Söker tips&råd för backpacking Thailand-Malaysia-Indonesien-Filippinerna-Vietnam-Kambodja

20 okt. 2013 12:10
Visningar: 1751
Hej!

Vi är ett gäng tjejer som ska ut och göra Sydostasien i januari och ca 4 månader framåt. Resan är ganska löst planerad men det finns några frågetecken som jag hoppas att någon annan mer erfaren kan hjälpa oss med... Som vi har planerat nu:
Vi flyger till Bangkok och stannar en natt eller två. Därifrån flyger vi till Krabi (eller Hat yai, vad är bäst?) och besöker Phi Phi, Koh Lanta och Koh Lipe under en vecka eller två. Därefter vill vi ner till Malaysia och Lankawi och öarna runt omkring. Hur tar man sig dit på bästa sätt från Lipe? Behöver vi visum till Malaysia? Kan ni rekommendera att åka över till Borneosidan? Vad är mest sevärt där?
Efter Malaysia vill vi ta oss vidare till Indonesien. Vi kommer antagligen att spendera mest tid i Bali. Behövs det en bokad utresa ur Indondesien för att få visum? Det känns som ett återkommande problem gällande de flesta länderna då vi vill ta det mesta som det kommer och ej vet när och varifrån vi kommer resa ur landet.
Efter Bali vill vi åka till Raja Ampat i östra Indonesien. Har inte hittat mycket info i svenska forum av folk som har besökt det området, någon som har varit där?

Från Indonesien vill ta oss till Filippinerna (Cebu, Boracay, Malapascua). Hur fungerar det där, behövs det bokad utresa också? Vad är mest sevärt i det området?

Från Filippinerna verkar det som en god idé att flyga till Hanoi för att därefer backpacka ner längst vietnamesiska kusten. I och med att det är väldigt dyrt att skaffa visum till Vietnam (1300 kr, kan det verkligen stämma?) så vill vi hålla den resan under 15 dagar och därefter åka över till Kambodja för att se Ankor Wat. Någon som kan rekommendera bästa sättet att göra detta?

Många frågor men vore tacksam för alla tips som kan ges!
Av Hille2
20 okt. 2013 12:49
Ni får visum när ni kommer till Malaysia. Enklast från Lipe är väl med båt, det finns det hundratals trådar om här på forumet.
Östra sidan av Malaysia har fortfarande regnperiod i Januari/februari.

För att få komma in i Vietnam krävs en utresebiljett inom 15 dagar. Ett visum kostar ca 500 SEK om man köper det av ambassaden i Stockholm och antagligen mindre om det går att fixa på Filippinerna.

Bästa sättet att ta sig mellan Vietnam och Kambodja är med flyg. Men det funkar också med buss eller båt.