Snorkling vilket ställe är bäst ?

Av Bj
8 mars 2011 11:02
Visningar: 1014
Hej,

Vi är en familj på 2 vuxna och 2 barn (6,8 år). Vi har bokat Filippinerna i slutet dec/början januari.
Vi har varit där innan och var på alona Beach så dit vill vi inte åka igen även om det var jätte bra, brukar åka till nya ställen.

Har bestämt att vi skall till Siqijour och Apo island och snorkla båda barnen simmar och vi har äben snorklingsväst till dem.

Men sedan väljer jag på Borocay eller Sabang baeck på Mindoro. Någon som har varit på dessa ställen och kan berätta lite om hur snorklingen är och även ge andra tips

Mvh Birgitta
10 mars 2011 22:07
hej
Vi var på Boracay jan 2010. Vi gillade det skarpt. Bodde längst söderut på Isla Boracay (hotellet ser ut som Sydney opera). Men det finns ingen snorkling att tala om vid stranden, man måste ut med båt, och då hamnar man vid ett litet rev där de slänger i lite bröd. Inte bra. Går inte att jämföra med Alona Beach som hade ett fantastiskt rev ca 200-300 m ut direkt från stranden. Vi var där i år. I övrigt är Boracay mycket större än Alona Beach. Större strand, fler restauranter, större by, men vi gillade Alona också, fastän det var mindre. Om ni Kyte surfar eller vindsurfar är den östra stranden på Boracay absolut kanon. "Hela" Europas ungdomar är där och surfar.