Tips inför resa till Kroatien

20 juli 2013 20:05
Visningar: 1483
Jag har tänkt åka till kroatien i slutet av september. Har riktat in mig lite på Dubrovnik, då det verkar vara en väldigt fin gammal stad, men en mycket viktig del för mig när jag ska på semester är att det finns bra möjligheter för sol och bad. Är Dubrovnik i så fall ett bra val? Vart ska man satsa på att bo om man vill bo både nära stadskärnan, restauranger och strand?

Alla tips är väldigt välkomna!
Tack!
20 juli 2013 20:21
Hej

Om man bor inne i själva Dubrovnik har man inte så mycket bad. Det finns någon klippstrand men inte så mycket mer. Många som vill ha baddelen också bor i Lapad, en halvö utanför Dubrovnik.
Har inte själv varit där så jag kan inte uttala mig om hur det är.

Ett annat alternativ är Cavtat, söder om Dubrovnik, med båtförbindelse in till gamla stan.
Ganska trevligt tyckte jag, om du vill kan du läsa mer om min vistelse i Dubrovnik och Cavtat här:
http://www.4000mil.se/?p=181

Tycker kanske egentligen inte att Dubrovnik är ett jättebra val om det är sol och bad man främst är ute efter. Stränderna är pyttesmå och av småsten.
Beror som sagt på vad du främst är ute efter...
20 juli 2013 20:36
Om sol och bad är det viktigaste så ska man ju inte åka till Dubrovnik.

Det finns ju bad på öarna norr om staden dit du åker båt.
Även en liten sandstrand söder om.

Du kan se den på bild från mitt blogginlägg därifrån:
http://travelante.se/2013/06/10/nagra-dagar-i-dubrovnik/

Däremot är staden otroligt vacker.
Och är värd en dag eller två bara därför.
Gå ett varv runt den gamla ringmuren.

Ta en utflykt till Cavtat som Gunillad nämner.

Dock är staden sjukt sönderturistat och jag fick fan i mig panik av alla turister där.
Under vissa perioder är de kö både in och ut ur gamla stan...

Det tar ju bort mycket av "vackerheten" och blir enbart ett helvete.
Av Desires
20 juli 2013 22:53
Har varit i Dubrovnik som är en vacker stad, vi var där i juli - relativt mycket folk då, och det är nog värst just i juli-augusti vad de säger själva. Visst är det alltid otroligt mycket turister där i denna världskända världsarvsstad, vilket väl kan ta bort charmen lite med denna fina och sevärda stad,.Men när man frågar kroaterna själva så brukar de säga att september är den bästa tiden här, för då är det lugnare o mindre turister, så jag tror ändå att Dubrovnik i slutet av september är ett bra val. Systern o svågern var där i slutet
av september för ett par år sedan och tyckte det var väldigt trevligt alla fall.

Sol och bad finns det här också förstås, inga sandstränder men väl många möjligheter till bad i kristallklart turkost vatten där du ser ända ner till botten, finns en skaplig klapperstensstrand 10 min promenad från gamla stan, sedan har du den närmaste ön som heter Lokrum, 10 min båtfärd från stan. Här badar man från klippor i fantastiskt kristallklart vatten! Du kan också ta färjan en halvtimme så kommer du till Lopud som faktiskt har något så unikt som – en sandstrand! Även vi gjorde en båtuflykt till Cavtat som var en jättetrevlig liten, lugn stad med långgrunda stränder, så det finns en del utflykter att göra därifrån också.

Vi bodde i Lapad när vi var där, men då tycker jag ovannämnda platser är finare att bada på. Trevligare att bo närmare gamla stan i Dubrovnik och göra båtutflykter från hamnen där.

Vill du se foton kan du titta in här http://www.desires.se/#post102