Perhentian och Taman Negara

Av Modkr
27 feb. 2010 22:04
Visningar: 1369
Hej!
1 Vi håller på att planera vår resa för fullt nu, eftersom den närmar sig med stora steg. Vill gärna ha förslag på hur vi tar oss till Perhentian bäst. Hinner vi besöka Taman Negara på ditvägen eller ska vi skippa det och flyga direkt till Perhentian? Vi har dygt 2 veckor på oss. Har bokat de 2 första nätterna i Kuala Lumpur och tänkte avsluta där för lite shopping innan vi reser hem.
2 Hurdana är stränderna på fastlandet på östsidan? Finns det några mysiga platser och hotell att rekommendera oss?
3 Behöver vi boka boende på Perhentian eller kan vi boka på plats?Vi tycker det är bättre att boka på plats om det funkar, för då kan vi ju se både rum och läge. Går det att förhandla om priset? Finns det bra rum med frukost och AC för ca 400 Skr? Vi kommer dit några dagar efter den 20 mars.
4 Är det bäst att ha mycket kontanter med sig eller ta ut på kort? Vilka valutor och valörer är bäst att ha? Tar hotellen på Perhentian emot kortbetalningar?
5 Hur tar vi oss bäst från flygplatsen in till KL? Vad kostar det?
6 Vi är vana resenärer i Thailand men Malaysia är helt nytt för oss, så alla tips inklusive resmål och sevärdheter mottages tacksamt!!!
Kicki
Av Ukunda
6 mars 2010 16:33
Hej lyckliga du som snart är på väg till Malaysia. Jag har varit där ett par gånger ,senast under sommaren 08. Jag har flugit till Kuala Besar när jag har varit på väg till Perhentian. Efter en knapp timmes taxiresa är du i Kuala Besut-fiskeläget som har transport ut till öarna. Taman Negara är fantastiskt men det är ju synd att stressa sig igenom. På Perhentian kan jag rekommendera boendet Tunabay. Sök på Google så hittar du deras hemsida. Kanonfin snorkling strax nedanför. Se upp för Perhentian Island Resort som är dyrt,skitigt och nergånget. Däremot hittar du den allra finaste strand man kan tänka sig vid Perhentian Island Resort. Det går bra att gå genom skogen dit från Tunabay eller ta en båttaxi. Bakom Universal Divers vid Tunabay ligger ett alternativt boende som vi valt eftersom Tunabay är dyrt!!
Det heter DÁyumni house. Det var helt ok boende för fyra personer i Bungalow med egna apor på verandan.Jag rekommenderar att du bokar boende inan du tar dig ut till öarna. Jag har sett folk få återvända till fastlandet eftersom allt boende varit fullbokat... Det är inte som i Thailand på den punkten.
Jag har varit på Tioman också-jättefint men Perhentian är ju Perhentian.....
Ha med kontanter till Perhentian-Tunabay tar kort men det där med elektricitet är ju si och så....
Från KLIA och in till stan kan man välja antingen jättebilliga bussar,dyrare bilar/bussar eller det suveräna snabbtåget in till sentral. Det brukar vi ta. Jag kan inte säga vad det kostar men helt klart värt pengarna!
Tips på bra boende mitt på Petaling Street: Swiss Inn . Du stiger rakt ut från restaurangen på Petaling Street i Chinatown. Det finns flera Swiss Inn men det ska vara den i Chinatown.
Malaysia är fantastiskt trevligt men jag ser att du missar den bästa biten-den som ligger på Borneo. Ta den nästa gång!
6 mars 2010 16:46
Tunabay tar 250 RM natten för en bungalow utan havsutsikt och bunge på stranden 350 RM (alltså mellan 500-750 kr.) Dock bästa läget, ac, dusch, fräscht, o bästa maten på Perhentian, iaf när vi var där :)
Av Bjosn
9 mars 2010 17:55
Hej!

Vi ska göra en liknande rutt men om någon månad.

Har förbokat hotel på perhentian / tunabay.
Vad jag har förstått är det väl det mest kritiska stället. Man vill inte komma ut dit och upptäcka att allt är fullt.

Jag har dock samma fråga som du har annars på 2an.
Eftersom vi kommer vara några veckor till på östkusten så undrar man hur det är där?
Vad kan man göra där om man inte vill ut på öarna?
Finns det bra ställen efter kusten?