Tips Nya Zeeland

Av Jayz
14 jan. 2011 20:58
Visningar: 7090
Sitter och planerar en ev resa till Nya Zeeland, 5 v dec-jan 2011-2012. Vi är 2 vuxna och 2 barn (söner på 7 resp 14 år). Önskar mig alla sorters tips och varningar inför den resan. Hur ta sig runt/bo/sevärdigheter etc. Det är bara att bombadera mig med kommentarer............... ;)
Av Desires
14 jan. 2011 22:10
Vi var bara i Norra delen av Nya Zeeland men tyckte det var väldigt vackert och upplevelserikt! Hade bara 10 dagar på oss på nordön men hann ändå med en hel del, t ex Auckland där vi landade, hyrde bil och åkte
bl a till Bay of Island-området, Cape Reinga, Opononi, Roturua, Cathedral Cove, Lake Taupo mm.
Fantastiskt land Nya Zeeland och väldigt mysiga människor där, lätta att få kontakt med!
Vill du se foton från vår resa kolla här: http://www.desires.se/#post74 Vi kommer nog återvända för att se sydön också..... Vad beträffar boendet så var vi bara 2 vuxna, vi körde in i de byar vi gillade och kollade B&B och hotell på plats, fick jättefina boenden, oftast med havsutsikt - betydligt billigare än i Sverige. Detta var år 2004 men har för mig att vi betalade mellan 400-800 per natt för fina lägenheter/hotellrum som låg vackert.
14 jan. 2011 23:05
Södra ön var vackrast o härligast tyckte jag men även Taupo på norra ön är riktigt fint! Nya Zeeland är ett fantastiskt land. Glöm inte att hoppa lite Bungyjumps också :)
Jag var där 4-5v i dec, skrev lite på min blogg om det. http://joelsvegas.blogg.se/category/nya-zeeland-2010.html
Vi åkte turistbuss på söndra ön men som familj hade jag utan tvekan hyrt en egen bil! Måste vara det klart bästa...
Av Msdr
18 jan. 2011 13:46
Hej!

Bra val av resmål!! Nya Zeeland är ett fantastiskt land, med otroligt mycket att se, väldigt variationsrikt, bra klimat, väldigt rent och fint och allt flyter på väldigt smidigt. Lite bättre priser än i Sverige också.

Vi tillbringade totalt nästan 5 veckor på Nya Zeeland förra våren, vi hann med både Nordön och Sydön, men det var ett ganska späckat schema. Jag rekommenderar verkligen att hyra bil, eller gärna en husbil (vi hade dock bil, men campervan hade varit otroligt mysigt och lätt att campa med), så kan man ta sig runt som man vill. Det är aldrig svårt att få hotell/vandrarhemsrum på plats om man vill göra en riktigt flexibel resa. Vi bokade i princip inget i förväg och det var aldrig några bekymmer.

Några varningar kan jag inte direkt komma på vad gäller detta land...

Jag tyckte både Nordön och Sydön var fantastiska och om man bara skulle bestämma sig för den ena blir det väldigt svårt...

Platser på Sydön som man inte bör missa är
- Otago Peninsula (rikt djurliv bl.a. sälar, sjölejon samt ett vackert slott, Larnach Castle)
- Kaikoura (fantastiskt vackert, massa roliga djur, val- och delfinskådning)
- Milford Sound (om man har bättre tur med vädret än vi hade är det säkert ännu vackrare)
- Lake Wanaka
- Queenstown
- Oamaru (pingviner i mängder)
- Franz Josef glacier (glaciär möter regnskog)

Sen finns det ett flertal nationalparker, Lord of the Rings sites m.m m.m. m.m. Man kan nog tillbringa minst några månader på Sydön och ändå känna att man missat massor.

På Nordön tyckte jag att Rotorua och alla geothermal areas var en riktig höjdare och jag rekommenderar egentligen att åka till flera sådana ställen i Rotoruas omnejd. Wellington var mysigt och Auckland likaså, massor att hitta på i och omkring dessa städer. Sen kan man åka ut mot allra nordligaste delarna och bl.a. åka på båtturer och titta på delfiner.
Det finns också väldigt måna vingårdar på NZ om man är intresserad, vi besökte bl.a staden Napier, däromkring finns väldigt många fina vingårdar med vinprovning och allt.

Om barnen vill hitta på roligheter finns det ett oändligt utbud av spännande aktiviteter, kanske allra mest kring Queenstown, riktigt adrenalinfyllt ställe...

Lycka till med planeringen, om ni har frågor får ni förstås gärna höra av er!
Av Jayz
18 jan. 2011 20:04
Tack för alla tips och läckra bilder, planeringen är ju halva nöjet! Var på NZ för 20! år sedan och ska bli spännande att se hur det har förändrats samt visa barnen lite av det underbara jag fick uppleva. Inget är bestämt än men planeringen ser bra ut..... Tack än en gång och finns det fler tips får de gärna trilla in :)