Sydamerika till hösten 2013!

31 mars 2013 10:13
Visningar: 1017
Hej!
Jag är så sjukt sugen på att resa runt i sydamerika till hösten men ingen av mina vänner vill eller har tid/pengar att följa med mig. Men jag skulle gärna vilja ha sällskap så hoppas att någon vill hänga på! =)
Jag vill gärna åka till Ecuador, Peru, Colombia, Bolivia och kanske även upp till centralamerika. Eventuellt börja resan i Brasilien Salvador för har en vän där. Men sen är jag såklart öppen för förslag! Kanske gå någon spanskakurs..
Jag är en glad och öppen tjej som älskar att träffa nya människor. Jag är väldigt musik och kultur intresserad så det vill jag ha mycket av på min resa.
Hoppas du hör av dig! =)
31 mars 2013 12:59
Hej Elin!

Jag är också jättesugen på att åka till Sydamerika. Bor och jobbar i Storbritannien för tillfället, det är tyvärr väldigt svårt att spara pengar här så jag tänkte dra till Nya Zeeland i september, jobba ett par månader, och försöka spara ihop någon form av reskassa. Planen är sen att dra till Sydamerika och utforska så mycket det bara går! Hur länge har du tänkt vara borta och när planerar du att åka iväg? :)

Ha det fint!
31 mars 2013 13:35
hej! Jag har tänkt åka i slutet av september och vet inte riktigt hur länge jag tänkt vara borta men till jul i alla fall och sen funderar jag på att kanske jobba där..men tänker ta det lite som det kommer! =) Men du hade kanske tänkt åka till sydamerika i december då eller..?
31 mars 2013 13:51
Ja, tanken är att jobba i NZ tills jag har fått ihop tillräckligt med pengar och sen dra till Sydamerika. Du åker antagligen lite tidigare då, men det vore kul att mötas upp där :)
31 mars 2013 17:06
Ja men verkligen! Det tycker jag. Hade tänkt åka själv?
2 apr. 2013 13:47
Yes, om jag inte hittar någon som är sugen på att jobba på NZ åker jag iväg själv. Hur ser din budget ut förresten?
4 apr. 2013 09:15
jag vet inte exakt, ska sommarjobba och har lite sparpengar så räknar med ca 50-60 tusen. Vad hade du tänkt dig för budget?
Av Aggeli
4 apr. 2013 09:59
Hej Elin!
Jag är också sjukt taggad på att åka till Sydamerika till hösten vilket jag planerar att göra! De länderna jag hade tänkt är Peru, Bolivia, Argentina och Brasilien. Jag hade alltså tänkt åka från stilla havet och sedan ta mig till Brasilien vid Atlanten. Du har tänkte tvärt om verkar det som. Men det kanske inte spelar någon roll. Det kanske bara är jag som är så inställd på det andra hållet.. Jag kanske lika gärna kan börja i Brasilien och ta mig via Argentina och Bolivia upp till Peru..

Hur hade du tänkt upplägget? Köpa flygbiljett dit och en hem och sen bara se vart man kommer? eller?
Vad gillar du att göra? Jag älskar ju att vara aktiv, gå på vandringar och göra spännande aktiviteter och utmana mig själv. Såklart träffa nya människor och uppleva autentisk kultur (om det nu går att upptäcka?).
10 apr. 2013 18:41
Jag e jätte sugen på Sydamerika men vågar inte åka själv!
Din plan låter jätte bra, kanske lägga till costa rica bara! De landet har jag hört så mycket bra om. Sen att gå en spanskakurs låter jätte kul.
Min plan är att stanna i Sthlm över sommaren å jobba, sen åka. Å då har jag som sagt ingen plan! Men vill inte va kvar i Sverige. Men hade du tänkt att bara resa eller jobba lite successivt? Det skulle jag nog vilja göra.
11 apr. 2013 14:22
Ja costa rica å panama kanske..man borde nog kanske börja där uppe istället för klimatet är tydligen inte jättevarmt i söder vid den tiden.. jag har väl först å främst tänkt resa men det hade vart kul att stanna lite längre någonstans och jobba. Men tänker att jag vill ta det lite som det kommer..är du bra på spanska?
11 apr. 2013 17:35
Låter bra!
Nä, helt värdelös faktiskt..... Men man borde väl kunna ta sig fram med engelska? Iaf på turistområdena ?
Talar du spanska?
11 apr. 2013 19:39
Jag har hört att dom är ganska dåliga på engelska där så det är nog nästan ett måste att kunna lite iaf för man vill ju inte hänga på turistställen hela resan, eller hade du tänkt dig så? Jag vill gärna ta mig utanför turiststråken iaf, kanske testa på couchsurfing så att man lär känna lite lokala folk. Jag kan lite spanska, har pluggat det i skolan och försöker jobba upp det nu..
14 maj 2013 21:28
Tjingtjing!! Det här låter ju som min drömresa! Jag är en 23årig tjej, jobbar som musiklärare med ett stort musikintresse. Tänker inte missa de latinska rytmerna men vill gärna se allt! Kultur, folket, husen, naturen...! Hur långt har du kommit i dina planer? Vad har du för budget? :)

/Kristina
17 maj 2013 12:30
Hej hej!
Jag är en 22 årig tjej som också planerar att åka till Sydamerika! Är musik och historieintresserad och gillar att vara aktiv på resan och testa på nya saker! Jag kan lite spanska, men skulle gärna vilja utveckla mina färdigheter! Hur långt har ni kommit i planeringen?
Hälsningar Nicolina
17 maj 2013 12:48
Hej Kristina och Nicolina!
Jag har planerat att åka med en kille som jag började snacka med på nätet genom ett reseforum. Vi har tänkt åka i september till antingen Kuba eller Colombia först, sedan neråt via Ecuador, Peru, Bolivia och sen kanske argentina, paraguay, brasilien..inte ristat i sten men ungefär så, får se hur långt vi kommer beroende på hur långt pengarna räcker. Häng på om ni vill vettja! Eller så kan man ju mötas upp på vägen..vi borde ju definitivt ses iaf om ni nu bestämmer er för att åka =)
17 maj 2013 15:01
Hej! Jag heter julianoch är 20 år. Tycker detta låter ju sjukt underbart och vill också se denna del av världen:) vad har ni för budget? Älskar iden om att bara ta det som det kommer och verkligen få ut allt av kulturen och människorna. Är ggalet resesugen och vill åka till hösten :)
Av Avdic
19 maj 2013 02:03
tjena.

Jag och min kompis ska ner till sydamerka i september 2013 och kommer hem någon gång efter februari, beroende på hur länge pengarna räcker. har hittat två grymma damer på backpacking.se somk skall möta upp oss i rio sen så ser vi vart vi reser och vad som händer. ju fler som vill haka på ju roligar det blir. så hör av er gärna =D

lite om mig. jag heter Amir är 25år och lite av en äventyrare. har en bra sinne för humor och änkel person. lätt att vara med och vill hinna med så mycket jag kan med i sydamerika. min kompis som ska med mej är inte dålig han heller.

hör av dej gärna
20 maj 2013 22:18
Julia: Min budget kommer nog ligga på runt 50-60 tusen...
Amir: Ska ni börja i Rio då asså? Jag har tänkt börja i colombia tror jag, inte bokat än men.. Vi borde ju verkligen mötas upp om vi är i närheten av varann! =)
Av Aggeli
21 maj 2013 11:41
Hejsan alla resefebriga!
Jag börjar min resa den 19 september i Peru för att sedan ta mig igenom Bolivia (ungefär andra halvan av oktober), Argentina (Buenos Aires början av november), Uruguay och Brasilien (Fram till slutet av december).
Om ni tror att ni är vid samma ställa omkring vid samma tidpunkt så skulle det ju vara väldans skoj att mötas upp!
21 maj 2013 12:12
Oj, vad många vi är nu som är taggade, kul! Julia, Nicolina, Aggeli och jag vi bor ju nära varandra! Nyköping, Norr och Lin så vi skulle ju definitivt ha möjlighet att träffas och planera isåfall och sen träffa resten av gänget när vi kommit iväg. Aggeli's resplan låter sjukt bra tycker jag :) men du kanske redan bokat? Tror det är smart att börja uppifrån och jobba sig nedåt iallafall ur ett väderperspektiv :)
Av Avdic
21 maj 2013 14:28
tjena. jag är i göteborg om du bor nära så vore det kull att ses.
våran plan för tillfället är är att resa till brasilien ( för att det är biligast ) sen röra oss ner till argentina där efter till Chile och vidare uppåt mot peru m.m

dem flesta jag känner som har varit där borta har rekomenderat mig att ta den vägen. inget fast än men så ser planen ut. det ända jag vet säkert är att jag vill hinna till karnevalen i rio under februari

vi kan alltid hålla kontakt och mötas på vägen om vi inte åker tillsammans / Amir
21 maj 2013 14:41
Amir: Jag bor i Malmö men kommer från Vänersborg (vilket ligger knappt en timme från gbg) så är där lite då och då så vi skulle kunna ses när jag har vägarna förbi! Jag har dock planerat att börja i colombia och åka neråt, för som Kristina skrev så har jag hört att det är smart om man tänker ut väderperspektiv. Men om ni redan planerat börja i Brasilien så kan man ju alltid mötas upp under resan! =)
Av Aggeli
21 maj 2013 16:54
Men då skulle det ju inte alls vara överambitiöst att träffas och snacka!
Jag har dock redan bokat flyg till Peru och flyg hem från Rio de Janeiro samt några få andra saker. Så min plan över var jag ska vara och när är relativt spikad. Men det kan ju inte vara helt omöjligt att vi kan träffas ändå. Och om det är någon som vill får denne jättegärna hänga med mig! :)
28 maj 2013 16:09
Hej där!

Är en 21-åring som för tillfället bor i Barcelona. Drar hem i slutet av juli och därefter är jag öppen för det mesta. Tar emot att flytta hem till sin lilla håla, jag vill att de ska hända grejer o vill dra ut och se världen. Jätteintresserad av sydamerika och framförallt brasilien oh bolivia! Sjukt kul nu när jag pluggat en del spanska att få användning för det! :) Hör av dig! Eller inte. Oavsett får du ha det grymt! (Logga in för att se e-postadress)
Av Ellenh
4 juni 2013 08:29
Låter fantastiskt roligt!! Är sjukt sugen på sydamerika i höst men har som du inte hittat någon kompis som är sugen att.hänga med! Ser att du har fått många svar men hör gärna av dig ifall du fortfarande letar :-) jag är 23 år, älskar att resa och har varit iväg pch backpackat tidigare vilket gett otrolg mersmak!
Mvh Ellen
4 juni 2013 11:38
Hej ellen! Vad kul! Nej jag har fortfarande inte någon att resa med men har bokat själv nu..börjar i colombia 2 september :) om du känner för att hänga på si visst! Vad gör du annars?rHur är du som person? Vill gärna att det ska funka bra om man ska resa tillsammans:) men bor du i malmö? Isf skulle vi ju kunna ses? :)
Av Avdic
2 aug. 2013 22:03
ser ut som att vi ska börja våran resa den 15sep i Colombia och dra hem i mars från sao paulo brazil.

vore kull o mötas under resan. vem ver kommer vara i colombia i september?

har någon koll på dykning i colombia o vad det kostar?

E öppen o har en stor leende. älskar o sjunga och brukar få betalt för att sluta. vill uppleva det mesta o njuta av resan.

hör av er gärna
8 aug. 2013 00:52
Hej! Jag ska också till Sydamerika i vinter. Du får gärna mejla om du fortfarande vill ha en resekompis. Tänker att man inte behöver planera en hel resa tillsammans men kul att kanske ses ett gäng (verkar vara fler med samma planer) och göra nån utflykt/stad/upplevelse tillsammans :)) naatalieeriksson @ hotmail. com
18 aug. 2013 19:49
Hej!

Jag har precis kommit till Ecuador och ska vara i sydamerika tills 8 november, skulle va kanon att motas upp!
Min resplan ser ut sa har
Ar Montanita i Ecuador nu tills 27 september (spanskakurs och volontararbete), mots garna upp har eller runt i Ecuador under helgerna.
Sen tankte jag dra mig ner kanske genom Peru, Bolivia och Argentina. De enda fasta datumen ar inkaleden i Peru 8-12 september och hemfard fran buenos aires den 8de november.
Ar nagon av er i narheten sa skicka ivag ett mail pa (Logga in för att se e-postadress)

Skulle va riktigt kul och lite sakrare att motas upp :)
22 aug. 2013 18:04
Hej! Jag vet inte om jag ska till ecuador, kanske blir det amazonas isället..Men ska iaf till peru och bolivia sen så vi kanske skulle kunna mötas upp i peru? om du inte är sugen på amazonas? tänkte flyga till leticia i colombia å sen kanske åka båt därifrån till peru.. =) Jag är också väldigt musik och kulturintresserad så det skulle ju passa bra! =) Hur har du det därborta? =)
Av Totis
29 aug. 2013 18:44
Hej! Jag och min sambo åker till Salvador i Brasilien 15e december. Och sen är tanken att åka längs kusten ner mot Argentina. Vi har tänkt vara i Brasilien i tre-fyra veckor och sen åka till Argentina, Chile, Peru och Ecuador. Inget är riktigt spikat än men så är tanken iaf:) är det någon som kommer att befinna sig i Brasilien 15 dec- ca 12e januari? Vi hookar gärna upp nånstans isåfall:) vi är två trevlig och väldigt enkla personer att hänga med:) min pojkvän är en natursyrkare och grym fotograf så det kommer bli mycket natur och foto för vår del. Men även en del sol, fest och roliga äventyr!
Jag har hört att man måste ha bokat en resa ut ur Brasilien för att få komma in i landet annars är risken stor att man blir tillbakaskickad eller tvingas köpa en svindyr utresebiljett på plats. Så nu sitter vi och kollar flyg från Florianopolis i Brasilien till Buenos Aires i Argentina. Hur tänker ni göra? Och hur planerar ni att ta er runt?
Av Leahcim
4 sep. 2013 15:37
hallå på er!!
Här var de många resglada människor, kul! Ska åka till sydamerika i oktober någongång, inte bokat än. Inte bestämt vart än, men som någon skrev lockar de vädermässigt att börja högre upp för att sedan ta kusten ner. Jag är en flexibel kille som tycker om att se o göra så mycket som möjligt samtidigt som jag gärna stannar kvar på ett o samma ställe om man trivs bra. Har ingen exakt resrutt, även om vissa saker såklart lockar mer. Finns ju så otroligt mkt att se men får nog inse att man inte hinner med allt. Beroende på hur länge budgeten räcker, tänkter jag att jag ska resa 3-5 månader ungefär! Finns tyvärr ingen kompis som har råd/tid att följa med just nu, så vore kul att träffa på lite folk under resans gång.