sömntablett på flyg utan recept

Av Elvina
17 jan. 2019 19:41
Visningar: 2311
Hej

Zopiklon 7,5mg insomningstablett som jag fick av farmor, har då inget recept

är flygrädd och vill gärna sova på planet

Kollar de på Arlanda och om de kollar vad blir konsekvenserna?

Tack snälla för hjälp
Av Daquiri
17 jan. 2019 20:03
Nej, det kommer att gå bra.
18 jan. 2019 17:19 (redigerad)
Det är inte säkerhetskontrollens uppgift att utreda om du har recept på dina piller. Deras uppgift är bara att se till att du inte tar med dig något som är farligt ombord på flygplanet. Skulle de upptäcka att du har ett halvkilo kokain i väskan så ringer de naturligtvis polisen, men de står inte och gräver in din necessär och frågar dig om vad det är för piller du har med dig.

Ta dock inte med dig några receptbelagda mediciner som du saknar recept på, eller inte vet innehållet i, när du reser in i Thailand. Tullen i Thailand bryr sig om sådant.
19 jan. 2019 08:26
Enstaka tabletter är ingen intresserad av. Det är lugnt.
19 jan. 2019 10:47
Vi har alltid våra mediciner med oss (så klart) aldrig någonsin har någon säkerhetskontroll eller för den delen tull intresserat sig.
Känner inte till denna medicin men den är väl narkotikaklassad i Sverige? Problem kan det ju bli med narkotikaklassade preparat som innehåller ämnen som (kan) detekteras, cannabis, kanske, morfin, opium, mm. baserade. Där kan det ju bli lite problem (genomsökning) även om man inte har kvar medicinen ifall t.ex. en narkotikasökhund skulle sniffa på en.
Länder är ju olika och till vissa får man ju inte ta mad narkotikaklassad medicin oavsett hur mycket recept eller behov man har.
Medlemmen har tagit bort svaret