalow på stranden/i vattnet och möjlighet för egna upptäcksfärder.

Hoppas ni kan hjälpa oss med alla era kloka råd:) :)