TIPS mottages varmt om vart efter Bangkok - barnfamilj

28 jan. 2013 08:52
Visningar: 688
Barnfamilj (3,6 år) är vi, aldrig varit i sköna Thailand...vi stannar 4 veckor. Är mycket intresserade av goda tips från erfaret thailandsfolk!

HEj! Vi åker om tre veckor reguljärt till Bangkok (via peking). Tänkte ta 2 nätter där först. Efterlyser Tips 1 om bra boende med barnpool här ?

Sen är då frågan..vart ska vi ta oss? HAr kollat på Ko Chang -men undrar här om det verkligen är vattenloppor o mygg i massor?

Oxå kollat på Ko samui och varva med Ko tao och Pangang..

Inte tittat så mycket på västkusten. Jag har tsunamirädsla. Men om det är bra system osv kanske det vore nåt. Vet ju inte det heller.

Vi vill ha fina (paradis) stränder, rel lugnt läge och möjligheter till lite att se.

Ha det gott, väntar med spänning på svar och resa :)
28 jan. 2013 15:49
jag har rest runt 2 månader i thiland, har besökt nästan alla turist ställen, koh lak, koh koh kao, phuket, koh samui, koh phangan, koh tao och bangkok.

Koh tao va väldigt lugnt, va va bara där i 3 nätter och solade och badade bara, vattnet är jätte fint.
koh phangan är väl lite mer fart och fläkt, mycket party!
koh smaui är ganska likt phangan, men lite mer stad, ganska mycket turister och turistit eller vad man ska säga.

det är bara att fråga om du undrar något :)
Av Sos08
28 jan. 2013 19:54
Vi har rest omkring en hel del innan vi köpte vårt eget boende, som jag skrev i din tidigare fråga.
Angående mygg och sandloppor så har jag träffat på det så gott som överallt jag varit i Thailand.
Jag är väldigt utsatt för bett men klarar mig bra om jag smörjer mig med cocosolja och mot myggen ska du köpa myggmedel innehållande DEET. Kolla innehållsförteckningen på myggmedlet.

Mvh SoS
28 jan. 2013 19:59
Pattaya har allt att erbjuda. Billigt och mycket att välja på. Kanske inte så fina stränder men det finns inga strandloppor.
28 jan. 2013 19:59
elinor - om du gämför västsidan med öarna du beskrev, vad är för o nackdelar ? tex strandförsäljare, livad strand, mysiga restauranger vid havet... jag är nog mest ute efter mysfaktor som sagt. har oxå hört att pangang är bra för barnfamijer om man undviker full moon :) ..?

sos - aha, så det är vanligt överallt med dessa loppor. nu kanske jag är snurrig, men hade du varit på ko chand och samet? just nu väger vi dessa mot samui...å jag börjar bli lite allmänt snurrig. kanske är det lika ungefär på dessa öar.

eller om västsidan slår det mesta?
28 jan. 2013 20:20
Koh tao hade nästan inga försäljare på den stranden jag va på iaf, många mysiga restauranger längst stranden, du kan få en massage precis vid stranden! Jätte mysigt, koh samui hade ganska mycket säljare! Vill ni ha lugn och ro så tycker jag koh tao är bäst! Har även vart en sväng på phi phi, men det va väldigt mycket turister där jag va! Det är väldigt lätt att ta sig mellan öarna runt koh samui, kostar inte så mycket heller, tror set tar 2 Tim från samui till koh tao så en dags utflykt är jätte lätt :)
Av Sos08
28 jan. 2013 20:22
Vi har vårt eget boende på östra sidan numera och håller oss därför på den sidan nu.
Men du kan läsa även om västkusten i tidigare album som vi har.

Fördelen om ni landar i Bkk är att det är nära och lätt att ta sig ner till Rayong, Samed och Koh Chang därifrån. Flygplatsen ligger på den sidan av Bkk så det går snabbt med taxi (2 timmar och kostar 2000-2500 bath) till Rayong och Ban Phe. Och som sagt, ska ni vara där i en månad så hinner ni fler ställen utefter kusten utan att stressa.

Mvh SoS
11 feb. 2013 06:04
Då ni landar i Bangkok kanske är det bättre att ni tar två nätter i Bangkok, en vecka på Koh Samed, två veckor på Koh Chang och öarna runt omkring(Koh Kood eller Koh Mak) och avslutar i Bangkok.

Mvh
Transferbkk