Tasmanien

Av Donhult
28 aug. 2012 10:29
Visningar: 789
Tänkte mig till bl a Tasmanien nästa år. Någon med erfarenheter? 3-4 veckor kan det vara passande om man gillar att vandra. Campervan känns vettigt. Bra uthyrningsfirma? Något särskilt att tänka på? JJ
Av Zuri
27 sep. 2012 07:33
Hej, jag kan varmt rekommendera 3-4 veckor pa Tasmanien (mera om du har massa tid), det ar den vackraste delen av Australien enligt mig, har varit dar 3 ggr nu och vill snart aka dig igen.
Bra sajt att jamfora olika bilar ar: Oodles.com och for campervan ar nog http://www.wickedcampers.com.au en bra sajt.
Tank pa att kopa ett national park pass for ngr veckor om du stannar langre, tror att det finns ett for 8 veckor som ger dig ett bra pris och inkluderar all parker pa Tasmanien (http://www.parks.tas.gov.au/index.aspx?base=914)

Bra vandringstips ar: Freycinet, rund Cradle Mountain, Walls of Jerusalem, South Coast Track, Overland Track mm och mm, det finns en liten bok (finns i pdf online) som heter "60 dayhikes around Tasmania" - den ar riktigt bra om du har ont om tid och vill gora korta vandringar.

Lycka till och harligt resval!
Av Donhult
5 okt. 2012 16:22
Hej och tack för ditt svar. Jag kom på en sak till. Behöver man, generellt sett, kraftiga kängor eller funkar det med ordentliga vandringsskor. Jag förstår att det ju beror vilken led man tänkt sig men vad anser du. Skall upp till Filippinerna efteråt så det kunde vara skönt att slippa släpa på de tunga. /Jan
Av Zuri
7 okt. 2012 09:02
Hej, jadu, om du ska vandra Overland track då kan jag rekommendera att ha bra tåliga och kraftiga kängor då många långa leder är rätt leriga (ska du göra South Coast track så ja, tag med dina kraftiga kängor), om du bara ska gå korta dagsutflykter då räcker vanliga kängor. Bara att veta är att vädret på Tasmanien kan skifta fort och du kan gå i en snöstorm även om det är sommar, bra tåliga kläder är A och O ... ha en bra tur!