Sulawesi eller annan pärla i Indonesien

Av My53
15 aug. 2013 20:28
Visningar: 1112
Någon som kan ge tips på ett resmål i Indonesien ( har funderat på Sulawesi) som passar om man bara har drygt tre veckor på sig. Gillar snorkling,djur,natur,kultur o folkliv. My
Av Odyssea
2 sep. 2013 06:04
Klassikern är trots allt det allra bästa: Bali, Lombok, Gili Island etc. Tre veckor kring dessa öar slår det mesta. Sulawesi är vackert och i staden Manado finns god snorkling, även om vädret är ostabilt där. Sulawesi har fördelen att du kan hitta riktigt billigt boende. Men å andra sidan på Lombok och småöarna där har du orörd natur, kilometervis av orörda stränder, kultur och snorklingsmöjligheter till mycket goda priser.

Vad gäller Bali som definitivt är värt ett besök så skiljer priserna enormt från hypade Nusa Dua till mer avlägsna platser såsom Lovina i Norra Bali. Ubud med omnejd har enorma kulturella sevärdheter.

Undvik Java om du bara har 3 veckor, för trångt och katotiskt.

Som boende i Indonesien försöker jag se det mesta. Lovina Beach i Norra Bali har det mesta, bifogar en länk till foton från förra besöket (min reseblogg)

http://odysseablogger.blogspot.se/2013/08/lovina-beach.html

Och några bilder från Ubud...

http://odysseablogger.blogspot.se/2013/08/must-do-in-ubud.html

Lycka till!
Av My53
2 sep. 2013 08:42
Tack för svar! Har du koll på hur det är med regnet i januari. Förstått att det är regnperiod då men det var det när vi var på Borneo också men det blev inte så mkt ändå. My
Av Odyssea
2 sep. 2013 13:43
Stämmer, regnperioden varar fram till April, men vanligen stör det inte, eftersom skyfallen pågår högst en timme varefter vädret i regel är bra igen. Kalikmantan, Bali, Lombok berörs inte mycket av regnet.

Storstäderna såsom Jakarta, Bandung, Medan är ett problem under regnperioderna eftersom trafiken kan bli helt olidlig med vissa vägar som stängs av pga skyfallen. Timmar fast i bilkö är inte ovanligt.

Vill man djupt in i naturen kan regnperioden vara ett problem för framkomligheten.

Men vill man ha en mer normal semester, på Lombok, Sulawesi, Bali, och röra sig mest vid strandområden, så påverkar inte regnet mycket.

Januari, nyårshelgen kommer tiotusentals Australienare in i landet, och expats från Jakarta. Detta innebär att många turisthotel dubblar priserna under första dagarna av året. Cirka 5e januari blir prisbilden normal igen.