Tips Costa rica ca 2 veckor!

21 apr. 2019 21:13
Visningar: 2954
Vi är 2 barnfamiljer som planerar att åka till Costa Rica över jul och nyår 2019, ca 16 dagar. Vi planerar att ha 3 stopp. Förslag på vad man ska åka till? Vi vill gärna börja resan med lite äventyr och sedan avsluta resan med sol och bad. Har surfat runt lite och många tipsar om La Fortuna, Monteverde och sedan Tamarindo. Är detta en bra rutt? Tacksam för tips!
Av Shiila
22 apr. 2019 21:17
Puffar lite. Har samma funderingar!
Av Emolis
24 apr. 2019 16:26
Vi gjorde rutten La Fortuna - Monteverde - Tamarindo förra året och var väldigt nöjda med det upplägget. Stannade 4 nätter i La Fortuna, 2 nätter i Monteverde och 5 nätter i Tamarindo. Övernattning i San José på både dit och hemvägen. Costa Rica är ett fantastiskt land! Vi åkte med barn, 12 och 15 år gamla. Jag har skrivit lite om vår resa bl a här: https://varbrokigavarld.wordpress.com/2018/02/17/la-fortuna/
11 sep. 2019 22:20
Har varit i CR flera gånger ett underbart land där naturen och faunan är utan jämförelse. Ni kommer att se så mycket.
har besökt både karibiska sidan och stillahavssidan. om jag skulle lägga upp en rutt så skulle jag nog säga ungefär som ovan .
Monteverde är fantasktiskt mycket zipline och andra aktiviteter missa inte naturreservaret som ligger så högt upp så molnen blåser igenom djungeln.
La Fortuna besöker man ju mest för de varma källorna och för att titta på vulkanen.
Tamarindo är super om man vill ha strandliv och surf. Puorto Veijo på karibiska sidan erbjuder också bad fantastiska stränder och surf men där är havet mycket livligare med höga vågor på många ställen. Punta uva fin strand och naturparken i Cauita är 2 favvo på den sidan.
Manuel Antionios naturpark är ett andra måste ...stranden är fantastisk och djurlivet det samma. Akta er för tvättbjörnarna bara de tar allt det kommer åt.
Hade ni tänkt att hyra bil så rekommenderar jag att ni bokar så snart ni kan då utbudet av bilar er begränsat och lika med hotellrum särkilt under jul och nyår. kan bli svårt att hitta annars till rimligt pris.
om ni behöver ett bra hotell i en lung del av San jose så försök att boka på Caps Place finns på booking . bra priser bra frukost och en otrolig hjälpsam och trevlig personal. vi bor alltid där.
första gången vi var där kom vi på julaftonskväll och Carolina och hennes personal bjöd alla gästerna på julmiddag och fest. personligt mysigt och familjärt.
och som Ticos (folk i CR kallas tico) säger PURA VIDA...
H
12 sep. 2019 19:30
Santa Teresa längst ut på Nicoyahalvön är trevligt och avslappnat. Bra strand och surf, fantastisk mat.

San José är däremot en ganska tråkig stad.
Av Emigan
25 okt. 2021 10:11
Hej
Är hyrbil ett måste i Costa Rica? Kollade priser nu, ligger på ca 15-20000 kr för 2-3 veckor för en mindre bil.
Av Fylke74
25 okt. 2021 13:57
Vi planerade att vara iväg två veckor över jul och nyår men sköt fram det ett år pga rådande omständigheter.
Vi hade siktat in oss på bil (4 hjulsdriven) iom friheten att kunna röra sig var/hur/när man vill.
Har dock sett att många tipsar om goda bussförbindelser.
Av Emigan
25 okt. 2021 15:36
Buss skulle vara smidigast då blen lär stå stilla mycket :).
Någon som vet hur är det att förflytta sig med buss i Costa Rica alt ta taxi?
Av Jonas73
28 okt. 2021 22:57
Det funkar utmärkt att ta sig runt med buss i Costa Rica. Finns både snabba och lite dyrare långfärdsbussar och långsammare lokalbussar.För resa mellan de populäraste orterna för turister finns även ”shuttles” som är betydligt dyrare och snabbare och tar en från dörr till dörr. Allt är egentligen en fråga om hur bråttom man har och hur mycket man är beredd att betala. Jag tog mig runt i Costa Rica enbart med buss (och vid behov taxi från busstationerna till hotellen).
Medlemmen har tagit bort svaret