Tallin, tips på klädval, restauranger och spa!

20 nov. 2017 11:50
Visningar: 1057
Flyger till Tallin nu i slutet av november (ska besöka julmarknaden och övernatta fyra nätter) och tycker det är jättesvårt med ytterkläder. Är det snö? Mest regn? Kallt så man behöver vinterjacka? Halka?

Är ni där just nu så ge mig gärna tips då jag kommer vara ute och gå mycket! :)

Sedan önskas också tips på restauranger, någon som serverar typiska maträtter för landet men också gärna något bra italienskt hak.

Något tips på spabehandlingar och en relaxavdelning om det blir dåligt väder?

Finns det några outlets som säljer nike mm?
Av Trg
20 nov. 2017 12:55
Vädret är väl ungefär som i Stockholm eller Helsingfors, sannolikt kring noll grader, mulet och en del snö eller regn. Medeltidsrestaurangen Olde Hansa - belägen vid rådhustorget mitt i gamla stan - är en klassiker, ett besök där är en fin upplevelse.
Av Pelle77
20 nov. 2017 13:29
Jag kom nyss hem från Tallinn och rekommenderar vinterkläder starkt, det blåser "alltid" kallt från havet i Tallinn tycker jag.

Haka på en vandringstur, helt gratis. Guiderna är roliga och kunniga och berättar det där lilla extra. Avgår kl 12 vid turistkontoret.

Rekommenderar restaurangerna Rataskaevu 16 som ligger på just den adressen (vid torget) och restaurang Ö om ni vill lyxa.

/Pelle
Av Emolis
20 nov. 2017 21:54
Precis hemkommen från Tallinn och senaste veckan har vi haft runt 4-5 grader, mulet och enstaka regnskurar. Vinterkläderna var guld värda!

Spabehandlingar finns lite här och var. Har ni gott om tid, ta er till Viimsi Hotel & Spa och gå på deras Spa 18 +. Suveränt bra! Lokalbuss dit kostar 2 euro (taxi ca 18 euro), tar ca tjugo minuter.
22 nov. 2017 13:37 (redigerad)
Tack för alla svar. Old hansa är redan inbokat :) Håller på att packa i detta nu så era tips var guld värda. Bor långt uppe i Norrland så jag har inte så stor koll på vilket väder det är i Sthlm äns. Här uppe snöar det för fullt och är -14 ;) . Kommer åka på rena rama solsemestern känns det som haha-

Tack än en gång!