Kambodja, Vietnam, Laos, Thai, Indonesien, Malaysia???

13 okt. 2014 18:01
Visningar: 353
Hej! Vi är ett par som i vår tar examen från våran utbildning, Vi tänkte försöka passa på att jobba ihop så mycket pengar vi kan under våren/sommaren för att sedan backpacka i Asien som vi länge varit sugna på.

Vi har tidigare besökt Thailand två gånger, men enbart västra sidan. Vi älskar Thailand! Maten, kulturen, dykningen, allting :-)

Önskar dock lite tips och råd om upplägget. Vi vill gärna dyka så mycket ekonomin tillåter (inom rimliga gränser), och då kanske i Indonesien/Malaysia denna gång? Behöver även ta Advanced- dykcertet. Annars är planen att vi ska befinna oss i New York i början på november, och vi tänkte då flyga från Asien direkt dit. Vilken stad flyger vi bäst ifrån då?

Vilka länder är annars värda att besöka? Vietnam, Kambodja, Laos kanske? Hinner vi med allt detta på 2-3 månader? Vad vore en logisk reserutt? Alla tips mottages mycket tacksamt :-)
Av Daquiri
20 okt. 2014 16:28
Vietnam är fantastiskt. Saigon och Hoi An rekommenderas.
Av Kboggio
27 okt. 2014 13:04
Hade jag haft denna resa som plan så hade jag nog börjat i Bangkok och åkt till gränsen i Kambodja, siem reap och se Angkor Wat osv, Phnom penh och se killing fields and 21, sedan sihanoukville för några dagar med sol och bad och åka ut till öar och lite så. Sedan hade jag åkt till Vietnam, Saigon och sett tunnlarna som vietnameserna bodde i under kriget, vill ni ha mer sol och bad kan ni alltid ta ett natttåg till nha trang, jag skulle inte missa hoi an på kvällen. Staden blir upplyst av pappers lyktor och ljus i alla möjliga färger. Sedan hade jag spenderat ett par dagar i Hanoi och en tur ut i halong bay. Att paddla kanot där rekommenderar jag verkligen. Underbart. Vietnam var inte mitt favorit land men ändå helt okej. Hue kan även vara intressant. Sedan vidare mot Laos och spendera ett par dagar i vientiane och kolla på lite tempel osv, och ett par i luang prabang och kanske åka och se elefanter eller bada i kuang si vattenfallet. Vang vieng var också väldigt najs, mycket fest och man kan hyra moppe eller cykel och åka till blå lagunen och bada och se grottor eller paddla på floden eller tubing! Skön stämning bland resenärerna också. Sedan kanske åka ner till Chiang Mai där det finns diverse olika utflykter att göra. Bla zipline. Sedan skulle jag åkt nedåt i Thailand och fortsätta mot Indonesien och Malaysia. Har dock ej varit där så kan inte uttala mig om dem :-)
Av Kboggio
27 okt. 2014 14:35
Hörde det innan jag åkte också att det var nedlagt. Det stämmer dock inte, var där för två veckor sedan och de har gjort nedskärningar men det är fortfarande en stor grej att göra där :-)
Av Hille2
27 okt. 2014 14:43
Synd...inget bra som varar för evigt ;)