Stor familj till Koh Samet och Koh Chang - behöver tips och råd

Av Miemie
20 aug. 2013 15:14
Visningar: 654
Hej,
I januari ska vi åka ett stort gäng till Thailand. Min sambo, jag, vår treårige son, hans tonårstjejer samt mina föräldrar och jag fixar allt inför detta.

Vi har bokat flyg till Thailand och tänkte ta en buss eller taxi till Koh Samet där jag förbokat hotell för de fyra första dagarna.

Mina frågor till er som vet
1. Borde vi förboka resan mellan Bangkok och Koh Samet eller kan man ta en buss direkt (trots av vi är 7 pers)
2. räcker det med 4 dagar på Koh Samet (tänkte att det är en liten ö och inte så mycket att se) och fortsätta till Koh Chang sen, eller borde man stanna lite längre på Koh Samet?
3. Tror ni man kan hitta logi på plats på Koh Samet och Koh Chang eller borde jag boka på mer hemifrån än bara de 4 första nätterna?

Tack på förhand från en reseovan.
Av Marilcj
20 aug. 2013 19:06
Hej!
Tror inte ni får problem att ta er ner m 7 pers, vi har kommit m större sällskap än så men nu åker vi mot HuaHin istället, men jag hade nog ändå kollat mig runt lite via nätet, ibland kan de bli billigare att förboka en minibuss och gå fortare!
Hade lugnt lugnat mig o bokat resterande väl nere i Thailand, man kan hitta många guldkorn o oftast billigare på plats, sen finns det mer öar och välja på så varför inte rikta in sig på de nätter du bokat och sedan se vart ni vill eller hur ni känner när ni väl är där.
Har bekanta som under 2 år haft sitt "fasta boende" på Koh Samet och sedan bokat in sig några nätter på nån av de övriga för att återkomma till ön igen, även avslutat med några nätter på fastlandet, de är i och för sig nere 3-4 v.