Tasmanien, Bali & Nya Zealand

26 feb. 2015 05:01
Visningar: 275
Har befunnit mig i Australien lite mer än 4 månader nu. Rest runder i mitten av landet och på östkusten. Jobbar nu i Perth vilket ger mig mycket tid till att även få se västkusten vilket många missar, (tyvärr!!)

Jag hade tänkt åka till Bali i Juli för lite semester och innan jag åker hem till Sverige i augusti ska jag över till Nya Zealand. Jag vill åka till Tasmanien också men min ekonomi tillåter inte det riktigt.

Min fråga riktar sig egentligen till alla som varit i Tasmanien, om man har en tajt budget, hur värt är det att leva ännu fattigare för att se Tasmanien? Hört väldigt blandade åsikter om denna ö! Kommer även åka dit under deras vinter.
2 mars 2015 23:48
Hej!

Perth med omnejd är riktigt fint men min favorit i Australien blev helt klart Tasmanien. Jag var där 9 dagar och spenderade 4 i Hobart och 5 på en tour runt ön. Närmare bestämt denna:

http://underdownunder.com.au/tour/famous-5/

Jag var där i början på januari och hade perfekt väder. Kan tänka mig att det kommer vara lite väl kyligt då du planerar att ev åka dit. Men å andra sidan bör det vara ungefär samma klimat i Nya Zealand då. Om du kan hitta några att köra en roadtrip med så gör det! Tasmanien är ju inte så stort men jag önskar att jag hade stannat längre. Hobart och Launceston är mysiga städer också.