Tips - Disneyland Anaheim

11 jan. 2014 21:12
Visningar: 4628
Vi ska åka till Disneyland i sommar och skulle vilja ha lite tips från er som varit där. Något särskillt man bör tänka på? Är det ex mer ekonomiskt att boka biljetter hemifrån?

Vi åker med en 5 åring och en 9 åring. Finns det attraktioner som passar båda åldrar?

Vi tänker oss att vi ska vara där 2 dagar, räcker det?

Annat vi bör tänka på?
Av Evoline
11 jan. 2014 23:19
2 dar bör nog räcka men det är fullt med folk så var beredd på att köa.
Man kan "boka" in tid på attraktionerna så man kan slippa en del kö, men kommer inte ihåg hur det gick till.
Det passar alla åldrar, vi var ett gäng på 20-år som var där och hade skit kul.
Vi var där under juli och det var galet varmt, så klä er så lite som möjligt :)
Av Kicki71
12 jan. 2014 10:24
Hej, vi var i Disneyland förra sommaren och gjorde båda parkerna på två dagar. Det blev långa dagar och det hade kanske varit bra med en dag till. Våra barn är stora (11-18) så visst orkade de hela dagar men ändå. Kolla framför allt vilka shower, parader, fyrverkeri och annat ni vIll se i förväg så ni kan planera besöket. Det var mycket folk men det kändes mest i köerna. Till ganska många attraktioner kunde man hämta en sk fastpass där det stod vilken tid du skulle komma, tillbaka och slapp då köa mer än kanske några minuter.
Carsland verkade dra mest folk och fastpass till Radiator springs attraktionen tog slut direkt vid öppnandet så vi missade det och köade ca 2 timmar. Så var tidigt till den parken. Finns attraktioner som passar både för 5 och 9 åring.
Vi bokade biljetterna hemifrån, printade ut hemma och bytte bara sedan till de riktiga biljetterna. Rekommenderas för att slippa en kömoment vid biljettluckan.
Fina parker är det och en riktig upplevelse för alla, både barn som vuxen.
Av Marulk
12 jan. 2014 18:11
Var också i LA i somras med 9åring, även för 3år sedan. Sonen vill tillbaka så snart vi lämnat grindarna.
Förra sommaren blev det bara 1dg men när han var 6 var vi där 2dgr.
Disneyland har allt för alla åldrar. precis som ovanstående skriver är det en klar fördel att boka biljetterna redan hemma. Tänk på att det finns 2 parker, Adventure Park och Disneyland Park, och att ni bokar till båda. Parkerna ligger bredvid varandra så man går lätt emellan. Carsland o Radiator Springs var en höjdare även för vuxna. Det blir fort kö o fast pass är ett måste. Följ pilar för att hitta bokningen. För vuxna får ni inte missa Soarin over California.
Ett annat tips är att ha hotell så nära som möjligt - bra när fötterna är trötta o ömma framåt kvällen. Senast bodde vi på Desert Palms Hotel, "runt hörnan" från Disneyland. Bra pris o riktigt hyfsad frukost för att vara USA ;) Hotellet har även en pool att svalka sig i efter lång dags vandring. Vi lyckades på 1dg 11km (bra med stegräknare)
Man behöver inte vara rädd för priserna på mat o dryck i parkerna, utbudet är stort o enligt vår mening inte oförskämt dyrt. Parkerna är otroligt rena o fräscha. Jag berömde städaren på WC för att de lyckas hålla så fräscht trots mängden besökare - jag möttes av ett stort leende.
Ni kommer få en härlig resa :)
14 okt. 2014 17:36
Hej!

Hur länge va ni i LA? Hur mkt reskassa går det ungefär? Om man beställt biljetter osv hemifrån, så är det ju mat o shopping som kostar där.