Taman Negara Malaysia

Av Akw
6 jan. 2011 19:27
Visningar: 2815
V vill gärna få tips om Taman Negara.Jag och min man funderar på att besöka Taman Negara i början av februari .Behöver man äta malariatabletter om man besöker parken i två dagar eller räcker det med myggspray? Vet någon? Jag har läst att det går bussar från hotell i Kuala Lumpur till området.Det går också att köpa färdiga paket med resa/ utflykter och mat.Är dessa paket att rekommendera.Vi funderar på att bara boka bussresa och boende och sedan välja utflykterna på plats..Hängbroarna vill vi i alla fall testa. Någon som har tips på bra utflykter som inte är allt för krävande, vi är 50-åringar som vill ha lite äventyr.
Efter Kuala Lumpur och Taman Negara vill vi åka vidare till någon fin vit strand och slappa några dagar.Vi tar gärna emot tips på "guldkorn" i Malaysia.
Kanske någon har tips på något bra prisvärt 3 * hotell gärna bungalow på vit strand. Tacksam för svar!
8 jan. 2011 15:18
Hej. Jag var i Taman Negara i nov. 2010 vilket jag tyckte var en upplevelse med vacker natur. Bussresa från KL ut till Taman Negara sedan var det båtfärd i långbåt i c:a 3 timmar till hotellet vilket var en vacker båttur. Hängbroarna var en upplevelse för sig som jag tycker man absolut skall göra men klimatet är varmt och fuktigt samt stigarna i skogen går över stora trädrötter branta stigningar m.m. så bered er på en jobbig utflykt men det är värt besväret. Det som för mig var en besvikelse var att jag förväntat mig lite mer djur och vackra växter men bara skogen var imponerande. (e mna bilder.)
Mitt hjärta för avkoppling på härliga stränder men oxå fina naturupplevelser gå naturligtvis till Langkawi, absolut ett av mina favoritställen med regnskog och mangroveträsk samt underbara stränder. Hyr en bil, man kör runt ön på en dag. Vänstertrafik men det är inga problem för trafiken är inte speciellt intensiv. Allt är billigt. Mitt tips på Langkawi är Mutiara Burau Bay där man bor i små hus vid stranden men fullt av träd runt om med många djur, helt fantastiskt.
Ett tips är att ta kontakt med ABC-Tours och hör på priser, de är mycket prisvärda med sina alternativ och ni kan lägga upp programmet i stort sett hur ni själv önskar, har utnyttjat dem ett flertal gånger och kan bara rekommendera.
Ha en trevlig resa
Affe
Av Akw
8 jan. 2011 20:00
Tack för tipsen! Vi har redan bokat flygstol med Malaysia Airlines till KL så tipset om ABC-tours fungerar troligtvis inte.Ska kolla om man kan enbart boka hotell genom dem.Jag har kollat på hotellet på Langkawi som du rekommenderade men det var tyvärr fullbokat.Det såg fint ut.Många hotell är fullbokade i början av februari.Beror det på det kinesiska nyåret som firas i början av februari.Vågar man ändå åka till Langkawi och leta boende på plats.Någon som varit där i början av februari och vet hur det brukar vara med tillgången av boende. Det är inte så långt till Koh Lipe från Langkawi så det är en ö som vi också gärna besöker om vi hamnar i det området.Vi tar gärna emot tips på boende på Koh Lipe.Någon som vet hur tillgången av husrum är på Lipe i början av februari.Måste man boka i förväg!
Det finns många som anordnar paketresor till Taman Negara och innehållet verkar vid första anblicken vara ganska lika men priset kan skilja mycket.Jag har sökt på nätet.Vi tar gärna emot tips på bra lokal resebyrå som någon varit nöjd med eller som man ska undvika. Tacksam för svar!
8 jan. 2011 22:42
Det jag tycker är bra med ABC-Tours är att jag köper det jag vill ha, T.ex. Kan jag ordna hotell billigare gör jag det och bara köper flygbiljett och transfer av dom etc.
Av Akw
24 jan. 2011 20:58
Någon som bokat budgetboende genom malaysiabudgethotel.com ? Är det en seriös websida? Någon som vet?
Av Mariat
24 jan. 2011 21:15
Var i Taman Negara våren 2002,så det var ju ett tag sen. Håller med tidigare inlägg om att djurlivet inte är så imponerande, eller kanske bara osynligt (Såg bara en leopardkatt, en uggla och några bufflar). Men naturen är något utöver det vanliga och rekommenderas verkligen! Vi bokade utflykter på plats, men gick också en hel del själv i parken, där fanns flera utmärkta vandringsleder, bland annat till hängbroarna uppe i trädtopparna.

Vi bodde i parken i världens mest simpla lilla hydda som hyrdes ut av myndigheterna tror jag.

Rotade fram min resedagbok och ser att vi åkte minibuss från Jerantut til Kuala Tembeling varifrån vi tog båt (träkanot) till Kuala Tahan inne i parken... båtresan tog 3h (har noterat träsmaken i baken i dagboken).

Angående stränder så är det utan tvekan Perhentian du ska till! Paradis med underbar snorkling/dykning!

Har tyvärr inga tips på boende, som sagt 10 år sedan och vi var 19 år gamla, så det var hard core budgetboende som troligen inte lockar... =)

ps. angående malaria så tog vi tabletter men vad jag minns så var det pga norra Thailand och Indonesien och inte pga Malaysia, men kolla med din vaccinationscentral.

Trevlig resa!