Tips ang kommande resa

16 maj 2014 19:51
Visningar: 244
Hej!

Börjar bli riktigt sugen på en ordentlig resa till hösten/vintern och Australien verkar vara det land som så många andra är nöjda med ,och som jag känner skulle vara ett riktigt härligt land att besöka. Men jag behöver en del tips!

Jag har inte bestämt än om jag antingen vill åka dit för att just "semestra" eller om jag vill åka dit för att stanna en längre tid och därmed arbeta en period. Jag är väldigt intresserad av hästar och lantlivet och om jag har förstått rätt finns det en del jobb inom just lantbruket där nere. Om jag ska semestra kan jag tänka mig att spendera 3 veckor där, och kanske lägga en budget på 25 000 allt som allt. och då vill jag i så fall inte snåla utan festa, göra en del sevärdheter, något äventyr, m.m. Men om jag istället väljer att åka dit för att jobba kan jag tänka mig 3 månader och i så fall undrar jag om någon vet hur mycket jag bör ha med mig i det fallet? Och ang arbete - kan jag söka arbete när jag väl är där nere, och vet någon hur man klarar sig genom att arbeta inom lantbruket ev på en hästgård? Någon som precis varit på en liknande resa och kan komma med tips? :)
Av Hille2
17 maj 2014 09:23
Du måste ha ett arbetsvisum för att jobba i Australien. Är du under 31 år kan du söka ett Working Holiday Visa innan du åker. Googlar du på arbeta/visum/Australien kommer du att hitta en mängd med bra länkar.
21 maj 2014 10:57
ella92 - är du säker på att det blev rätt med afrikalänken där?
Av Ella92
21 maj 2014 11:47
ja det är bara länk till afrika som goxplore har =)