Spanska kurs - volontär - surf

21 sep. 2015 11:14
Visningar: 76
Hej!

Tänkte åka till Costa Rica nu i mitten av oktober till slutet av november. Planen ser ut som såhär:

2 veckor spanskakurs
2 veckor volontärarbete på ett animal rescue center (Paradero Turrucares på goxplore.se)
1 vecka surfskola på la point

Intresserad att göra mig sällskap, hör av dig!
4 okt. 2015 01:10
Hej Johanna!
Tänkte bara komma med lite tips och råd.
Jag va själv i Costa Rica i februari och det är mitt absoluta resemål hittills :P
Dock tänkte jag bara säga att priserna på goexplore är otroligt dyra och det är inte det billigaste at studera i Costa Rica tyvärr!
Jag själv åker till Guatemala i januari för att studera spanska i fyra veckor. Det kostar mig då $165 i veckan inkluderat 20h spanskastudier, boende och 3 mål mat om dagen! Bara för att tipsa dig om något annat ;)

Sen om du nu bestämmer dig för Costa Rica ändå så finns det även MYCKET billigare projekt. Jag va här http://www.jaguarrescue.com/ och kikade runt och det var ett himla mysigt ställe. Det är GRATIS att volontärarbeta där och du får stanna hur länge du vill, det enda är att du får skaffa eget boende. Men detta ligger i Puerto Viejo så precis vid stranden och dem har även gott om surfing där. Jag hade hellre pratat med killarna därnere på stranden och ordnat ett eget paketpris så får du även det mycket billigare och inga mellanhänder!

Ah va bara lite småtips från mig, men Costa Rica är verkligen heeelt fantastiskt!
PURA VIDA Nina :)
15 okt. 2015 20:56
Hej!
Eftersom det verkar som att du vill kombinera volontärarbete med turism, surfning och annat äventyr så vill jag bara tipsa om ett resmål som har allt som många annars hoppar över, El Salvador. Jag bor här och det är ett fantastiskt land med helt underbara människor.
Nu i november har vi en 2- veckors gruppresa som kombinerar volontärarbete med turism och det ingår en del surfning. Det är bara några dagar kvar för att anmäla sig men det kan vara ett bra sätt att få lite av varje under två veckor och sedan kan du hitta på andra saker i Costa Rica eller i Guatemala. Det går bra med shuttles till båda länderna från El Salvador. Jag kommer att vara med på delar av resan och hjälpa till med översättning och koordinera. Det finns även möjlighet att läsa spanska i El Salvador på en fantastisk strand som har bland Centralamerikas eller kanske världens bästa vågsurf!! Vi har också andra volontärprojekt i El Salvador.

http://www.amzungo.com/rundresa-14-dagars-aventyr-volontararbete-med-guide/

Hör av dig till mig om du är intresserad eller har mer frågor!

Varma hälsningar
Anna Ekdahl