Cyklop och snorkel

Av Lewend
25 jan. 2012 08:58
Visningar: 465
Hej,
Jag och min familj skall resa till Filippinerna där vi skall snorkla. Jag vill ha tips om det är smart att köpa med sig utrustning hemifrån ?
Av Van
25 jan. 2012 10:20
Ska ni använda utrustningen ofta tycker jag av flera anledningar att det är smart att köpa med sig innan. Dels blir det oftast inte dyrare än att köpa på plats och dels kan det vara skönt att få hjälp at välja rätt prylar och få hjälp att prova till utrustningen så den verkligen passar vilket förhöjer upplevelsen. Det är mycket som spelar in som ansiktsform, benstyrka etc.

Ska man använda utrustningen några få gånger kanske det är bättre att hyra/låna av någon utflyktsoperatör på plats och använda pengarna till något annat, trots nackdelarna.

Ska ni köpa utrustningen hemma vänd er till en dykbutik/dykcenter. De har bra koll till skillnad från de sportaffärer som säljer snorklingsutrustning. Googla och ni kommer att hitta många som säljer.

Räkna med att det kostar från 500:- till "hur mycket som helst" för en vuxen beroende på hur avancerade grejor man vill/behöver ha. Något billigare finns för barn.
Av Lewend
25 jan. 2012 21:34
Toppen tack så mycket för ditt svar vi följer ditt råd och köper hemma. Ha det så bra.