Varför undvika USA ?

28 jan. 2018 10:24
Visningar: 682
Varför ska man inte mellanlanda i USA?

Är Paris CDG för stor flygplats om man ska mellanlanda och flygbolaget har satt 1,5 h mellan deras flyg. (AirFrance)

Tacksam för snabb info
Av Birgere
28 jan. 2018 11:26
Finns inga ska/inte ska här men mellanlandar du i USA så måste du gå igenom passkontroll, hämta väslkan o ut genom tullen för att sedan direkt droppa väskan. Mao behöver man 2-3 timmars transittid för att det ska funka.
CDG är i mitt tycke Europas sämsta transitflygplats, inte så mycket beroende på storleken...finns större flygplaster.. men då jag tycker det alltid är en byggarbetsplats med bökiga vägar att ta sig runt. Men 1,5h ska funka.
28 jan. 2018 13:43
Hämta ut bagage och gå genom tullen behövde inte vi när vi reste Cancun-Atlanta.Amsterdam-Stockholm härom veckan.
Men ESTA kostar ju en liten slant och blir ytterligare en grej som ska fixas inför resan.

CDG har jag bytt på en gång och det tog 1,5 timme att gå genom passkontrollen ut från EU och ta flygplatsbussen till en annan terminal. Om vårt plan till Nairobi varit i tid hade vi missat det.
Efter detta väljer jag en annan transitflygplats om det går.
Av Birgere
28 jan. 2018 14:44
Citerat från Gunillad:
Hämta ut bagage och gå genom tullen behövde inte vi när vi reste Cancun-Atlanta.Amsterdam-Stockholm härom veckan.
Sant att det på vissa flygplatser under vissa omständigheter går att få bagaget transporterat mellan flighterna om man flyger internationellt in/ut. Har själv varit med om det faktiskt i Hartsfield–Jackson men oj så misstänksam jag var och även om dom sa det vid incheckning o på planet så gick jag ändå bort till bagagebandet o kollade.
Nu är ju detta med bagage, tull o bag-drop det absolut minsta problemet vid transfer då proceduren bara normalt sett tar någon minut jämfört med dom timmar i kö vid passkontroll o security som kan vara riktigt stressande.
Man som resenär ska man alltid utgå ifrån att man behöver hämta upp bagaget och tills något annat är sagt är det det som gäller.
28 jan. 2018 19:11
Kanada (i alla fall Toronto) har löst det lite smidigare än de amerikanska flygplatserna. Där behöver man inte plocka upp sitt incheckade bagage och gå igenom tullen och man behöver inte gå genom en ny säkerhetskontroll. Det är bara passkontroll (separat disk med mindre kö) som man behöver gå igenom. eTA måste man dock ha, som är Kanadas motsvarighet till ESTA. Så om du hittar någon rutt som går via Kanada kan det vara ett bra alternativ.

1,5 timme funkar på CDG. Men håller med om att det är en "dryg" flygplats att mellanlanda på. När jag flugit via CDG har det varit långt mellan terminalerna som jag ankommit till och flugit ifrån. Det är inte svårt, det tar bara lite tid och man få gå en bra bit. (Har lyckats byta på mindre än 30 minuter på CDG en gång, inklusive passkontroll, när flyget från NY kom in en timme sent, men då fick jag springa som en galning.) Amsterdam är något bättre, men lättast är nog Bryssel som är nästan tråkigt enkel i sitt upplägg.
29 jan. 2018 00:07
Tack för svaren ! Mkt informativt. Blir not CDG men checkar inte in ngt bagage utan har bara Kabinväska. Ska ha karta och löparskorna redo . :)
29 jan. 2018 07:43
Citerat från Costaricafruit:
Tack för svaren ! Mkt informativt. Blir not CDG men checkar inte in ngt bagage utan har bara Kabinväska. Ska ha karta och löparskorna redo . :)
Ser ut som att vi gör en liknande flygning. Jag trivs bra på CDG, det byggs väl lite här och där men i övrigt tycker jag att den är ganska bra.