Tips för Thailandsresa jullovet 2014

Av Deger
28 dec. 2013 00:52
Visningar: 393
Vi är en familj på 2vuxna och 2barn (9,13) som planerar att åka till Thailand över jullovet 2014. Charterresorna går loss på ca 65-70 000kr för 2 veckor. Jag tror att det går att komma mycket billigare undan om man bokar reguljärflyg och hotell på egen hand. Jag räknar med ca 27-30 000kr för flyg och kanske 500-800kr/hotellnatt. Vi vill ha ett sjysst hotell med bra pool,men behöver ingen lyx. Vi är också beredda att hyra hus eller lägenhet av någon på plats. Har kollat lite på Mabelhouse som hyr ut runt omkring Ban Phe, men det verkar inte finnas så mycket runtomkring där. Vad är era erfarenheter och tips? Är budgeten rimlig? Till vilket område i Thailand passar det bäst att åka? Tips för bokningen? Antar att man bör boka i god tid för att få bra pris, kanske i månadsskiftet jan/feb?
Av Kerstin
28 dec. 2013 09:48
Hej. Du kommer att få många tips och idéer på den här frågan, och här kommer mina :-) Jag vet inte om du kommer att landa i Bangkok, men när du skriver att du kollat på området runt Ban Phe så utgår jag från det. Jag tänker att du kan hitta flygbiljetter till det pris som du själv räknar med, eller billigare om du har tur. Det brukar finnas bra priser med Turkish Airline. Jag har varit i Ban Phe, och det är inte mycket att vaken se eller göra där (tycker jag) och stränderna är inte heller så bra. Det finns ju många jätte fina ställen i Thailand, men om du vill vara på den "kanten" så är ju Ko Chang och öarna där omkring eller Ko Samet ett bra val. Jag tycker absolut att ni ska stanna några dagar i Bangkok också. Den budget som du har för hotell är också helt rimlig, men även där kan du komma billigare undan, Jag har gjort så att jag vissa nätter bott lite enklare ock billigare för att sedan bo lite finare, men det kräver ju att ni vill bo på några olika ställen. När det gäller bokning av hotell så tycker jag att Agoda och även sawadee.com är bra hotellbokningssidor. När det gäller flyg så brukar jag kolla runt på nätet till jag hittar nått som passar. Jag har bokat med Flygvaruhuset flera gånger och alltid blivit nöjd. Börja kolla runt efter flygbiljett och boka när du hittar nått som verkar bra, ofta är det ju bra priser om man är ute i god tid.
Hoppas ni får en bra resa.
Mvh kerstin
Av Deger
28 dec. 2013 10:32
Tack för ditt svar Kerstin. Vi har inte bestämt område i Thailand så vi är absolut öppna för tips om andra områden också. Vi har varit på Phuket (Kata beach) för 5 år sedan, men är inte främmande för att åka dit igen. Har också fått för mig att det är fint i området kring Krabi. Men som sagt, vi är öppna för alla förlag.