Backpacka - Australien 2022 (?)

Av Lajnoss
18 jan. 2022 00:51
Visningar: 144
Tjena!

Är där några fler än jag som gått och väntat på att backpacka till Australien en längre period? Planen för mig var att åka i början på 2020, men vem kunde ana att världssituationen skulle se ut såhär? Visserligen har detta gett mig möjlighet att spara undan en del pengar, men nu känner jag mig redo och jag börjar klättra på väggarna här hemma.

Jag har tänkt att ansöka om ett Working Holiday visum, och sedan den 15 december ska man inte behöva ansöka om något "undantag" för subclass 417 & 462, det ska tydligen inte vara några problem alls så länge man är fullt vaccinerad.

Källa: https://immi.homeaffairs.gov.au/visas/getting-a-visa/visa-listing/work-holiday-417/first-working-holiday-417

-Är där någon som befinner sig i samma situation och har en backpacking resa till Australien inplanerad i år?

-Är där någon som nyligen ansökt om denna typ av visum?

-Hur ser det ut just nu i städerna rent generellt? Har förstått det som att restriktionerna är väldigt olika beroende på var man befinner sig i landet. Hur ser det ut i just Melbourne för tillfället? (Planerar att ha det som första stopp).

-Generella tips för en ensam backpacker i dagsläget?

Trots det enorma suget att resa kommer jag förmodligen att avvakta en liten period, planen är nog att försöka komma iväg i augusti 2022 någon gång, så att jag får spendera en sista sommar hemma med vännerna plus att det ger mig tid att hyra ut mitt boende osv osv...

Jag har aldrig känt mig mer glad av tanken att snart kunna ge sig iväg till andra sidan jorden på äventyr och komma bort från den trista vardagen som nu förskjutits med lite mer än 2 år... Ifall där är någon som befinner sig i samma tankebanor så är ni mer än välkomna att skriva!

//Linus