Thailand i November

1 aug. 2010 23:46
Visningar: 2186
Hej,
Planerar ev att åka på semester till Thailand i november men blir ite osäker på om det är tillräckligt varmt och skönt då =). har två barn med oss på 3 och 6 år så för deras skull är det iofs bra om det inte är för varmt.

Passar även på att försöka få tips om bra boende i Krabi och tips om någon annnan trevig plats som kan vara värd att besöka på en ca 21 dagars resa. Vi kan tänka oss att byta boende en gång men det ska samtidigt vara smidigt att ta sig tillbaka till flyget hem

Tack på förhand!
Anna
2 aug. 2010 12:11
Det är som "svalast" i Thailand kring jul med ca +30C på dagarna så du behöver inte vara orolig att det inte är tillräckligt varmt. Det som kan vara ett "problem" i november är att rainy season inte är riktigt slut ännu vilket kan innebära gråmulna dagar med skyfall (oftast på eftermiddagen/kvällen) med blåst & höga vågor.

Ao Nang är ett trevligt ställe att starta sin Thailandssemester på för att sedan fortsätta ner till barnvänliga Koh Lanta (Klong Dao-stranden). Läs mer på www.aonang.se och www.lanta.se och www.lantadiver.com

Skall du till Ao Nang kan du flyga till Phuket (ca 4 timmars transfer ner till Ao Nang) eller till Krabi (via Bangkok) med en halvtimmes transfer till Ao Nang. Från Ao Nang tar det sedan ca 2 1/2 timme till Koh Lanta (söderut) inklusive två bilfärjor. Det är lugnt och skönt på Koh Lanta och de turister som hittar dit är skandinaver - det finns två svenska skolor på ön, svenskt dykcenter (Lanta Diver) och svensk kaffestuga. Just Klong Dao passar väldigt bra för barn eftersom stranden är bred och långgrund samt passar att dra en barnvagn på.

Lanta Diver förmedlar och fixar boende & transfer - de har även villor med pool för uthyrning.

Du kan läsa Camilla Läckbergs blogg från Koh Lanta http://blogg.camillalackberg.se/2010_02_01_archive.html och Martin Melins blogg därifrån http://www.coolapappor.se/bloggar/martin-melins-blogg/
Av Krille
16 aug. 2010 22:27
Har rest med 2 barn ifjol, 2 och 6 år, ett tips är att leta fram det snabbaste flyget, lägg på lite i budgeten, flygtid är ingen höjdare med småbarn, semster blir bättre om man slipper 3 byten och restid på 24 timmar.

Vi åker själv till Krabi via Phuket i november, tar ett par dagar i Phuket innan vi tar färja över till Krabi, man kan ochså hyra en fin taxi för en slant och åka bil hela vägen dit, lite riskablet med Thailanska trafiken tycker jag dock, brukar hyra den största taxin som går att hitta typ Landcruiser eller liknade.

Min resplan

over and out
18 aug. 2010 09:51
Hej

Hej, Vi har precis avslutat en mkt lång semester i Hua Hin. Mkt barnvänligt och trevligt.
Vi har ett hus där som vi bott it.
Nu hyr vi ut det.
Om du är intresserad, hör gärna av dig.
mvh Joakim

http://poolvillathailand.blogspot.com/
1 sep. 2010 11:32
Nya planer =)
Vi åker nog i mars 2011. har ev tänkt stanna några dagar först phuket eftersom vi byter i BKK med 2 barn så vi e nog lite trötta. tar gärna emot lite bra tips på boende i Phuket till en ok peng. Ser fint ut lite längre norr ut Bangtao (?) Bor gänra lite mer avsides tror jag.

Sen har vi tänkt åka vidare till Koh Lanta. Där tar vi ockås gärna emot trevligt boende eller lite tips på utflykter o övernattningar som kan passa en familj med barn på 4 och 6 som säkert kommer att vilja röra på sig efter nån vecka på samma stälet =)

Om inte annat kan jag tänka mig göra nåt stopp på vägen upp igen innan resan hem som går från Phuket ca 18 dgr senare.

Tack o hej
Anna
1 sep. 2010 12:40
På Koh Lanta bor vi på Royal Lanta www.royallanta.com med kanonläge på Klong Dao-stranden - bokas billigast via www.sawadee.com De har 6 st familjebungalows och priset anges per bungalow och natt för alla fyra. Du har även Southern Lanta som är populärt med familijebungalows!

Du kan också hyra ett hus via svenska Lanta Diver http://www.lantadiver.com/ eller svenska Slow Down Lanta http://www.slowdownlanta.se/

Det finns flera dagsuflykter med speedboat som man kan göra (lunch, dricka, frukt, snorklingsgrejor och flytväst ingår i priset) och ett kanonställe är Koh Rok - där bor det vilda nyfikna varaner! Stranden är ljuvligt vit och finkornig och snorklingen fantastisk! Det går inte att sova över på Koh Rok. Denna utflykt fungerar även för småbarn!

Det är populärt bland småbarnsfamiljer att bo på Klong Dao så era barn lär snabbt hitta kompisar! Det bor dessutom miljoners småkrabbor på stranden i små hålor och eremitkräftor...
2 sep. 2010 09:17
Tack Cajsa!
Har kollat lite boende nu och fick plats på Southern lanta om vi vill , Superior Beach View rum. Familje bungalowsen var full bokade. har du nån koll på hur Dr Lanta Bay är eller skulle du rekomendera Southern hellre?
tack på förhand
Anna
2 sep. 2010 10:49
Lovisa du skriver:
"Vi åker nog i mars 2011. har ev tänkt stanna några dagar först phuket eftersom vi byter i BKK med 2 barn så vi e nog lite trötta. tar gärna emot lite bra tips på boende i Phuket till en ok peng. Ser fint ut lite längre norr ut Bangtao (?) Bor gänra lite mer avsides tror jag."

Med tanke på dina barn så stanna kvar i Phuket. Det finns jätte många bra ställen där. Att åka över "bäckar" för att nå Koh Lanta är knappast smart. Om du söker här på RG så kommer du finna många fina platser som är mycket bättre än den tråkiga Koh Lanta. Möjligen södra delen av ön kan erbjuda någon typ av mysighet. Det är verkligen inte kostnadseffektivt att skumpa dit och tappa både tid och pengar..... och du, .... ni skall tillbaka till Phuket igen!! Att förflytta sig är roligt för oss vuxna, men inte normalt för barn i den aktuella åldern.

Mitt bestämda råd är att du håller dig i Phuketområdet, som är stort och har många mysiga ställen. Men jag menar inte då "bara" turistorterna" Patong-, Karon- och Kata Beach. Det har skrivits mycket om andra platser på Phukethalvön, bl.a södra delen, men även norr om Patong. Gör en sökning här på RG! ..... för dina barns skull. Jag har sett många föräldrar med skrikande barn som har haft FÖR höga ambitioner.
Trevlig resa.
Sist men inte minst: Rid inga elefanter, de skall finnas i naturområdena. Ät inga tigerräkor, då gynnar du naturen och slipper uppleva att växtligheten skövlas där dammarna anläggs. Man bör heller inte krama de vila djuren, typ tigern. Det är djurplågeri!! Drogade!! Det finns tyvärr inga gränser för de "hjälpsamma" thailändarna, som måste överleva.